27 Μαΐ 2018

Το "καλύτερο βιογραφικό της χώρας" δεν κατάλαβε τη σύνδεση της φασιστικής επίθεσης στον Γ. Μπουτάρη με τα τρίκυκλα και τον Γκοτζαμάνη -VIDEO

Απελπισμένη προσπάθεια Μητσοτάκη να σβήσει την Ιστορία, να απαξιώσει την ιστορική μνήμη...


Και τώρα ένα τρίκυκλο που όλους σας στοιχειώνει

   Το "καλύτερο βιογραφικό της χώρας" δεν κατάλαβε τη σύνδεση της φασιστικής επίθεσης στον Γ. Μπουτάρη με τα τρίκυκλα και τον Γκοτζαμάνη. Ο Κυρ. Μητσοτάκης στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Ακραίως» κάνει μια απελπισμένη προσπάθεια να σβήσει την Ιστορία, να απαξιώσει την ιστορική μνήμη...
   Τι τον νοιάζει τον 17χρονο, που θα ψηφίσει για πρώτη φορά σήμερα, τι έγινε το 1963, αναρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης. Πάλι καλά που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν πρότεινε στο πλαίσιο της πολιτικής του καινούργιου τη νομοθέτηση μιας ελπιδοφόρας καινοτομίας, που να προβλέπει ότι η Ιστορία του τόπου ξεκινάει από την αποφράδα 25η Ιανουαρίου του 2015.



  Αυτό το τρίκυκλο θα στοιχειώνει πάντα τη δεξιά
   Μάης του 1963. Η κυβέρνηση Καραμανλή παρέπεε και ταυτόχρονα στο παρασκήνιο κυοφορούταν η χούντα. Ήταν εκείνη η εποχή που ξεκίνησε με τον ήχο του τρίκυκλου μέσα στο σκοτάδι, συνεχίστηκε με την αποστασία (αν έχει κάτι ακουστά ο κ. Μητσοτάκης) και κορυφώθηκε με τα τανκς ένα πρωί του Απρίλη. Είναι αυτή η Ιστορία που κανείς -ιδιαίτερα πολιτικός που ισχυρίζεται ότι θα είναι ο αυριανός πρωθυπουργός- δεν μπορεί ούτε να αγνοεί ούτε να καμώνεται ότι δεν ενδιαφέρει τους πολίτες.
   Η δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη δεν ήταν μια δολοφονία για το... ποδόσφαιρο, ούτε -όπως ήθελε η αρχική επίσημη εκδοχή- τροχαίο ατύχημα. Δεν ήταν μια οποιαδήποτε πράξη βίας. Ήταν η δολοφονία ενός βουλευτή. Ο Γρ. Λαμπράκης στις εκλογές «της βίας και της νοθείας», όπως έμεινε στην ιστορία η εκλογική διαδικασία της 29ης Οκτωβρίου 1961, πολιτεύθηκε με το ΠΑΜΕ (Πανδημοκρατικό Αγροτικό Μέτωπο Ελλάδος), έναν συνασπισμό αριστερών δυνάμεων με επικεφαλής την ΕΔΑ και εξελέγη βουλευτής Πειραιά. Τον ίδιο χρόνο δραστηριοποιήθηκε στο ειρηνιστικό κίνημα και με δική του πρωτοβουλία ιδρύθηκε η «Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη» (ΕΕΔΥΕ).


    Τραγική (για το καλύτερο βιογραφικό της χώρας) ειρωνία: Σαν σήμερα ο αγωνιστής Γρηγόρης Λαμπράκης άφησε την τελευταία του πνοή μετά τη δολοφονική επίθεση παρακρατικών.
   Στη διασταύρωση των οδών Βενιζέλου και Ερμού οι παρακρατικοί Γκοτζαμάνης και Εμμανουηλίδης, πάνω σε ένα τρίκυκλο τραυματίζουν θανάσιμα τον Λαμπράκη (με εργαλείο που εικάζεται πως ήταν λοστός). Τον μεταφέρουν εσπευσμένα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου και θα καταλήξει στις 27 Μαΐου.
γράφει η Παπαλάμπραινα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.