21 Μαρ 2013

Μήπως η ΕΛΜΕ Άρτας αντί να αγωνίζεται και να διεκδικεί, προτιμάει να βάζει τρικλοποδιές στον Πρόεδρό της;

"Εγώ θα είμαι εκεί. Ακόμη και αν είμαι μόνος μου. Και ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του"

   Η ανακοίνωση που ακολουθεί στάλθηκε στα τοπικά ΜΜΕ από την ΕΛΜΕ Άρτας και δημοσιοποιεί την κατάληψη στην Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που είχε προγραμματιστεί για σήμερα το πρωί.
   Η ανακοίνωση καταλήγει με την φράση "ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ"...
   Είναι όμως έτσι;
   Διαβάστε την ανακοίνωση και θα σας πω μετά:

   Η ΕΛΜΕ ΑΡΤΑΣ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ

Απέναντι στις δραματικές επιπτώσεις της πολιτικής των μνημονίων και της λιτότητας που ασκείται στην χώρα μας από την κυβέρνηση και την τρόικα, οδηγώντας την κοινωνία στην εξαθλίωση, πλήττοντας μισθούς, συντάξεις, ασφαλιστικό σύστημα, την παιδεία και όλα τα δημόσια αγαθά οι εκπαιδευτικοί αγωνιζόμαστε. 

   Αγωνιζόμαστε για σχολεία που οι μαθητές δεν πεινάνε και κρυώνουν. Χιλιάδες παιδιά περνούν τις πόρτες των σχολείων πεινασμένα εξαιτίας της κρίσης, της φτώχειας και της ανεργίας. Εκατοντάδες σχολεία δεν έχουν χρήματα για θέρμανση στα ταμεία τους. Διεκδικούμε άμεση κάλυψη των σχολικών αναγκών και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τα σχολεία μας.
   Αγωνιζόμαστε για σχολεία που δεν θα τους λείπουν δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και καθηγητές, ενάντια σε συγχωνεύσεις, συμπτύξεις και αύξηση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα. Αγωνιζόμαστε για μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά. Διεκδικούμε ίδρυση νέων νηπιαγωγείων ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες νηπίων/προνηπίων για φοίτηση.
   Αγωνιζόμαστε για δημοκρατικά σχολεία ενάντια σε ρατσιστικές διακρίσεις, φόβο, τιμωρητική αξιολόγηση, απειλές απόλυσης και υποταγή. Αγωνιζόμαστε για παιδαγωγική ελευθερία, συλλογικότητα και δημοκρατία. Παλεύουμε για το σχολείο των όλων, των ίσων και των διαφορετικών, σχολείο ανοιχτό για όλα τα παιδιά ανεξάρτητα από χρώμα, θρήσκευμα ή εθνικότητα.
   Αγωνιζόμαστε για δωρεάν παιδεία για όλους ενάντια στην άμεση ή σταδιακή κατάργηση της δωρεάν διανομής σχολικών βιβλίων. Ούτε ένα ευρώ από τις τσέπες των γονιών για βιβλία, πετρέλαιο, λειτουργικές δαπάνες, γραφική ύλη κλπ.
   Αγωνιζόμαστε για τον δημόσιο χαρακτήρα των σχολείων ενάντια στη μετατροπή τους σε ιδιωτικές/κερδοσκοπικές επιχειρήσεις. Παλεύουμε για διαμόρφωση των προγραμμάτων τους με βάση τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών για ολόπλευρη γνώση, ελεύθερη και κριτική σκέψη.
   Αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία όπου εκπαιδευτικοί και γονείς θα αμείβονται αξιοπρεπώς. Ενάντια στην οικονομική εξαθλίωση την ανεργία και τη φτώχεια, παλεύουμε για κατάργηση του βαθμολογίου – μισθολογίου, αξιοπρεπείς μισθούς και σταθερή - μόνιμη εργασία για όλο τον ελληνικό λαό.
   Αγωνιζόμαστε για σχολεία που στηρίζουν και αγκαλιάζουν τα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Παλεύουμε ενάντια στην υποβάθμιση και κατάργηση των δομών της ειδικής αγωγής.
   Αγωνιζόμαστε για σχολεία που υπερασπίζονται και προάγουν την τέχνη και τον πολιτισμό. Υπερασπιζόμαστε τα μουσικά και καλλιτεχνικά γυμνάσια και λύκεια που χρειάζονται στήριξη και χρηματοδότηση και όχι υπονόμευση.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ 

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ, 09:00 πμ 
ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ N. ΑΡΤΑΣ

   Μέχρι εδώ, όλα καλά και αγωνιστικά. Το παρακάτω όμως κείμενο δείχνει μια διαφορετική εικόνα.
   Γράφτηκε από τον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Άρτας, τον Μανώλη Φραγγίδη, που μάλλον "χαλάει την σούπα" κάποιων. Βλέπετε, εκτός από το να εκδίδει ανακοινώσεις, εννοεί και να αγωνίζεται στ' αλήθεια!!! 
   Είναι και νέος στην ηλικία, δεν είναι κιόλας Αρτινός άρα δεν έχει τις γνωστές δεσμεύσεις, όπως καταλαβαίνεται έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που τον καθιστούν... "ανεπαρκή" στα μάτια των αραχτών!!!
   Διαβάστε το, όπως το ανάρτησε στο προσωπικό του blog:

ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΡΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

   Την Τετάρτη 13/3/2012, στο πλαίσιο της Πανεκπαιδευτικής Εβδομάδας Δράσης που προκήρυξε η ΟΛΜΕ, αποφασίστηκε συμβολική κατάληψη στη Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Ν. Άρτας, με παράσταση του Δ.Σ. στον Προϊστάμενο για να θέσουμε τα αιτήματά μας. Η πλειοψηφία του ΔΣ όμως, καταψήφισε την πρότασή μου για τρίωρη στάση εργασίας.
   Κύρια αιτήματα αιχμής των κινητοποιήσεων του κλάδου είναι οι επικείμενες απολύσεις στο δημόσιο, η αξιολόγηση, οι νέες συγχωνεύσεις σχολείων, καθώς και το καινούριο πειθαρχικό δίκαιο με βάση το οποίο ήδη είναι σε εξέλιξη διώξεις εκπαιδευτικών που τίθενται σε αργία και αναστολή πληρωμής και αντιμετωπίζουν την απειλή απόλυσης.
   Κινητοποιήσεις και δράσεις ετοιμάζονται και με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας: Εβδομάδα Πανεκπαιδευτικής Δράσης μέσα στο Μάρτη με συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις, συσκέψεις ενημέρωσης και συντονισμού δράσεων με συλλόγους γονέων και σωματεία του δημόσιου τομέα, διαμαρτυρίες σε περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης, καμπάνια ενημέρωσης των εκπαιδευτικών, γονέων, μαθητών και της υπόλοιπης κοινωνίας για τις επιπτώσεις των πολιτικών του μνημονίου στην εκπαίδευση και την ανάγκη κοινού μετώπου απέναντί τους.
   Η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Άρτας βέβαια, καταψήφισε την πρόταση του Προέδρου και γράφοντος, για προκήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας, έτσι ώστε να συμμετέχουν στην κατάληψη συνάδελφοι ανεξαρτήτως υπηρεσιακού ωραρίου, με την συνδικαλιστική κάλυψη της ΕΛΜΕ, για να εξασφαλιστεί η μαζικότητα της κινητοποίησης.
   Μέχρι τελευταία στιγμή, προσπαθούσα με τηλεφωνήματα να αναστρέψω το κλίμα ώστε να προκηρυχθεί η, επιβεβλημένη για μια τέτοια κινητοποίηση, τρίωρη στάση εργασίας.
   Οι ίδιες πολιτικές δυνάμεις που λειτουργούσαν τόσα χρόνια ως τροχοπέδη στις διεκδικήσεις του εκπαιδευτικού κινήματος σαμποτάρουν για μια ακόμα φορά τις κινητοποιήσεις, χρεώνοντας παράλληλα στον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ "ανικανότητα" και "απειρία" στην διοργάνωσή τους.
   Προτιμούν δηλαδή να θυσιάσουν τις διεκδικήσεις του κλάδου αρκεί να "αποδείξουν" την ανεπάρκειά μου. Προφανώς, ένας "πιο έμπειρος" Πρόεδρος θα έκανε διαφορετικές επιλογές: Θα φρόντιζε να μην γίνεται τίποτα, ποτέ, πέρα από την τακτοποίηση των "υμετέρων".
   Αύριο, 9:00 θα είμαι μπροστά στην Δευτεροβάθμια με το Πανό της ΕΛΜΕ. Στις 11:00 θα έρθει η τοπική τηλεόραση και θα ακολουθήσει παράσταση διαμαρτυρίας και κατάθεση ψηφίσματος στον Προϊστάμενο. Όσοι συνάδελφοι μπορούν και θέλουν ας παρευρεθούν. Να γίνει μια αρχή.
   Εγώ θα είμαι εκεί. Ακόμη και αν είμαι μόνος μου. Και ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. 

20/3/2013
Μανώλης Φραγγίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.