25 Μαΐ 2018

Τρόμος από τους «Ρουβίκωνες» της «ενημέρωσης»

- Σιγά μην ξέρουν ο Σεντένο κι ο Μοσκοβισί...
- Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...


   Σιγά μην ξέρουν ο Σεντένο κι ο Μοσκοβισί... Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων τρομοκρατικά ρεπορτάζ για το Eurogroup και τις συντάξεις, σπέκουλα περί νομιμοποίησης της βίας και της ανομίας, τα ελληνοτουρκικά, το Μακεδονικό, οι συλλήψεις για τη φασιστική επίθεση στον Γ. Μπουτάρη, ρεπορτάζ από το αστυνομικό δελτίο...
   Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά:

Δέσμευση για συνολική συμφωνία για το χρέος μαζί με την ολοκλήρωση της δ' αξιολόγησης

Χαιρετίσθηκε η επίτευξη τεχνικής συμφωνίας, ενώ διαπιστώθηκε η πρόθεση σύγκλισης Βερολίνου- ΔΝΤ για μέτρα ελάφρυνσης του χρέους. (αναλυτικά)

To διπλό πρόγραμμα Μητσοτάκη ή... Ντόκτορ Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ

Τις τελευταίες μέρες καταβάλλεται μια μεγάλη προσπάθεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αποτινάξει την ακραία νεοφιλελεύθερη ρητορική του, να εμφανιστεί φιλολαϊκός και εγγυητής του κοινωνικού κράτους. Τον διαψεύδουν, όμως, όλα όσα έχει πει το προηγούμενο διάστημα, τα πεπραγμένα του. Ο ίδιος του ο εαυτός, αλλά και τα στοιχεία... (αναλυτικά)

Η απάντηση Τζανακόπουλου στη Ν.Δ. για την... τεχνογνωσία της


«Το μόνο για το οποίο θα μπορούσε να ζητήσει καθοδήγηση ο πρωθυπουργός από τη Ν.Δ. και τον κ. Μητσοτάκη, είναι τεχνογνωσία για το πώς να εκθέσει εκτός από τον εαυτό του και το κόμμα του στη Βουλή», η απάντηση του υπουργού Επικρατείας και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, στη Ν.Δ. (αναλυτικά)

«Θα σχολιάσει ο κ. Μητσοτάκης το σκάνδαλο διαφθοράς του, αδελφού της Ν.Δ., Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας;»

«Θα σχολιάσει ο κ. Μητσοτάκης τις καταδίκες για το σκάνδαλο διαφθοράς και τα μαύρα ταμεία του, αδελφού της Ν.Δ., Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας;» αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. (αναλυτικά)

Πρωτογενές πλεόνασμα - μαμούθ 2,286 δισ. ευρώ στο τετράμηνο Ιανουάριος - Απρίλιος

Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 2,286 δισ. ευρώ, παρουσίασε ο προϋπολογισμός στο τετράμηνο Ιανουαρίου - Απριλίου 2018 έναντι στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα 374 εκατ. ευρώ και πρωτογενούς πλεονάσματος 1,726 δισ. ευρώ την ίδια περίοδο το 2017. (αναλυτικά)

«Η Ν.Δ. ας σταματήσει να χύνει κροκοδείλια δάκρυα για τους συνταξιούχους»

Απάντηση του υπουργείου Εργασίας στην ανακοίνωση της ΝΔ. (αναλυτικά)

«Θα εξετάσουμε τα περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης για τις συντάξεις»

Τι δήλωσε μεταξύ άλλων η υπουργός Εργασίας στην εκπομπή «Άλλη Διάσταση» της ΕΡΤ1, το μεσημέρι της Πέμπτης. (αναλυτικά)

H «μονότονη υπόσχεση» Μητσοτάκη για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και η απάντηση του υπ. Εργασίας

Για σκόπιμη αποσιώπηση απλών αριθμητικών δεδομένων κατηγορεί το υπουργείο Εργασίας τον πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος επανέλαβε από το βήμα της Βουλής την «ίδια μονότονη υπόσχεση»: ότι δεν θα αφήσει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών, αν έρθει στην κυβέρνηση. (αναλυτικά)

«Χαλινάρι» στην κατάχρηση των εργολαβιών βάζει το υπουργείο Εργασίας

Πλήγμα σε μία από τις κυριότερες μορφές «επισφάλειας» αναμένεται να επιφέρει η διάταξη του σχεδίου νόμου, το οποίο θα έρθει το επόμενο διάστημα στη Βουλή και θα θέτει αυστηρούς κανόνες στις εργολαβίες, μέσω των οποίων συχνά παραβιάζεται ή παρακάμπτεται η εργατική νομοθεσία. (αναλυτικά)

«Τα παπαγαλάκια της Ν.Δ. παραπληροφορούν και πάλι»

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών διαψεύδει ότι εξαιρείται ο αυτοκινητόδρομος της Εγνατίας από την υποχρέωση του Ηλεκτρονικού και Αναλογικού Συστήματος. (αναλυτικά)

«Πίστευα ότι η αλήθεια μου θα ήταν αυτονόητη»

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η τρίτη συνεδρίαση κατά την οποία εξετάστηκαν, μεταξύ άλλων, οι δύο βιολόγοι που έχουν κληθεί από την υπεράσπιση (Φύτρου και Φίτσιαλος) της Ηριάννας σχετικά με την ανάλυση DNA, ενώ, πραγματοποιήθηκαν και οι απολογίες των Περικλή και Ηριάννας, με τη συγκίνηση να είναι έντονη σε όλο το ακροατήριο. (αναλυτικά)

«Οι παρεμβάσεις της κ. Ασημακοπούλου έχουν καταλήξει “γραφικές”»

Ο γενικός γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ, Στέλιος Ράλλης, απαντά σε ανακοίνωση της βουλευτή της ΝΔ, Άννας Ασημακοπούλου. (αναλυτικά)

Η απάντηση του υπουργείου Εργασίας στην «επιχείρηση τρομοκράτησης των ασφαλισμένων»

"Κάκιστες υπηρεσίες προσφέρουν στο δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, στον κόσμο της εργασίας και στους συνταξιούχους, όσοι εξακολουθούν να προβάλλουν επιλεκτικά παραδείγματα ψευδών διαφορών μεταξύ των «νέων» συντάξεων με βάση το Ν.4387/16 και των «παλαιών» συντάξεων". (αναλυτικά)

Ψήφισμα αποδοκιμασίας της συμπεριφοράς του προέδρου της ΕΝΠΕ, Κώστα Αγοραστού

Ψήφισμα αποδοκιμασίας της συμπεριφοράς του προέδρου της ΕΝΠΕ, Κώστα Αγοραστού, στην συνεδρίαση της 16ης Μαίου, θα εκδώσει η Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής. (αναλυτικά)

Στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του νομοσχέδιου για τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Επιφυλάξεις εξέφρασαν ΝΔ, ΔΗΣΥ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων, ενώ ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή δήλωσαν ότι το καταψηφίζουν. (αναλυτικά)

Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος II»: Εντάξεις Πράξεων ύψους 2 εκατ. ευρώ

Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ενέκρινε την ένταξη των Πράξεων δήμων συνολικού ποσού ύψους 2.035.141,28 ευρώ. (αναλυτικά)

Και αστυνομικός στην επίθεση κατά Μπουτάρη, όπως προκύπτει από τρεις νέες ταυτοποιήσεις

Ένας 44χρονος αστυνομικός βρίσκεται μεταξύ των τριών ανδρών οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης για συμμετοχή στην επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη. Οι άλλοι δύο είναι ηλικίας 43 και 57 ετών. (αναλυτικά)

Υπεξαίρεση 5 εκατ. ευρώ: Καταπέλτης η εισαγγελέας για τον πρώην επικεφαλής της ΜΚΟ της Εκκλησίας «Αλληλεγγύη»

Την ενοχή του άλλοτε επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» Δημήτρη Φουρλεμάδη για δύο κακουργήματα, εισηγήθηκε η εισαγγελέας για την υπόθεση υπεξαίρεσης 5 εκατ. ευρώ. (αναλυτικά)

Πρόστιμο 50.000 ευρώ στη δικηγορική-εισπρακτική εταιρεία «Σιούφα και Συνεργάτες» για παράνομες κάμερες

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα επέβαλλε πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ στη δικηγορική εταιρεία «Σιούφα και Συνεργάτες» η οποία λειτουργεί και ως εισπρακτική εταιρεία, λόγω παράνομης χρήσης καμερών. (αναλυτικά)

«Όταν τα θύματα… κρατούνται!»: Περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας καταγγέλλει ο Τομέας Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ

Ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την απαράδεκτη τακτική μέρους της αστυνομίας, που συστηματικά αγνοεί, αδιαφορεί ή και υποθάλπει ρατσιστικές συμπεριφορές και επιθέσεις σε βάρος μεταναστών και ιδιαίτερα πακιστανών πολιτών. (αναλυτικά)

Στο εδώλιο ξανά την Παρασκευή ο Μπαντέμης, ο χρυσαυγίτης ληστής που παριστάνει τον εθνοπρόσκοπο

Ο πρώην πυρηνάρχης Δράμας της Χρ. Αυγής Παναγιώτης Μπαντέμης, δικάζεται την Παρασκευή 25/5/2018 σε δεύτερο βαθμό ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τα αδικήματα της ληστείας και επικίνδυνων σωματικών βλαβών κατά δύο γυναικών ελληνικής καταγωγής από την Αλβανία. Ο Μπαντέμης είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε κάθειρξη 14 ετών και 10 μηνών. (αναλυτικά)

Λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος διενέργειας εξετάσεων των οροθετικών

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το υπουργείο Υγείας σε μια προσπάθεια άμεσης διευθέτησης του ζητήματος προωθεί τη λύση της ειδικής σύμβασης του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) με τα πιστοποιημένα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, για την διενέργεια της εξέτασης μέτρησης ιικού φορτίου. (αναλυτικά)

Άξιος ο μισθός και η σύνταξή τους

Ο θόρυβος που ξεσήκωσαν τότε τα παπαγαλάκια -τα γραπτά τους έχουν μείνει- του αντιπολιτευτικού λαϊκισμού ήταν δυσανάλογος της κραυγαλέας σιωπής με την οποία κάλυψαν την είδηση της συνταξιοδότησης της χήρας Μπαλταδώρου από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας. (αναλυτικά)

Ψυχιατρικό Τμήμα δώδεκα κλινών θα αρχίσει να λειτουργεί στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

Μετά από 25 χρόνια προσπαθειών το νοσοκομείο Ιπποκράτειο απέκτησε Ψυχιατρικό Τμήμα 12 κλινών το οποίο οποίο θα αρχίσει να λειτουργεί εντός των ημερών δεχόμενo τους πρώτους ασθενείς. Την επίσημη έναρξη της λειτουργίας αναμένεται να κηρύξει στις 29 Μαΐου (10.30 πμ) ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Γιώργος Γιαννόπουλος, υπεύθυνος για τη ψυχική υγεία. (αναλυτικά)

Προκήρυξη 64 εκατ. ευρώ για το μέτρο της συνεργασίας - καινοτομίας

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων - Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής ΠΑΑ 2014-2020 ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι υπεγράφη 1η πρόσκληση υποβολής αιτήσεων στήριξης των Υπομέτρων 16.1 – 16.2. (αναλυτικά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.