11 Ιαν 2018

«To google or not to google?»: Η καυστική απάντηση του ΥΠΟΙΚ στην «γκάφα» (;) του Πρώτου Θέματος

Φρέσκα fake news από το Πρώτο Ψέμα


   Το λένε Πρώτο Ψέμα, αλλά το σημερινό δεν είναι το πρώτο ούτε βέβαια το τελευταίο. Ακολουθώντας πιστά τις διδαχές του πρώτου διδάξαντα Γκαίμπελς, ξαναχτύπησε σήμερα, με ένα fake δημοσίευμα για το Ε.Ε.ΣΥ.Π., το λεγόμενο Υπερταμείο, η αναλήθεια του οποίου αποδεικνύεται με ένα απλό γκουγκλάρισμα.
   Η καυστική απάντηση του υπουργείου Οικονομικών αναφέρει:
To google or not to google?
1. Δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος αναφέρει για το Εποπτικό Συμβούλιο της Ε.Ε.ΣΥ.Π.: «Το Υπερταμείο ελέγχεται από τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς μέσω του πενταμελούς εποπτικού συμβουλίου. Με βάση τον ισχύοντα νόμο οι Θεσμοί έχουν την απόλυτη πλειοψηφία στο εποπτικό συμβούλιο του Υπερταμείου (με τρία μέλη έναντι δύο Ελλήνων)…»
2. Η επίσημη ιστοσελίδα της Ε.Ε.ΣΥ.Π. αναφέρει: “[το εποπτικό συμβούλιο] αποτελείται από πέντε (5) μέλη με πενταετή θητεία τα οποία διορίζονται από τη Γενική Συνέλευση του μοναδικού μετόχου, σύμφωνα με τα κατωτέρω:
● τρία (3) μέλη επιλέγονται από τον μοναδικό μέτοχο, κατόπιν σύμφωνης γνώμης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας που ενεργούν από κοινού,● δύο (2) μέλη, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου, επιλέγονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, ενεργώντας από κοινού, κατόπιν σύμφωνης γνώμης του Υπουργού Οικονομικών
”.
Υ.Γ. Για όσους/ες δεν έχει ακόμη γίνει αντιληπτό: Μοναδικός μέτοχος της Ε.Ε.ΣΥ.Π. είναι το ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή το υπουργείο Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.