14 Οκτ 2017

Three aND the Koukos BaND στο Επιμελητήριο Άρτας - ΦΩΤΟ

Αποκαλυπτικές οι φωτογραφίες από την αντιεκδήλωση της ΝΟΔΕ

   Πριν 3 εβδομάδες πραγματοποιήθηκε, στην αίθουσα ΣΚΟΥΦΑ, ανοιχτή εκδήλωση για τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό, με κεντρικό ομιλητή τον καθ' ύλην αρμόδιο, Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτη Κουρμούση.
   Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Άρτας-Φιλιππιάδας, σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους και συγκέντρωσε το έντονο ενδιαφέρον (όπως φάνηκε όχι μόνο από την προσέλευση, αλλά κυρίως από την συμμετοχή στη συζήτηση που ακολούθησε) δικηγόρων, λογιστών, ελευθεροεπαγγελματιών, επιχειρηματιών, συνεταιριστών, πολιτών, που γέμισαν την αίθουσα του ΣΚΟΥΦΑ.
   Ήταν όλοι εκεί. Όλοι; Όλοι πλην Επιμελητηρίου Άρτας. Ούτε ο Πρόεδρος ήταν εκεί ούτε εκπρόσωπός του. Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου δεν εκπροσωπήθηκε.Έλαμψαν δια της απουσίας τους και αυτή η "λάμψη" δεν πέρασε απαρατήρητη, με αποτέλεσμα, στα πηγαδάκια μετά την εκδήλωση να σχολιαστεί με καθόλου κολακευτικό τρόπο από τους παρευρισκόμενους, ανεξαρτήτως πολιτικής θέσης και κομματικής προέλευσης.
   Κι αυτό, επειδή το Επιμελητήριο, δεν είναι ούτε συνδικαλιστικό όργανο ούτε κομματικό παραμάγαζο. Ή, μάλλον, δεν θα έπρεπε να είναι. Και ας έχει στη Διοίκηση δύο, για την ώρα τουλάχιστον, επίδοξους υποψήφιους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Το Επιμελητήριο είναι φορέας με θεσμικό ρόλο. "Το Επιμελητήριο Άρτας αποτελεί συμβουλευτικό και γνωμοδοτικό όργανο της Πολιτείας" διαβάζω στο site του.
   Δικαίωμά του του Προέδρου να έχει βλέψεις να ξαναείναι υποψήφιος βουλευτής, το ίδιο δικαίωμα έχει και ο έτερος καλοβλέπων θέση στις λίστες του Μητσοτάκη (μερικοί λένε ότι την εξασφάλισε κιόλας), αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι δικαίωμά τους να απέχουν από την ενημέρωση για ένα καίριο ζήτημα που απασχολεί πολλά -αν όχι όλα- από τα μέλη του Επιμελητηρίου, που δίνουν ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό ετησίως για να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες του. Δεν ξέρω, δηλαδή, εάν η απουσία τους είναι σύμφωνη με το "Σκοπό έχει την εκπροσώπηση, παρακολούθηση και προώθηση του Εμπορίου, της μεταποίησης και των υπηρεσιών, με γνώμονα την ανάπτυξη της τοπικής και όχι μόνο Οικονομίας", που, επίσης διαβάζω στο site του Επιμελητηρίου.
   Θα μου πείτε, τι σε ενδιαφέρει εσένα; Μα, το Επιμελητήριο, αυτός είναι ο ρόλος του, υπάρχει για να προάγει την ανάπτυξη του τόπου στον οποίο ζω. Εάν, επικρατούν άλλα συμφέροντα και είναι ανεπαρκές, βεβαίως και με ενδιαφέρει, όπως θα έπρεπε να ενδιαφέρει τον καθένα μας. Μην κοιτάτε στην Άρτα που ο Επιμελητηριακός θεσμός έχει βαλτώσει, σε άλλες πόλεις είναι κυρίαρχος μοχλός ανάπτυξης. Όπου, όμως, αυτό επιτυγχάνεται, είναι επειδή δεν το αντιμετωπίζουν ως σκαλοπάτι προσωπικής ανέλιξης ούτε ως κομματικό παραμάγαζο.
   Την περασμένη Τετάρτη φιλοξενήθηκε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου μια ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό, με θέμα «Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών – αλήθειες και παγίδες», που διοργάνωσε η τοπική ΝΟΔΕ, με κεντρικό ομιλητή ένα μέλος της Γραμματείας Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ, αλλά και και «Managing Partner» της ZKP Consultants.
   Η εκδήλωση, από πλευράς τοπικής ΝΟΔΕ, προφανώς στήθηκε ως αντιεκδήλωση στην πετυχημένη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πριν 3 εβδομάδες. Κακώς, καθώς, η εκδήλωση με τον Φώτη Κουρμούση, κάθε άλλο παρά κομματική ήταν. Ούτε όσον αφορά τους διοργανωτές, ούτε τους συμμετέχοντες.
   Και εκεί, κατά τη γνώμη μου, την πάτησαν οι εμπνευστές της κομματικής εκδήλωσης της Νέας Δημοκρατίας. Πήραν ένα ζήτημα, που "καίει" πολύ κόσμο και προσπάθησαν να το στριμώξουν σε στενό κομματικό πλαίσιο και με ολίγον από κινδυνολογία, αν κρίνω από το θέμα της εκδήλωσης. Διότι, πραγματικά, το πώς μπορεί να υπάρχουν "παγίδες", όταν στην Άρτα λειτουργεί Γραφείο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών, παρέχοντας δωρεάν τις υπηρεσίες του, μόνο οι της τοπικής ΝΟΔΕ ξέρουν. Αν ξέρουν...
   Έτσι, εξαρχής, το εγχείρημά τους ήταν καταδικασμένο σε αποτυχία.
   Οι φωτογραφίες από την εκδήλωση είναι αποκαλυπτικές. Αναγκάστηκα, βέβαια, να τις αλιεύσω από την τοπική ΗΧΩ της Άρτας, καθώς οι διοργανωτές, ενώ ήταν λαλίστατοι στα social media για την διαφήμισή της, απέφυγαν να ανεβάσουν φωτογραφίες από τη διεξαγωγή τους. Δεν τους αδικώ...
   Εκτός από το συνοφρυωμένο πάνελ, υπήρχαν κάποια μέλη της ΝΟΔΕ, κάποια μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου (ευτυχώς εδώ εμφανίστηκαν), κάποιοι επίδοξοι πολιτευτές και από εκεί και πέρα, καρέκλες, πολλές καρέκλες, πάρα πολλές καρέκλες. Αν -και για να πω του στραβού το δίκιο- σημειολογικά οι καρέκλες ταιριάζουν στη Ν.Δ., καθώς υπάρχει ακόρεστο πάθος γι΄αυτές και -φευ- εσχάτως αβάσταχτη στέρηση!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.