4 Οκτ 2017

Τελικά, ποιον εκπροσωπούν οι "εκπρόσωποι" των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Άρτας;

Η αξιολόγηση στο Νοσοκομείο έχει 90% συμμετοχή!

   Διάβασα με έκπληξη (θα σας πω παρακάτω για ποιο λόγο μου προκάλεσε έκπληξη) ότι η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Άρτας αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ να μην συμμετάσχει στη διαδικασία της αξιολόγησης, να καταγγείλλει την κυβέρνηση και την αρμόδια υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη και να καλέσει τους υπαλλήλους, τους προϊσταμένους και τους διευθυντές να συμμετάσχουν όλοι στην απεργία-αποχή (σημ: απεργία ή αποχή; Και γι' αυτό θα σας πω παρακάτω), που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ κι η ΠΟΕΔΗΝ.
   Όπως διαβάζω: "Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ Άρτας ομόφωνα, καταδικάζουμε απερίφραστα τον στυγνό εκβιασμό της κυβέρνησης και της κυρίας Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης απέναντι στους εργαζόμενους, καταδικάζουμε απερίφραστα την απεργοσπαστική νομοθετική ρύθμιση απέναντι σε μια νόμιμη απεργία (σημ: Ποια απεργία; Πότε κηρύχθηκε απεργία;) και τονίζουμε ότι δεν πρόκειται ούτε να υποχωρήσουμε στους εκβιασμούς και τις απειλές, ούτε να γίνουμε απεργοσπάστες. Συνεχίζουμε την απεργία-αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης με μεγαλύτερη ένταση και καλούμε την κυβέρνηση να σεβαστεί τα συνταγματικά μας δικαιώματα."
   Την ίδια στιγμή (και εδώ έγκειται η έκπληξή μου), μαθαίνω ότι η αξιολόγηση στο Νοσοκομείο είχε συμμετοχή 90%!
   Πώς γίνεται οι υπάλληλοι στη Γενική Συνέλευσή τους να παίρνουν ομόφωνα τέτοια απόφαση και ταυτόχρονα να συμπληρώνουν και να παραδίδουν κανονικά τα φύλλα αξιολόγησης; Έπαθαν παράκρουση; Υπάρχει επιδημία σχιζοφρένειας; Προφανώς όχι!
   Μία μόνο εξήγηση βρίσκω, αν εσείς σκεφτείτε άλλη, πείτε την και σ' εμένα: Η συνδικαλιστική ηγεσία "σκάρωσε" μία Γενική Συνέλευση "εμείς κι εμείς" και πήρε την "ομόφωνη" απόφαση.
   Μια απόφαση, που, όπως αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων, οι εργαζόμενοι έγραψαν εκεί που δεν πιάνει μελάνι! Κι εδώ, κολλάει ο τίτλος της ανάρτησης: "Τελικά, ποιον εκπροσωπούν οι "εκπρόσωποι" των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Άρτας"; Τους εργαζόμενους προφανώς όχι, πάντως...
   Αλλά δεν είναι μόνο το Νοσοκομείο, ούτε μόνο η Άρτα. Πανελλαδικά το ποσοστό συμμετοχής των υπαλλήλων στην συμπλήρωση των φύλλων αξιολόγησης κυμαίνεται από 80 – 90%, ενώ, όπως, φαίνεται, η συμμετοχή των προϊσταμένων προσεγγίζει το 100%!
   Εκ του αποτελέσματος, λοιπόν, μπορούμε να πούμε, μετά βεβαιότητας, ότι οι υπάλληλοι δεν τσίμπησαν στην παραπληροφόρηση της ΑΔΕΔΥ, της ΠΟΕΔΗΝ και όλων των άλλων συνδικαλιστικών ηγεσιών, που επέλεξαν να βάλουν το μικροπολιτικό συμφέρον και τις κομματικές επιδιώξεις τους πάνω από το συμφέρον των υπαλλήλων και της θωράκισής τους, μέσα από τη διαδικασία της αξιολόγησης.
   Πού έγκειται η παραπληροφόρηση;
   Δεν θα σας πω τα γνωστά, δηλαδή για τη σκόπιμη σύγχυση που καλλιέργησε η ΑΔΕΔΥ, που προσπάθησε να εξομοιώσει την σημερινή αξιολόγηση, με την αξιολόγηση που ετοίμαζε ο Μητσοτάκης, όταν ήταν υπουργός, στην οποία προβλέπονταν εκ των προτέρων (ωραία αξιολόγηση) ότι το 15% των υπαλλήλων θα βαθμολογούνταν με βαθμό ΚΑΚΩΣ! Και αποκρύπτοντας ότι, τώρα, η διαδικασία της αξιολόγησης αποσκοπεί στη βελτίωση των υπαλλήλων και όχι στην εφεύρεση μέσων εκπαραθύρωσης ή απομείωσης του ανθρώπινου δυναμικού της δημόσιας διοίκησης, με απώτερο στόχο την υποστελέχωση και τη συνεπαγόμενη απαξίωση, ώστε δημόσιες υπηρεσίες να δοθούν σε εργολάβους.
   Θα σας πω για την άλλη παραπληροφόρηση ή, μάλλον, παραπλάνηση, που δεν έγινε γνωστή. Και πάνω σε αυτό, θα σας μιλήσω για αυτό που σας έταξα στην αρχή της ανάρτησης; Απεργία ή αποχή;
   Η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ προσπάθησε να κοροϊδέψει τους προϊστάμενους, στέλνοντας σε όλους τους υπαλλήλους του δημοσίου και στις αρμόδιες υπηρεσίες τη γνωμοδότηση του καθηγητή Διοικητικού Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών, Πάνου Λαζαράτου:
   «Η μη υποβολή και σύνταξη εκθέσεως αξιολογήσεως από αξιολογούμενο και αξιολογητή, κατ’ ενάσκηση του δικαιώματος απεργίας τους, εμποδίζει την επέλευση των προβλεπόμενων στις παρ.1-6 του άρθρου 24Α ν.4369/2016 εννόμων συνεπειών μέχρι να κριθεί (τυχόν) η κηρυχθείσα απεργία παράνομη με τελεσίδικη δικαστική απόφαση, από την δημοσίευση της οποίας, και μόνο για το χρονικό διάστημα μετά από αυτή, μπορούν να επιβληθούν οι προβλεπόμενες στις ανωτέρω διατάξεις κυρώσεις, εφόσον ασφαλώς εξακολουθούν να απεργούν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι.»
   Αυτό ζήτησαν από τον καθηγητή, να γνωμοδοτήσει, δηλαδή, για το θέμα της απεργίας και ο καθηγητής, φυσικά, γνωμοδότησε επί του ζητήματος, ως όφειλε.
   Μόνο, που παραπλάνησαν και τον καθηγητή, δεν πρόκειται για απεργία. Αυτό να το ξεκαθαρίσουμε: Δεν προκηρύχθηκε απεργία!
   Αυτό που συνέβη είναι ότι από τον Φεβρουάριο η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ κήρυξε αποχή από τη συγκεκριμένη διαδικασία. Δηλαδή, πηγαίνουμε κανονικά στη δουλειά μας, δεν χάνουμε το μεροκάματο, τα εξαιρέσιμα, τις αργίες, για την περίπτωση του Νοσοκομείου, αλλά εκτελούμε όποια καθήκοντα θέλουμε εμείς! 
   Σιγά μη  λογαριάσουμε τι λέει ο Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας, γι' αυτές τις περιπτώσεις...
   Νόμος είναι το δίκιο της συνδικαλιστικής ηγεσίας της ΑΔΕΔΥ!
    Οι υπάλληλοι, όμως, τους γύρισαν την πλάτη και επέλεξαν να συμμετέχουν σε μια αντικειμενική και διαφανή διαδικασία, που αποκαθιστά το κύρος του Δημοσίου και των ανθρώπων του, θωρακίζοντας τους ίδιους τους δημοσίους υπαλλήλους από τον κοινωνικό αυτοματισμό.
   Επέλεξαν να παίξουν ενεργό ρόλο σε ένα ολοκληρωμένο, τριετές σχέδιο αναβάθμισης του δημόσιου τομέα, στο οποίο προβλέπονται σαφώς οι διαδικασίες επιλογής των στελεχών, που θα υπηρετούν σε θέσεις ευθύνης.
   Στην κορυφή, δηλαδή, της δημόσιας διοίκησης, θα μπορούν να βρίσκονται όλοι όσοι πληρούν τα κριτήρια και όχι οι αρεστοί και οι προσκείμενοι στην εκάστοτε εκτελεστική εξουσία.
   Και, ίσως, αυτός να είναι ο λόγος της λυσσαλέας αντίδρασης της ηγεσίας της ΑΔΕΔΥ. Και όλων των "εκπροσώπων", για τους οποίους ακόμα αναρωτιέμαι "Τελικά, ποιον εκπροσωπούν οι "εκπρόσωποι" των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Άρτας;"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.