21 Νοε 2017

Ξεπέρασαν τα 23,5 εκατομμύρια οι τουρίστες στο εννεάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου, αύξηση 10,3% από πέρυσι, που ήταν χρονιά-ρεκόρ!

- Τα 13 δισ. ευρώ πλησίασε το τουριστικό συνάλλαγμα!
- Έλενα Κουντουρά: Τα τουριστικά μεγέθη ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, στόχος μας είναι 365 μέρες το χρόνο τουρισμό

   Αύξηση κατά 10,3% εμφάνισαν στο εννεάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου τα έσοδα από τον τουρισμό αγγίζοντας τα 12,994 δισ. ευρώ. Η εξέλιξη αυτή σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος αντανακλά την αύξηση του αριθμού των τουριστών που επισκέφθηκαν τη χώρα μας την περίοδο αυτή.
   Πιο συγκεκριμένα, η εισερχόμενη τουριστική κίνηση ξεπέρασε τα 23,5 εκατομμύρια ταξιδιώτες έναντι 21,4 εκατομμύρια που είχαν επισκεφθεί τη χώρα μας την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Κατά την επισκοπούμενη περίοδο η ταξιδιωτική κίνηση από τις χώρες της ΕΕ-28 διαμορφώθηκε στις 16.047 εκατ. ταξιδιώτες, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 8,1% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016, ενώ η ταξιδιωτική κίνηση από τις χώρες εκτός της ΕΕ-28 αυξήθηκε κατά 15,1% και διαμορφώθηκε στις 7,488 εκατ. ταξιδιώτες. Η ταξιδιωτική κίνηση από τις χώρες της ζώνης του ευρώ αυξήθηκε κατά 9,8%, ενώ αυτή από τις χώρες της ΕΕ-28 εκτός της ζώνης του ευρώ αυξήθηκε κατά 6,3%.
   Αναλυτικότερα, οι εισπράξεις από κατοίκους των χωρών της ζώνης του ευρώ αυξήθηκαν κατά 19,7% και διαμορφώθηκαν στα 5.546 εκατ. ευρώ, ενώ οι εισπράξεις από κατοίκους των χωρών της ΕΕ-28 εκτός της ζώνης του ευρώ αυξήθηκαν κατά 5,6% και διαμορφώθηκαν στα 3.285 εκατ. ευρώ.
   Ειδικότερα, οι εισπράξεις από τη Γαλλία αυξήθηκαν κατά 18% και διαμορφώθηκαν στα 923 εκατ. ευρώ, ενώ οι εισπράξεις από τη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 25,7% και διαμορφώθηκαν στα 2.075 εκατ. ευρώ. Οι εισπράξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο επίσης αυξήθηκαν κατά 15,8% και διαμορφώθηκαν στα 1.890 εκατ. ευρώ. Από τις χώρες εκτός της ΕΕ-28, μείωση κατά 3,1% παρουσίασαν οι εισπράξεις από τη Ρωσία, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 385 εκατ. ευρώ, ενώ αυτές από τις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1,2% και διαμορφώθηκαν στα 683 εκατ. ευρώ.

  Έλενα Κουντουρά: Τα τουριστικά μεγέθη ξεπέρασαν κάθε προσδοκία 
 «Τριακόσιες εξήντα πέντε μέρες το χρόνο τουρισμό, είναι ο στόχος μας»
   Η εθνική τουριστική πολιτική μας τα τρία τελευταία χρόνια έχει αποδώσει εξαιρετικά δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά σχολιάζοντας τη δημοσίευση των στοιχείων της Τράπεζας της Ελλάδος σύμφωνα με τα οποία ξεπέρασαν τα 23,5 εκατομμύρια οι τουρίστες στο εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου και το τουριστικό συνάλλαγμα πλησίασε τα 13 δισεκατομμύρια ευρώ.
   «Τριακόσιες εξήντα πέντε μέρες το χρόνο τουρισμό, είναι ο στόχος μας» τονίζει η κ. Κουντουρά για να συμπληρώσει: «Και αυτό που επιθυμούμε είναι να συνεχιστεί η ανοδική πορεία, όπως όλα τα χρόνια - το ’15, το ’16 και το ’17 – οπότε η ανάπτυξη σε όλα τα τουριστικά μεγέθη έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Έχουμε και το 2017 ρεκόρ σε αφίξεις και σε έσοδα».
   «Πιστεύουμε ότι τα επόμενα χρόνια ο τουρισμός μας θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί γιατί είναι η κινητήρια δύναμη για την εθνική μας οικονομία. Είναι και η γέφυρα η οποία στηρίζει και άλλους παραγωγικούς τομείς ώστε να αναπτυχθούν» καταλήγει η υπουργός Τουρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.