21 Μαΐ 2018

Θ. Φωτίου προς Παπαδάκη: Συνεχίζετε να τρομοκρατείτε τους συνταξιούχους, όταν έχετε διαψευστεί τόσες φορές; - VIDEO

«Όπως δεν ζητήσατε συγγνώμη από τους ανάπηρους, ότι θα κοπούν τα επιδόματα, δυστυχώς, το ίδιο θα συμβεί και για τους συνταξιούχους»


   Στις συνεχόμενες διαψεύσεις μερίδας των ΜΜΕ για τα επιδόματα και στην διαρκή κατατρομοκράτηση των συνταξιούχων, με αφορμή τα μέτρα του 2019 για τις συντάξεις, κατήγγειλε το πρωί η αν. υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, στον ΑΝΤ1, ενώ αναφέρθηκε στο επίδομα στέγασης.
   «Αντί να προβλέπετε, ως Κασσάνδρα, σε κάθε μέτρο το πρόβλημα, αφήστε να το δείτε. Δεν υπάρχει άλλη κυβέρνηση που έδειξε το ενδιαφέρον της στους πιο αδύναμους. Αντί να σπεύδετε να είστε προάγγελοι κακών ειδήσεων, να έχετε υπομονή» συμβούλεψε για τις συντάξεις.
   «Έχει περάσει λανθασμένα στην κοινή γνώμη ότι σε όλους τους συνταξιούχους θα κοπούν οι συντάξεις, κάτι που δεν είναι αλήθεια» υποστήριξε η κ. Φωτίου, προσθέτοντας ότι «τα δεδομένα είναι διαφορετικά σήμερα και βρίσκονται σε εξέλιξη. Σας ζητάω να περιμένετε».



   Γιατί, όπως είπε «Όπως δεν ζητήσατε συγγνώμη από τους ανάπηρους, ότι θα κοπούν τα επιδόματα, δυστυχώς, το ίδιο θα συμβεί και για τους συνταξιούχους».
  «Έχετε διαψευσθεί πολλές φορές, όπως για παράδειγμα με τα όσα λέγατε για τους ανάπηρους» είπε η κ. Φωτίου που, όπως ενημέρωσε, «η επέκταση του πιλοτικού προγράμματος του «φακέλου αναπηρίας», θα ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα, καθώς και η αρχιτεκτονική του επιδόματος δανείου».
   Το επίδομα στέγασης θα φτάνει μέχρι τα 210 ευρώ και στην περίπτωση του ενοικιαστή θα δίνεται στον ίδιο αφού έχει καταθέσει συμβολαιογραφική πράξη στην Εφορία. Η όλη διαδικασία θα πραγματοποιηθεί μέσω κατάλληλης ηλεκτρονικής πλατφόρμας και αφορά 1.200.000 δικαιούχους. 
  «Έχετε διαψευσθεί τα Μέσα. Δεν έχω κόψει κανένα επίδομα»
   Ο δημοσιογράφος του ΑΝΤ1 κατηγόρησε την αν. υπουργό ότι παρανομεί, διότι έχει υπογράψει ότι πρέπει να ενημερωθούν οι συνταξιούχοι και δεν έχει γίνει ακόμα. Η κ. Φωτίου ρώτησε αν «είναι σωστό να τρομοκρατείτε τους συνταξιούχους, δύο μήνες τώρα, χωρίς να λέτε ακριβώς τι συμβαίνει», ενώ «για τα μέτρα-αντίμετρα υπάρχει μπροστά μας χρόνος μέχρι την εφαρμογή τους».
   «Από την πρώτη μέρα που βγήκαμε, με τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, κάναμε την επιδότηση ενοικίου και την επιδότηση δανείου», υπενθύμισε η αν. υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
   Αναφορικά με το επίδομα στέγασης, διευκρίνισε ότι «για πρώτη φορά στα ποσοστά εξισώνονται οι ενήλικες με τα παιδιά δηλαδή είτε τρεις ενήλικες στο νοικοκυριό ή έναν ενήλικα με δύο παιδιά το επίδομα θα είναι το ίδιο». Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «θα ανοίξει εφαρμογή όπως έγινε και για το κοινωνικό μέρισμα».
   Για τα οικογενειακά επιδόματα ανοίγει το Α21 στις 25 Μαΐου και θα δοθεί η πρώτη δόση.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.