22 Σεπ 2017

Πάνω από 300 μεγάλες επενδύσεις στον τουρισμό και νέο ρεκόρ εσόδων φέτος

- Το  2015 βρήκαμε μόλις 10 φακέλους για επενδύσεις στον τουρισμό, σήμερα ξεπεράσαμε τις 300 σε ξενοδοχεία τετράστερα και πεντάστερα, το 80% ελληνικές
- Κλειδί ο τουρισμός για τη δημιουργία θέσεων εργασίας
- Προγράμματα για 60.000 θεματικούς τουρίστες στην Κρήτη, από Σεπτέμβριο ως τα τέλη Μαΐου

   Για τις επενδύσεις στον τουρισμό, μίλησε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, Στο Κόκκινο και το Γιώργο Τραπεζιώτη, τονίζοντας ότι «επί των ημερών μας έχουν γίνει οι περισσότερες ... ειδικά στο τουριστικό κομμάτι, μέχρι τον Ιανουάριο του 2015 ... στην αρμόδια διεύθυνση για τουριστικές επενδύσεις, βρίσκονταν μόνο 10 φάκελοι ... σήμερα ξεπεράσαμε τους 300, από ξενοδοχεία τετράστερα και πεντάστερα, υφιστάμενα και νέα, με το 80% να είναι ελληνικές επενδύσεις». 
   Αναλυτικότερα, όπως είπε «το 2016 είχαμε 162 αιτήσεις ... καταφέραμε να αδειοδοτηθεί το 40% και οι υπόλοιπες είναι σε εξέλιξη η αδειοδότηση. Το πρώτο πεντάμηνο του 2017 ήρθαν άλλες 125 ... που και αυτές είναι σε εξέλιξη». Η συμβολή του τουρισμού στην προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση θα είναι και φέτος καθοριστική, όπως δείχνει η νέα αύξηση των εσόδων, που τρέχουν με 5,3%, όπως ανέφερε η υπουργός.

  Κλειδί ο τουρισμός για τη δημιουργία θέσεων εργασίας
   Τόνισε επίσης ότι με την συνεργασία όλων των πλευρών, κυβέρνησης, φορέων και ιδιωτών, μπορούν να επιτευχθούν εξαιρετικά αποτελέσματα. «Τα οικονομικά οφέλη θα διαχυθούν στις τοπικές κοινωνίες. Ήδη από τον τουρισμό έχουμε πολύ μεγάλη αύξηση των θέσεων εργασίας, θα δημιιουργηθούν πολύ περισσότερες ... σε κάθε Περιφέρεια, που έχει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα».

  Δεκάδες χιλιάδες τουρίστες στην Κρήτη Φθινόπωρο, Χειμώνα και Άνοιξη
   Από τα πολλά ενδιαφέροντα που ακούστηκαν στο συνέδριο, η υπουργός Τουρισμού ξεχώρισε δύο, που αφορούν την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου: μεγάλη συμφωνία, ώστε το διάστημα 15 Οκτωβρίου-15 Δεκεμβρίου να έρθουν 40.000-60.000 τουρίστες στην Κρήτη με θεματικές διακοπές. προσπάθεια αντίστοιχης προσέλκυσης επισκεπτών για το διάστημα 15 Ιανουαρίου - τέλη Μαΐου, σε συνεργασία με φορείς και την Περιφέρεια, για να αναδειχθεί η ανοιξιάτικη Κρήτη, με τον πολιτισμό της, τα αγροτοδιατροφικά προϊόντα, αλλά και χειμερινές δραστηριότητες.

  Ελληνικά προϊόντα στο τραπέζι των τουριστών 
   Στο θέμα της σύμπραξης του τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα, στον οποίο επίσης αναφέρθηκε ο κ. Τσίπρας, η κ. Κουντουρά σημείωσε ότι ήδη μέσω του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, «πολλά από τα μεγάλα, πεντάστερα και τετράστερα, ξενοδοχεία, έχουν καθιερώσει το "ελληνικό προϊόντα" ... αυτό σημαίνει ελληνικά προϊόντα που αξιοποιούνται, δίνοντας προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν». «Ένα πολύ μεγάλο μερίδιο τουριστών έρχεται πλέον και για τη γαστρονομία» υπογράμμισε η κ. Κουντουρά.

  Ναυαρχίδα του τουρισμού η Κρήτη
   Αναφερόμενη στο διήμερο που προηγήθηκε, η κ. Κουντουρά είπε ότι τα περιφερειακά αναπτυξιακά συνέδρια είναι μία σπουδαία πρωτοβουλία, γιατί δεν είναι διαδικασία ενημέρωσης για κυβερνητικές αποφάσεις, αλλά μία στην οποία «ακούμε τους φορείς, αυτούς που ζουν τον τόπο τους, γνωρίζουν τις ανάγκες του, έχουν προτάσεις ... Είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε, μέσα από το διάλογο μπορούν να βγουν εποικοδομητικές προτάσεις για την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση της κάθε περιφέρειας».
   Στα θέματα του τουρισμού «έγινε πολύ μεγάλη συζήτηση, καθώς ενώ είναι το 20% του ΑΕΠ στην Ελλάδα, για την Κρήτη είναι το 47% περίπου ... η Κρήτη είναι πρωταγωνίστρια στον τουρισμό και πάρα πολύ ώριμη αγορά, ώστε να γίνουν πιλοτικά προγράμματα, με στόχο τον τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο ... έχουμε εξαιρετική συνεργασία με την Περιφέρεια ... ειδικά για τα υπέροχα κρητικά προϊόντα, που είναι πολύ σημαντικά για να αναπτυχθεί ο τόπος περισσότερο τα επόμενα χρόνια». Όπως τόνισε και ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του, στην εθνική τουριστική περιφερειακή πολιτική, η αγροδιατροφή ιδιαίτερα στην Κρήτη επίδιώκεται να συνδεθεί με τον τουρισμό, σημείωσε η υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.