18 Νοε 2017

Γιάννενα-Κύπρος σε 2,5 ώρες!

2 πτήσεις εβδομαδιαίως, Δευτέρα-Παρασκευή, από τις 16 Φεβρουαρίου


   Όπως ήταν αναμενόμενο, η επίλυση του προβλήματος των καυσίμων στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών διεθνών τουριστικών πρακτορείων και αεροπορικών εταιρειών και άνοιξε το δρόμο για διεθνείς πτήσεις και τους ορίζοντες για αύξηση της τουριστικής κίνησης στην Ήπειρο.
   Έτσι, έκλεισε η συμφωνία με την Κυπριακή Tus Air, η οποία ενέταξε ήδη στο πρόγραμμα δρομολογίων της, όπως φαίνεται στο site της εταιρείας, τη γραμμή Λάρνακα-Γιάννενα-Λάρνακα. Επίσης, υπάρχει ήδη η δυνατότητα να κλείσει κάποιος θέση και να προμηθευτεί εισιτήρια, η τιμή των οποίων ξεκινά από τα 100 ευρώ.
   Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το αεροπλάνο, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα είναι Fokker 70 ή Fokker 100, θα αναχωρεί από το αεροδρόμιο της Λάρνακας, κάθε Δευτέρα και Παρασκευή στις 10:45 και, μετά από ταξίδι 2,5 ωρών, θα προσγειώνεται στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων στις 13:15. Η πτήση της επιστροφής, Γιάννενα-Λάρνακα, θα αναχωρεί στις 14:00.
   Η επιλογή των ημερών (Παρασκευή και Δευτέρα) ασφαλώς έχει να κάνει με τη διπλή στόχευση της εταιρείας, δηλαδή αφενός τις εκδρομές Σαββατοκύριακου, μιας και η Ήπειρος αποτελεί αγαπημένο προορισμό για τους Κύπριους, ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες, που είναι η εποχή που επιλέγουν για τουρισμό οι Κύπριοι και αφετέρου, επειδή πάρα πολλοί Κύπριοι φοιτητές σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και οι πτήσεις θα τους "φέρουν πιο κοντά" στα σπίτια τους, μιας και, μέχρι τώρα, είναι υποχρεωμένοι να ταξιδεύουν μέσω Θεσσαλονίκης ή Αθήνας.
    Επίσης, απ' όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα:
      - Ο τουριστικός οργανισμός APOLLO που φέτος με επιτυχία άνοιξε τις πτήσεις στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων από την Κοπεγχάγη, ξεκίνησε ήδη την προώθηση τουριστών από Δανία και Σουηδία προς τα Γιάννινα και τα Ζαγοροχώρια, με μικρά γκρουπ που ήδη φθάνουν στα Γιάννινα με τα δρομολόγια της Aegean – Olympic, μέσω Αθήνας. Ταυτόχρονα κλείστηκαν συμφωνίες με ξενοδοχεία στα Ζαγοροχώρια, κυρίως του Παπίγκου. Η προωθήσεις των γκρουπ θα συνεχιστούν όλο τον χειμώνα, συνεχώς αυξανόμενα, μέχρι να φθάσουν τους αριθμούς που να καλύπτουν την πληρότητα αεροσκάφους, οπότε θα δρομολογηθούν επιπλέον πτήσεις τσάρτερ. Μια πτήση της ΑPOLLO αποκλειστικά για Γιάννινα, Ζαγοροχώρια κ.λ.π. έχει προγραμματισθεί για τις 14 Μαΐου από την Στοκχόλμη, πέρα από τις πτήσεις που θα γίνονται από την ίδια πόλη και την Κοπεγχάγη και για Σύβοτα, Πάργα.
      - Οι Πολωνοί με την αεροπορική εταιρεία Planet Small έχουν οριστικοποιήσει τις δύο εβδομαδιαίες πτήσεις προς τα Γιάννινα, στοχεύοντας σε ομάδες εκδρομέων για τα παράλια της Ηπείρου, αλλά και τα Γιάννινα, Ζαγοροχώρια και Μέτσοβο.
      - Η Ισραηλινή εταιρεία ARKIA τις επόμενες εβδομάδες οριστικοποιεί τις πτήσεις στα Γιάννινα που θα είναι για όλο το χρόνο και όχι μόνο τους θερινούς μήνες.
      - Οι Ρώσοι ήλθαν στα Γιάννινα, έκλεισαν συμφωνίες με ξενοδόχους της περιοχής, δίνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή της Κόνιτσας και μέχρι το τέλος της χρονιάς θα ανακοινώσουν τις πτήσεις τους. Πρόσφατα στα Γιάννινα βρέθηκε και ο εκ των ιδιοκτητών του Ομίλου Mοuzenidis που κάθε καλοκαίρι μεταφέρουν στην Ελλάδα τον μεγαλύτερο όγκο των Ρώσων τουριστών, με την δική τους αεροπορική εταιρεία Ellinair που εδρεύει την Θεσσαλονίκη. Δεν έχει γίνει γνωστό τι κινήσεις θα γίνουν από τον συγκεκριμένο όμιλο...
      - Στοιχεία για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων (κυρίως στο θέμα των καυσίμων), ζήτησε από την ΥΠΑ και μεγάλο τουριστικό γραφείο του Άμστερνταμ, ενδιαφερόμενοι κυρίως για τους θερινούς μήνες.
   Απ' όλα αυτά, μπορούμε να φτάσουμε στο συμπέρασμα ότι βρισκόμαστε στην απαρχή μιας περιόδου εκρηκτικής τουριστικής ανάπτυξης στην Ήπειρο και είναι πλέον στο χέρι μας, να προετοιμαστούμε και να προσφέρουμε το μοναδικό τουριστικό προϊόν που διαθέτουμε, με όρους, όμως, που δεν θα το υποτιμήσουμε, αλλά θα του δώσουμε προστιθέμενη αξία.
   Ο Σκανδιναβός ή ο Κύπριος ή ο Ισραηλινός, που θα επιλέξει τον τόπο μας για τουρισμό, θα το κάνει για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ηπείρου, για το μοναδικό φυσικό περιβάλλον, τα αγνά προϊόντα, τον πολιτισμό, την παράδοση, την ιστορία.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.