21 Φεβ 2018

"Μίλησε" το ημερολόγιο του Φρουζή: Συναντήσεις της Novartis με το Μαξίμου επί Σαμαρά

- Πέραν αυτών, για τις οποίες έχουν καταθέσει οι προστατευόμενοι μάρτυρες
- Πώς ο "Γεωργιάδης" έγινε "Άδωνις"...

   "Μίλησε" το ημερολόγιο του Φρουζή. Και δείχνει άγνωστες έως τώρα συναντήσεις με στελέχη του Μαξίμου, που βρίσκονταν δίπλα στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
   Τα στοιχεία αυτά, που δημοσιοποιεί σήμερα η "Αυγή", προκύπτουν από τις καρτέλες του ημερολογίου του Κωνσταντίνου Φρουζή.
   Σύμφωνα δε με πληροφορίες, βρίσκονται στην κατοχή της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, η οποία έχει συντάξει και τη δικογραφία που έχει σταλεί στη Βουλή.
  Με Στ. Παπασταύρου, Δ. Πτωχό, Χρ. Λαζαρίδη
   Στις καρτέλες αναγράφονται συναντήσεις του Κ. Φρουζή όχι μόνο με υπουργούς, αλλά και με στελέχη του Μαξίμου που βρίσκονταν στον προθάλαμο του Α. Σαμαρά. Ανάμεσά τους είναι ο γνωστός Σταύρος Παπασταύρου, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης και ο Δημήτρης Πτωχός. Υπογραμμίζεται ότι σε συναντήσεις με αυτά τα πρόσωπα φέρεται να έχουν αναφερθεί και οι προστατευόμενοι μάρτυρες. Η καρτέλα με το ημερολόγιο Φρουζή όχι μόνο επιβεβαιώνει τις καταθέσεις τους, αλλά δείχνει ότι έχουν γίνει και άλλες συναντήσεις.
   Από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η «Αυγή» προκύπτει ότι η συνάντηση με τον Χρ. Λαζαρίδη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3 Απριλίου 2013, στις 11.30 π.μ., στον πρώτο όροφο του Μαξίμου.
   Η συνάντηση του Κ. Φρουζή με τον πολυπράγμονα Στ. Παπασταύρου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014, στις 9 π.μ. Υπενθυμίζεται ότι Στ. Παπασταύρου έχει απασχολήσει τη δημοσιότητα με τη λίστα Λαγκάρντ και off shore εταιρείες.
   Ο Δ. Πτωχός είναι εκείνος που το 2013 έριξε στον Α. Σαμαρά την ιδέα για δωρεάν WiFi σε ολόκληρη τη χώρα, την οποία εκείνος ανακοίνωσε ως κεντρική πολιτική επιλογή σε συνέντευξή του. Κατάγεται από τη Μεσσήνη και η οικογένειά του έχει πολύχρονη φιλία με τον Α. Σαμαρά. Ήταν δε από τα μέλη της «ομάδας αλήθειας» της Ν.Δ... Αυτό τον άνθρωπο του Α. Σαμαρά συνάντησε ο Κ. Φρουζής το πρωί της Πέμπτης 26 Σεπτεμβρίου 2013, στις 9 το πρωί. Στο ημερολόγιο αναγράφεται: «(ΠΤΩΧΟΣ) ΓΡ. ΣΑΜΑΡΑ».
   Τα ημερολόγια Φρουζή αποκαλύπτουν και άλλη μία επικοινωνία με τον Δ. Πτωχό. Εν προκειμένω, αυτό που εντυπωσιάζει είναι ότι η επικοινωνία αυτή γράφτηκε χειρόγραφα και στα αγγλικά! Την Πέμπτη 10 Απριλίου 2014, το ημερολόγιο του Κ. Φρουζή γράφει: «(Novartis) to Ptochos»...


  Οι καταθέσεις "καίνε" τους συνεργάτες...
   Υπενθυμίζεται ότι ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες φέρεται να έχει καταθέσει πως τη φαρμακευτική πολιτική της κυβέρνησης επηρέαζαν οι στενοί συνεργάτες του Α. Σαμαρά Δ. Πτωχός, Χρ. Λαζαρίδης και Στ. Παπασταύρου. Όταν μάλιστα η εισαγγελέας ρώτησε τους μάρτυρες πώς το γνωρίζουν, ένας εξ αυτών επικαλέστηκε τις κάρτες με τα προσωπικά στοιχεία των τριών προσώπων, που εντόπισε στο γραφείο ανώτερου στελέχους της Novartis.
   Άλλος μάρτυρας κατέθεσε πως μία εβδομάδα πριν από το ραντεβού με τον Α. Σαμαρά, ο Κ. Φρουζής συναντήθηκε με τον Δ. Πτωχό. Μία δεύτερη συνάντηση μεταξύ Φρουζή και Πτωχού έγινε στις 18 Οκτωβρίου του 2013 στο Μέγαρο Μαξίμου. Αν ισχύει αυτό, έχουμε μπαράζ συναντήσεων του Κ. Φρουζή με το Μαξίμου, καθώς στις 21 Οκτωβρίου υπήρξε και η συνάντηση με τον Στ. Παπασταύρου.
  Πώς ο "Γεωργιάδης" έγινε "Άδωνις"...
   Στο ημερολόγιο καταγράφονται αρκετές συναντήσεις του «ισχυρού Έλληνα» της Novartis με τους τότε υπουργούς Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου 2013 έγιναν δύο συναντήσεις:
   * Τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου (στις 2 μ.μ.) στο γραφείο του υπουργού Υγείας Άδ. Γεωργιάδη - μάλιστα, λίγο νωρίτερα (στις 1.30 μ.μ.) είχε προηγηθεί και... «προσυνάντηση» εκτός γραφείου του υπουργού.
   * Την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου (στις 5.30 μ.μ.) συνάντηση με Άδ. Γεωργιάδη και Γ. Στουρνάρα στο υπουργείο.
   Φαίνεται όμως πως η σχέση με τον Άδ. Γεωργιάδη ήταν πια πολύ πιο οικεία. Έτσι, ακόμη και στο ημερολόγιο δεν είναι ο «Γεωργιάδης», αλλά ο «Άδωνις». Είναι άγνωστο αν στη σύσφιξη των σχέσεων συνέβαλε το ότι είχε ολοκληρωθεί η εκταμίευση 64.200.000 ευρώ από το Δημόσιο προς τη Novartis μέσα σε έξι μήνες. Το βέβαιο είναι ότι, όπως προκύπτει από τα έγγραφα, στις 10 Ιανουαρίου 2014, στη 1 μ.μ., (σε μία περίοδο που ο Κ. Φρουζής έχει συνάντηση με τον «Άδωνι» και στην «Αριστοτέλους 17», όπου βρίσκεται το υπουργείο Υγείας).
   Οι συναντήσεις Φρουζή - Γεωργιάδη πλέον είναι συχνές. Την Τρίτη 1η Απριλίου 2014 (πάλι στη 1 μ.μ.) οι δύο άνδρες συναντιούνται πάλι για μία ώρα. Και δύο μέρες μετά, ο Κ. Φρουζής πλησιάζει κοντά στον τότε πρωθυπουργό Α. Σαμαρά: πραγματοποιεί συνάντηση με τον Χρ. Λαζαρίδη στο Μαξίμου...
   Ακολουθούν άλλες δύο συναντήσεις του Κ. Φρουζή με δύο υπουργούς και μάλιστα την ίδια ημέρα και στο ίδιο γραφείο! Την Τρίτη 8 Απριλίου 2014 ο Κ. Φρουζής συναντά τον τότε υπουργό Οικονομίας Κ. Χατζηδάκη (στις 3 μ.μ.) στη Νίκης 4 - 6 και αμέσως μετά (στις 4 μ.μ.) τον τότε υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα πάλι στη Νίκης 4 - 6.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.