10 Αυγ 2017

Όλγα Γεροβασίλη: Ο κ. Μητσοτάκης έχει ήδη καταγραφεί οριστικά στην ιστορία ως ο πλέον αποτυχημένος Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με μοναδικό «μεταρρυθμιστικό» επίτευγμα τις απολύσεις καθαριστριών, σχολικών φυλάκων και εκπαιδευτικών

Η αναβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης θα γίνει πράξη, όπως και η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς δεν στοχεύει σε απολύσεις, όπως ίσως εκείνος θα επιθυμούσε, αλλά στη βελτίωση των δημοσίων υπαλλήλων, την επαγγελματική τους αναβάθμιση, την αξιοποίηση των κατάλληλων υπαλλήλων στις κατάλληλες θέσεις, με τελικό στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες

   Το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών τους τελευταίους μήνες, τις οποίες η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε, προωθεί μια ολιστική αναβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης, με σύμμαχο το ανθρώπινο δυναμικό της και με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τον πολίτη.
   Mπροστά στις κυοφορούμενες αλλαγές και ελλείψει –προφανώς– άλλων αντιπολιτευτικών επιχειρημάτων εν μέσω θέρους, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, επιχείρησε σήμερα να περιγράψει τις ημέρες του στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης κατά το δοκούν, αφήνοντας εντέχνως στη λήθη τις τυφλές απολύσεις, την καρατόμηση στελεχών της δημόσιας διοίκησης με υψηλά τυπικά προσόντα, τη διαθεσιμότητα και άλλους ευφάνταστους τρόπους δημιουργίας δεξαμενών ακαριαίων απολύσεων, με τελικό αποτέλεσμα τη διάλυση του κοινωνικού κράτους.
   Δυστυχώς για τον κ. Μητσοτάκη, τα έργα και οι ημέρες του στη Δημόσια Διοίκηση είναι νωπά.
   Όσο για τον «λαϊκισμό», ας ανατρέξει στις ανακοινώσεις της συνδικαλιστικής παράταξης της Νέας Δημοκρατίας, η οποία καλώντας τους δημοσίους υπαλλήλους σε αποχή από τη διαδικασία αξιολόγησης τούς παραδίδει βορά στη νεοφιλελεύθερη ατζέντα και τον κοινωνικό αυτοματισμό. Η σιωπή του κ. Μητσοτάκη απέναντι στο προσκλητήριο αποχής της συνδικαλιστικής του παράταξης από την αξιολόγηση συνιστά ενοχή.
   Ας μην ψάχνει, λοιπόν, αλλού για «λαϊκιστές» και «δυνάμεις της αδράνειας».
   Η αναβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης θα γίνει πράξη, όπως και η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς δεν στοχεύει σε απολύσεις, όπως ίσως εκείνος θα επιθυμούσε, αλλά στη βελτίωση των δημοσίων υπαλλήλων, την επαγγελματική τους αναβάθμιση, την αξιοποίηση των κατάλληλων υπαλλήλων στις κατάλληλες θέσεις, με τελικό στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.
   Ο ίδιος έχει ήδη καταγραφεί οριστικά στην ιστορία ως ο πλέον αποτυχημένος Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με μοναδικό «μεταρρυθμιστικό» επίτευγμα τις απολύσεις καθαριστριών, σχολικών φυλάκων και εκπαιδευτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.