24 Μαΐ 2018

Το Υπουργείο Εσωτερικών χρηματοδοτεί 26 παιδικές χαρές στην Άρτα

- Θα κατασκευαστούν 11 νέες και αναβαθμίζονται άλλες 15
- Σε ποιες περιοχές δημιουργούνται νέες, ποιες αναβαθμίζονται


    Δυο νέα Προγράμματα ενίσχυσης των Δήμων της χώρας, τα «ΦιλόΔημος Ι» και «ΦιλόΔημος ΙΙ», έχουν πάρει φέτος σάρκα και οστά, με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών, δίνοντας νέες δυνατότητες στους Δήμους για χρηματοδότηση των έργων, προμηθειών, υπηρεσιών και μελετών τους.
    Αναφορικά με το Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος ΙΙ», έχει προϋπολογισμό 300.000.000 ευρώ, βασικοί του στόχοι είναι η ενδυνάμωση της ισόρροπης, βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης, η βελτίωση των υποδομών, η αύξηση της απασχόλησης, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των δήμων και ένας από τους βασικούς άξονες προτεραιότητάς του είναι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών.
   Στο πλαίσιο του ΦιλόΔημος ΙΙ, το Υπουργείο Εσωτερικών καλεί, με Πρόσκλησή του, τους Δήμους της χώρας να υποβάλλουν προτάσεις, προκειμένου να ενταχθούν στο Πρόγραμμα «Προμήθεια-τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών των δήμων της Χώρας», προϋπολογισμού 70.000.000 ευρώ.
   Ο Δήμος Αρταίων ανταποκρίθηκε στην Πρόσκληση και υπέβαλλε για ένταξη και χρηματοδότηση, από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», τη δημιουργία 11 νέων παιδικών χαρών και την αναβάθμιση άλλων 15 υφιστάμενων.
   Η απόφαση ελήφθη στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και, εφόσον εγκριθεί στο σύνολό της, κάθε τοπική κοινότητα του Δήμου θα έχει τη δική της πιστοποιημένη παιδική χαρά, ώστε τα παιδιά να παίζουν με απόλυτη ασφάλεια.
   Οι νέες παιδικές χαρές που θα δημιουργηθούν είναι στις περιοχές: Βλαχέρνα, Καλογερικό, Γρίμποβο, Παντάνασσα, Κιρκιζάτες, Ψαθοτόπι, Στρογγυλή, Πιστιανά, Δαφνωτή, Σκούπα και Φανερωμένη.
   Επιπλέον, θα αναβαθμιστούν οι παιδικές σε: Ρόκκα, Κωστακιούς, Καλόβατο, Καλαμιά, Ανέζα, Χαλκιάδες, Αμπέλια, Πλησιοί, Κορωνησία, Γραμμενίτσα, στις οδούς Λουριώτη, Ζακαβιέρου, Σκουφά και Ανδρομάχου και στην περιοχή των Ταξιαρχών.
   Το ανώτατο όριο χρηματοδότησης για το Δήμο Αρταίων έχει οριστεί στο ποσό των 219.000 ευρώ σύμφωνα με τα οριζόμενα στην πρόσκληση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.