6 Οκτ 2017

Πάνω από 1,1 δισ. ευρώ το 2018 για δράσεις κοινωνικής πολιτικής - VIDEO

- Tο 2017 θα είναι η 3η συνεχόμενη χρονιά που η Ελλάδα επιτυγχάνει και υπερβαίνει τους στόχους
- Βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι η ασφαλής και αμετάκλητη έξοδος από την μνημονιακή επιτροπεία

   Η υπέρβαση του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2017 επιτρέπει την εφάπαξ δαπάνη για την ενίσχυση και προστασία ευάλωτων οικονομικά πολιτών. καθώς επίσης και μια σειρά άλλων δράσεων. που θα εξειδικευθούν αργότερα. με βάση τα στοιχεία της εκτέλεσης του προϋπολογισμού, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
   Όπως είπε, το 2018 θα υπάρχει η δυνατότητα για τη συνέχιση δράσεων κοινωνικής πολιτικής αλλά και την έναρξη νέων, μεταξύ των οποίων:
   1. Εφαρμογή του προγράμματος για το ΚΕΑ, με πιστώσεις ύψους 760 εκατ. ευρώ που θα ανακουφίσει πάνω από 250.000 νοικοκυριά σε συνθήκες φτώχειας.
   2. Διάθεση ποσού 320 εκατ. για την προστασία ευάλωτων οικονομικά νοικοκυριών και για παρεμβάσεις στην αντιμετώπιση της παιδικής φτώχειας.
   3. Προστασία της κύριας κατοικίας των υπερχρεωμένων νοικοκυριών με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια - συνεισφορά του δημοσίου 100 εκατ. ευρώ.


 
   Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι η ασφαλής και αμετάκλητη έξοδος από την μνημονιακή επιτροπεία. Υπογράμμισε ως βασική προϋπόθεση για να συμβεί αυτό, την «τήρηση των συναποφασισμένων δημοσιονομικών στόχων τόσο για να μην υπάρχει έδαφος για απαιτήσεις πέραν των συμφωνηθέντων, όσο όμως και για την εμπέδωση της εμπιστοσύνης και την ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας». Αυτά, διευκρίνισε, είναι στοιχεία απαραίτητα για την σταθερή και διατηρήσιμη πρόσβαση της χώρας στις διεθνείς αγορές χρήματος.
   Όμως, συνέχισε, θεμελιώδης αρχή για ένα σοβαρό και αξιόπιστο κράτος, ανεξαρτήτως διεθνών δεσμεύσεων ή άλλων πιέσεων, είναι το γεγονός να είναι σε θέση να πορεύεται στη βάση αξιόπιστων προϋπολογισμών. «Να έχει δηλαδή, τη δυνατότητα να κατευθύνει πόρους, να σχεδιάζει και να υλοποιεί πολιτικές, σε στέρεη βάση και όχι σε κινούμενη άμμο, όπως δυστυχώς συνέβη στο παρελθόν, με καταστροφικές συνέπειες για την κοινωνική πλειοψήφία», σημείωσε με έμφαση ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.
   Στη συνέχεια της εισαγωγικής του τοποθέτησης, ο Δ. Τζανακόπουλος έκανε εκτενή αναφορά στο Σχέδιο του Προϋπολογισμού, βάσει του οποίου «το 2017 θα είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που η Ελλάδα επιτυγχάνει και υπερβαίνει τους δημοσιονομικούς της στόχους, ενώ παράλληλα αναμένεται η επίτευξη του δημοσιονομικού στόχου και για το 2018».
   Θέση την οποία στήριξε σε σειρά στοιχείων, όπως:
   Το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2017 αναμένεται να υπερβεί σημαντικά το στόχο του 1,75%, φθάνοντας στο 2,21%. Ενώ το αποτέλεσμα της Γενικής Κυβέρνησης του 2018, προβλέπεται να διαμορφωθεί στο 3,57% του ΑΕΠ, εντός δηλαδή των στόχων του προγράμματος.
   Η ελληνική οικονομία αναμένεται να πετύχει ρυθμό ανάπτυξης κοντά στο 2% για το 2017, ενώ για το 2018 αναμένεται περαιτέρω αύξηση στο 2,4%.

  «Μεγάλο βήμα για την υλοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό»
   Αναφερόμενος στη χθεσινή γνωμοδότηση του ΚΑΣ, υπογράμμισε γίνεται ένα μεγάλο βήμα για την υλοποίηση μιας σημαντικής επένδυσης στο Ελληνικό.
   «Εκμηδενίζονται οι νομικοί κίνδυνοι που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μελλοντικά ανυπέρβλητα εμπόδια για την υλοποίηση της επένδυσης. Και όλα αυτά με σεβασμό στην κείμενη νομοθεσία και με την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς» σημείωσε ο Δ. Τζανακόπουλος και συμπλήρωσε:
   «Η κήρυξη αρχαιολογικού χώρου στην περιοχή δεν συνεπάγεται περιορισμούς δόμησης αλλά μόνο αυξημένη επιτήρηση κατά την υλοποίηση της επένδυσης. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να διασφαλίσει την επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδότησης που ενδεχομένως θα απαιτηθούν στο μέλλον. Η συγκεκριμένη απόφαση είναι πλήρως συμβατή με τις υποχρεώσεις του ελληνικού δημοσίου. Ανοίγει το δρόμο για να πληρωθεί το σύνολο των αναβλητικών αιρέσεων για τη μεταβίβαση των μετοχών της Ελληνικό ΑΕ στον αντισυμβαλλόμενο».

  «Η κυβέρνηση υλοποιεί απαραίτητες τομές στο χώρο των δικαιωμάτων»
   Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να υλοποιεί σημαντικές και απαραίτητες τομές στον τομέα των δικαιωμάτων, οι οποίες συγκροτούν ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό κράτος δικαίου, φέρνοντας ως παράδειγμα, τη νομική κατοχύρωση της ταυτότητας φύλου, κάτι που «έρχεται να εκπληρώσει μια αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας απέναντι σε συμπολίτες μας που βίωσαν σε όλη τους τη ζωή τις συνέπειες του συντηρητισμού και του αναχρονισμού».
   Εξάλλου, «έχοντας ως σημείο εκκίνησης τη συνταγματική αρχή της προστασίας της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας και συμβαδίζοντας με τη διεθνή πραγματικότητα, το νομοσχέδιο εξασφαλίζει ευνοϊκότερες και ευκολότερες διαδικασίες για την αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Τονίζοντας το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, αφαιρώντας την προϋπόθεση της χειρουργικής αλλαγής φύλου, είτε πρόκειται για διεμφυλικά είτε για μεσοφυλικά άτομα».
   Καταλήγοντας εξέφρασε την ελπίδα του ο Δ. Τζανακόπουλος, «η Εθνική Αντιπροσωπεία να εγκρίνει με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση τη συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία, μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες και διαστρεβλώσεις που διεγείρουν συντηρητικά αντανακλαστικά».
 
 Διαβάστε αναλυτικά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.