25 Μαΐ 2018

Ξεκινά σήμερα τη λειτουργία της η τρίτη ΤΟΜΥ στα Γιάννενα

- Δωρεάν ποιοτικές υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας χωρίς διακρίσεις
- Εκπαίδευση των στελεχών των ΤΟΜΥ και στην αντιμετώπιση των εξαρτήσεων


   Σήμερα, Παρασκευή 25 Μαΐου, ξεκινά τη λειτουργία της η τρίτη Τοπική Μονάδα Υγείας στα Γιάνεννα, στην περιοχή της Ανατολής.
   Η 3η ΤΟΜΥ βρίσκεται στην οδό Ιωαννίνων 28 και ήδη έχει στελεχωθεί με ειδικευμένο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό ενώ έχει εξοπλιστεί πλήρως.
   Η γραμμή επικοινωνίας με τη Γραμματεία της Τ.ΟΜ.Υ Ανατολής είναι 2651066268. Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Αλληλογραφίας: tomyanatolis@1545.syzefxis.gov.gr
   Το ωράριο λειτουργίας θα είναι πρωινό 07:00-15:00 και απογευματινό 14:00-22:00
   Οι ΤΟΜΥ λειτουργούν ως ομάδες οικογενειακής ιατρικής, με εγγεγραμμένο πληθυσμό ευθύνης και έχουν ως σκοπό την παροχή δωρεάν ποιοτικών υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας χωρίς διακρίσεις.

Εκπαίδευση των στελεχών των νεοσύστατων ΤΟΜΥ Ιωαννίνων από το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ
   Την εκπαίδευση των στελεχών στις νεοσύστατες ΤΟΜΥ (Τοπικές Μονάδες Υγείας) πραγματοποιεί από τα τέλη Απριλίου το ΚΕΘΕΑ, σε θέματα δυναμικής και λειτουργίας της διεπιστημονικής ομάδας, καθώς και δικτύωσης με τις υπηρεσίες αντιμετώπισης των εξαρτήσεων. Η εκπαίδευση έχει στόχο να υποστηρίξει τη νέα προσέγγιση στην πρωτοβάθμια φροντίδα που αντιπροσωπεύουν οι ΤΟΜΥ, καθώς οι Μονάδες στοχεύουν στην ολιστική φροντίδα του πληθυσμού από μια καλά συντονισμένη ομάδα επαγγελματιών υγείας με κοινή γλώσσα και δικτύωση με την τοπική κοινωνία.
   H συνεργασία του Υπουργείου Υγείας με το ΚΕΘΕΑ αναμένεται να ενισχύσει τους επαγγελματίες υγείας, κοινωνικής φροντίδας και διοίκησης των ΤΟΜΥ με γνώσεις, δεξιότητες και στάσεις αναγκαίες για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, επικεντρωμένων στον πολίτη.
   Το σχετικό πρωτόκολλο συνεργασίας που έχει υπογραφεί, μεταξύ Υπουργείου Υγείας και ΚΕΘΕΑ, προβλέπει την εκπαίδευση του συνόλου των στελεχών στις ΤΟΜΥ, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που θα ιδρυθούν το επόμενο διάστημα, και έχει διετή διάρκεια. Η εκπαίδευση έχει τη μορφή διήμερων θεωρητικών και βιωματικών σεμιναρίων, και πραγματοποιείται από έμπειρα στελέχη του ΚΕΘΕΑ, κυρίως στις εγκαταστάσεις του ή σε χώρους που έχει εξασφαλίσει το Υπουργείο Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.