21 Σεπ 2017

Διώξεις κατά 30 στελεχών της ΑΤΕ για επισφαλή δάνεια εκατομμυρίων

Η ζημιά που υπέστη η Αγροτική, μόνο από τα συγκεκριμένα δάνεια, φθάνει τα 80 εκατομμύρια ευρώ

   Δικογραφία για κακουργηματικές πράξεις σε βάρος πρώην στελεχών της Αγροτικής Τράπεζας σχημάτισε η Εισαγγελία Διαφθοράς, για υπόθεση επισφαλών δανειοδοτήσεων που χορηγήθηκαν έως το 2010 και προκάλεσαν ζημιά της τράπεζας ύψους 80 εκατομμύρια ευρώ.
   Μετά από έρευνα που διενεργήθηκε για τα επίμαχα δάνεια, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης για τέσσερα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος τόσο των 30 στελεχών της τράπεζας που ενέκριναν τις πιστώσεις, όσο και κατά των δανειοληπτών.
   Η υπόθεση αφορά συγκεκριμένες δανειοδοτήσεις, που ενέκρινε και χορήγησε η Αγροτική Τράπεζα σε έναν ιδιώτη και στη, μη ενεργό πλέον, εταιρεία ΑΤΤΙΚΑΤ, την περίοδο Απριλίου 2000 έως και Ιουνίου 2010. Κατά την κρίση των εισαγγελέων Διαφθοράς, τα δάνεια χορηγήθηκαν χωρίς η τράπεζα να έχει επαρκείς διασφαλίσεις για την αποπληρωμή τους, ενώ, σύμφωνα με πόρισμα της Τραπέζης της Ελλάδος, η ζημιά που υπέστη η Αγροτική φθάνει τα 80 εκατομμύρια ευρώ.
   Η Εισαγγελία Διαφθοράς ζητά από τον αρμόδιο εισαγγελέα Πρωτοδικών να απαγγείλει για την υπόθεση τις κατηγορίες της απιστίας κατά συναυτουργία και κατά μόνας, κατ' εξακολούθηση και της άμεσης συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες όσον αφορά τα πρώην τραπεζικά στελέχη και της ηθικής αυτουργίας σε απιστία και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες για τους δανειολήπτες.
   Για την υπόθεση θα διενεργηθεί κύρια έρευνα από ανακριτή Διαφθοράς. Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.