9 Φεβ 2018

Μετά από παρέμβαση του ΣΕΠΕ, αποσύρθηκαν οι απαράδεκτες συμβάσεις εργασίας στην Κω

Περιλάμβαναν ποινές, πρόστιμα και απαξιωτική συμπεριφορά προς τους εργαζόμενους

   Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, μετά από καταγγελία του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων Κω, που προκάλεσε την παρέμβαση του ΣΕΠΕ, η τουριστική ξενοδοχειακή μονάδα στην Κω απέσυρε τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, που είχε παρουσιάσει προς υπογραφή στους εργαζόμενους.
   Οι συμβάσεις αυτές περιελάμβαναν όρους που αντέβαιναν στην εργατική νομοθεσία, καθώς προέβλεπαν ποινές και πρόστιμα εις βάρος των εργαζομένων σε περίπτωση δυσαρέσκειας πελατών της επιχείρησης.
   Συγκεκριμένα, γινόταν αναφορά σε 3 "κανόνες":
-  Κανόνας 1ος: Εάν κάποιος πελάτης παραπονεθεί για την καθαριότητα του δωματίου, η εργαζόμενη καμαριέρα θα έχει πρόστιμο 30 ευρώ, το παράπονο!
-  Κανόνας 2ος: Εάν κάποιος εργαζόμενος αργήσει στη δουλειά του, θα έχει πρόστιμο 10 ευρώ! 
- Κανόνας 3ος: Κατά την έξοδο από την επιχείρηση, οι τσάντες των εργαζομένων θα ερευνώνται, κατ' εντολή της διεύθυνσης, από τον φύλακα της πύλης.
   Η απόσυρση των συμβάσεων προήλθε μετά από την εργατική διαφορά που διενήργησε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), μεταξύ του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων Κω και των εκπροσώπων της επιχείρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.