16 Ιαν 2018

Η μεζεολογία των καναλιών

Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...


   Στα δελτία ειδήσεων η παραίτηση Ζουράρι επισκίασε ακόμα και τη συζήτηση και την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής. Στο επίκεντρο βρέθηκαν επίσης οι κινητοποιήσεις και η απεργία των μέσων μεταφοράς, σενάρια για ανασχηματισμό, η ονομασία της ΠΓΔΜ, ειδήσεις από το αστυνομικό δελτίο...
   Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά:

«Η χώρα είναι μια ανάσα από το οριστικό τέλος των μνημονίων»

Σήμερα η Εθνική Αντιπροσωπεία, καλείται να κάνει το αποφασιστικό βήμα για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, ώστε να μπούμε στην τελική ευθεία για το τέλος του προγράμματος τον ερχόμενο Αύγουστο, ανέφερε ο πρωθυπουργός στην Ολομέλεια της Βουλής. (αναλυτικά)

Ρεκόρ 16ετίας με 143.535 νέες θέσεις εργασίας το 2017

Την υψηλότερη επίδοση έτους από το 2001 μέχρι σήμερα, με 143.535 νέες θέσεις εργασίας, κατέγραψε το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης του 2017, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ». (αναλυτικά)

Αναμόρφωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και την ενίσχυση της βιομηχανίας

Ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε ακόμη ότι «δεν νομοθετούμε ερήμην των πολιτών και των φορέων αλλά σε διαρκή διάλογο‭ και ‬συνεννόηση‭ ‬μαζί‭ ‬τους.‭ Οι‭ ‬ ‭ ‬πόρτες‭ ‬του υπουργείου Οικονομίας είναι και θα παραμείνουν ανοιχτές». (αναλυτικά)

«Σας προκαλώ να δώσετε ένα παράδειγμα κατοικίας που να έχει πλειστηριαστεί για χρέη στο δημόσιο»

Ο νόμος Κατσέλη όπως τροποποιήθηκε με το "νόμο Σταθάκη" δεν προστατεύει μόνο σε σχέση με τις τράπεζες -για τα στεγαστικά δάνεια- αλλά προστατεύει την πρώτη κατοικία και σε σχέση με χρέη στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, υπογράμμισε μιλώντας νωρίτερα σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, όταν η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη έθεσε ζήτημα σχετικά με τις κατασχέσεις και την προστασία της πρώτης κατοικίας, με αφορμή τη διάταξη για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και για χρέη στο Δημόσιο. (αναλυτικά)

«Οι επιπτώσεις της πολιτικής λιτότητας είναι σαν να πέρασε η Ελλάδα από πόλεμο»

Η γερμανική εβδομαδιαία εφημερίδας Der Freitag κάνει μια αναλυτική αναφορά στην κατάσταση στην Ελλάδα. (αναλυτικά)

Και για τα μέλη ΤΑΙΠΕΔ - ΤΧΣ οι δηλώσεις πόθεν έσχες

Ο Ευκλ. Τσακαλώτος υπενθύμισε ότι «επί ΝΔ ούτε τα μέλη του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ ούτε τα μέλη του ΔΣ του ΤΧΣ κατέθεταν δήλωση πόθεν έσχες». (αναλυτικά)

Ικανοποιημένη η αγορά για την προτεραιότητα στην πληρωμή των αποζημιώσεων στους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις υπό πτώχευση

Μετά την ψήφιση της σχετικής ρύθμισης, αλλάζει η κατάταξη των εργαζομένων στη λίστα των πιστωτών σε περιπτώσεις πτώχευσης μίας επιχείρησης, με απόλυτη προτεραιότητα στην καταβολή των αποζημιώσεων ενός εξαμήνου των απλήρωτων εργαζομένων. (αναλυτικά)

Τα ελληνικά ομόλογα μεταξύ αυτών που σημείωσαν τις καλύτερες επιδόσεις στις αγορές το 2017

Ο Kalin Anev Janse, μέλος του ΔΣ του ESM, χαρακτήρισε χωρίς προηγούμενο το επίπεδο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που υλοποίησε η Ελλάδα και υπενθύμισε ότι είναι μια από τις λίγες χώρες της ευρωζώνης με δημοσιονομικό πλεόνασμα μαζί με την Ολλανδία και τη Γερμανία. (αναλυτικά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.