22 Απρ 2018

713.000 τουρίστες επισκέφτηκαν το 2017 την Ήπειρο, πάνω από το διπλάσιο πληθυσμό της!

870.000 αναμένονται φέτος


   Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, η Ήπειρος υποδέχθηκε το 2017 περίπου το διπλάσιο πληθυσμό της σε τουρίστες ήτοι 713.400 επισκέπτες, οι οποίοι έμειναν συνολικά 3.643.200 βράδια.
   Όσον αφορά τα έσοδα, στην Ήπειρο «έμειναν» 216,4 εκατ. ευρώ. Διόλου ευκαταφρόνητοι οι αριθμοί, που δείχνουν ότι υπάρχει σημαντική οικονομική κίνηση στον χώρο, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, η Ήπειρος προσέλκυσε μόλις το 2,2% των ξένων τουριστών στην Ελλάδα το 2017, αλλά τα έσοδα της περιφέρειας αντιστοιχούν στο 15,2% των συνολικών, πανελλαδικών ταξιδιωτικών εισπράξεων.
   Ακόμη πιο ενθαρρυντική είναι η διαπίστωση ότι τα τελευταία χρόνια, κυρίως λόγω της βελτίωσης της προσβασιμότητας αλλά και της σχετικής προβολής, οι ρυθμοί αύξησης του τουριστικού ρεύματος στην Ήπειρο είναι υπερδιπλάσιοι σε σχέση με τον εθνικό μέσο όρο.
   Και για φέτος, το 2018, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για αύξηση άνω του 20% στον τουρισμό, που μεταφράζεται σε περίπου 870.000 τουρίστες, αριθμός-ρεκόρ για την Ήπειρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.