16 Ιουλ 2017

Η Ν.Δ. και οι πολίτες... β' κατηγορίας

Βροντοφωνάζει με τη... σιωπή της!

   Στην πολιτική έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία ο δημόσιος λόγος, πώς τοποθετείται ένας πολιτικός ή ένα κόμμα στα μεγάλα και σημαντικά θέματα. Πολύ μεγαλύτερη σημασία έχει όμως τι αποφεύγει να πει και τι θέλει να κρύψει.
   Για παράδειγμα, το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια συντονισμένη προσπάθεια από ορισμένα επαγγελματικά σωματεία, τα οποία ιστορικά είναι προνομιακός χώρος της “γαλάζιας” παράταξης, όπως οι δικηγόροι και οι γιατροί, που επιμένουν και διεκδικούν να μην είναι ίσοι με τους υπόλοιπους πολίτες. Δεν θέλουν να τοποθετήσουν POS γιατί παραβιάζονται, όπως υποστηρίζουν, συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα και τα προσωπικά τους δεδομένα.
   Φυσικά, κάθε σοβαρός επαγγελματικός ή ταξικός χώρος, όταν αρνείται κάτι, θα έπρεπε να έχει μια αντιπρόταση. Δεν μπορεί να λέει όχι γενικώς. Θα μπορούσε, π.χ., να προτείνει έναν τρόπο ώστε και διαφάνεια να υπάρχει στις συναλλαγές τους, και να φαίνονται τα έσοδά τους στην εφορία, και να προστατεύονται τα δικαιώματά τους αν καταπατούνται. Όμως δεν το κάνουν κι αυτό εγείρει ερωτήματα στους πολίτες για τον πραγματικό στόχο που έχουν.
   Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι η Ν.Δ. και τα υπόλοιπα κόμματα, που συμπαρατάσσονται μαζί της, με κάθε ευκαιρία έχουν πάθει αφωνία στο ζήτημα αυτό. Πρέπει να βάλουν γιατροί και δικηγόροι POS; Οι πολίτες δεν γνωρίζουν τη θέση της Ν.Δ. Και το θέμα των POS αποτελεί θέμα ισονομίας, που είναι δομικό χαρακτηριστικό του δημοκρατικού πολιτεύματος.
   Ας μη γελιόμαστε η Ν.Δ. θα αποφύγει μέχρι τέλους να πάρει θέση, γιατί, ακόμη κι αν είχε αντίθετη άποψη, δεν θα ερχόταν ποτέ σε σύγκρουση με την κομματική της πελατεία. Αν είχε αντίθετη άποψη, εξάλλου, θα είχε πατάξει την φοροδιαφυγή όχι μόνο σε αυτόν τον χώρο, αλλά συνολικά, κάτι που δεν το έκανε όταν ήταν στην εξουσία. Όμως δεν θα το πει δημόσια ότι δεν πρέπει να βάλουν POS γιατροί και δικηγόροι γιατί δεν θα θελήσει να πει κατάματα στην υπόλοιπη κοινωνία ότι τη βλέπει και την αντιμετωπίζει ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Άλλο αν το βροντοφωνάζει με τη... σιωπή της.

το Κύριο Άρθρο στην Αυγή της Κυριακής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.