27 Ιουν 2017

O Μητσοτάκης ταΐζει αρκούδες

Εντελώς απροκάλυπτα...

   Ένας σινεφίλ οπαδός τους Κυριάκου Μητσοτάκη -αρθρογράφος στο liberal.gr-, βλέποντας τις ρουστίκ εικόνες από την πρόσφατη περιοδεία του προέδρου της ΝΔ σε χωριά της Θεσσαλίας, θέλησε να τον παρομοιάσει με τον Εμίρ Κουστουρίτσα στην ταινία του "On the Milky Road".
   Ένα κείμενο παρωδία της ταινίας σαν εκείνες που μόνο στο Ζίζεκ επιτρέπει ο ίδιος ο Κουστουρίτσα να κάνει.
   Το κείμενο, όμως, γράφει και μια αλήθεια και -όχι- δεν είναι ότι ο Μητσοτάκης θα πάρει την Μπελούτσι.
   Ο πρόεδρος της ΝΔ αλήθεια ταΐζει αρκούδες στο στόμα. Όλοι βλέπουν τις δηλώσεις του τις τελευταίες ημέρες και την αγωνία του για την επέλαση των εργολάβων στην καθαριότητα των δήμων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να ταΐσει στο στόμα το κεφάλαιο, δίνοντάς του ζεστό δημόσιο χρήμα για να κάνουν μπίζνες.
   Εντελώς απροκάλυπτα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ταΐζει στο στόμα την αρκούδα των επιχειρηματικών και μιντιακών συμφερόντων που τον στηρίζουν, ακόμα κι εκείνων που ελέγχονται για βαρύτατα αδικήματα.
   Και από χθες όντως ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτός από την αρκούδα του νεοφιλελευθερισμού και την αρκούδα του σάπιου κατεστημένου ταΐζει στο στόμα και την αρκούδα του φασισμού.
   Θα είχε ένα πραγματικό ενδιαφέρον αν ο Κουστουρίτσα μπορούσε να διαβάσει το άρθρο του σινεφίλ οπαδού του Μητσοτάκη εκεί στα βουνά που ζει. Ή θα γελούσε δυνατά πίνοντας μπύρες. Ή θα είχε την έμπνευση για μια νέα ταινία, πώς ο νεοφιλελευθερισμός συμπράττει με τις σάπιες ελίτ και βάζουν μαζί τους μπράβους του φασισμού να καθαρίσουν.

γράφει η Μαρία Μπαλάφα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.