20 Ιουν 2017

Υπουργείο Υγείας: Νομοθετική ρύθμιση για παράταση της θητείας των επικουρικών γιατρών

Και προκήρυξη 1150 μόνιμων θέσεων προσωπικού έως το φθινόπωρο

   Νομοθετική ρύθμιση για την παράταση της θητείας των επικουρικών ιατρών – λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου- για τουλάχιστον ένα χρόνο, αναμένεται να καταθέσει το υπουργείο Υγείας έως το τέλος του μήνα. Εξετάζεται μάλιστα στη ρύθμιση να συμπεριληφθούν και 585 επικουρικοί (μη γιατροί) που προσελήφθησαν μετά τις 30/9/16.
   Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Υγείας σχεδιάζει να προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού το αμέσως επόμενο διάστημα. Πιο αναλυτικά, οι προσλήψεις αφορούν 100 θέσεις για την κάλυψη έκτακτων αναγκών, ενώ, έως το φθινόπωρο, θα προκηρυχθούν ακόμη 250 θέσεις για τις ΜΕΘ, 400 για τα ΤΕΠ και 400 για ΠΦΥ.
   Παράλληλα, ήδη από τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας μέσω ΟΑΕΔ, έχουν προσληφθεί 2.870 εργαζόμενοι από τους 4.000 που προβλέπονται και θα επαναπροκηρυχθούν οι υπόλοιπες για την κάλυψη των κενών θέσεων. Επιδίωξη του Υπ. Υγείας είναι η αύξηση της διάρκειας των προγραμμάτων από 5 μήνες σε 1 χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.