17 Ιουν 2017

Η Ν.Δ. απαιτεί από την ΕΡΤ να διώξει την Κατερίνα Ακριβοπούλου από την εκπομπή "Αίθουσα Σύνταξης"

Όποιος τους χαλάει η μιντιακή "σούπα", βγάζει το "μαύρο" από μέσα τους...

   Είναι προφανές ότι καθόλου δεν αρέσει στην ηγεσία της Ν.Δ. το γεγονός ότι η καθημερινή ενημερωτική εκπομπή "Αίθουσα Σύνταξης", που προβάλλεται κάθε απόγευμα στις 6:15, δεν ακολουθεί την πεπατημένη, αλλά ενημερώνει για όλες τις ειδήσεις, ακόμα και γι' αυτές που κρύβουν τα φιλικά προς τη ΝΔ μιντιακά συγκροτήματα.
   Η Κατερίνα Ακριβοπούλου, η Έρρικα Βαλλιάνου, η Αναστασία Γιάμαλη, ο Σωτήρης Καψώχας, η Βούλα Κεχαγιά, ο Σεραφείμ Κοτρώτσος, η Νικόλ Λειβαδάρη, ο Διονύσης Νασόπουλος, ο Θάνος Πασχάλης, η Μαρία Πολλάλη ενημερώνουν, με την πραγματική σημασία του όρου και αυτό χαλάει την μιντιακή ομερτά, που κρύβει οποιαδήποτε είδηση "χαλάει" τη Ν.Δ.
   Έτσι, λίγες μέρες μετά την επέτειο του πρωτοφανούς για δυτική δημοκρατία "μαύρου" στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, η Νέα Δημοκρατία (μήπως θα έπρεπε να ξανασκεφτούν το δεύτερο συνθετικό της επωνυμίας τους;) ζητά από την ΕΡΤ να διώξει την Κατερίνα Ακριβοπούλου.
   Η αφορμή; Η ανάρτηση της Ακριβοπούλου στον λογαριασμό της σε social media μιας φωτογραφίας photoshop με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επαιτεί "Εκλογές"
   Διότι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι κάτι σαν τις ιερές αγελάδες στην Ινδία. Απαγορεύεται σε τηλεοπτικό δημοσιογράφο να πει κάτι επικριτικό εναντίον του. Και ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν έκανε το σχόλιο εναντίον του Μητσοτάκη στην εκπομπή στην ΕΡΤ, το έκανε σε προσωπικό της λογαριασμό
   Από την άλλη βέβαια, Πορτοσάλτε, Μπογδάνος, και όλο το τσούρμο των γνωστών-αγνώστων "διαμορφωτών της κοινής γνώμης", δικαιούνται όχι μόνο να γράφουν ό,τι θελουν, αλλά και να ξεβαφτίζουν κυριολεκτικά τον πρωθυπουργό και ολάκερο το υπουργικό συμβούλιο σε καθημερινή βάση, απ' όλους τους σοσιαλμιντιακούς λογαριασμούς τους -κανονικούς και τρολ...
   Ναι, θα μου πείτε, αλλά η ΕΡΤ είναι δημόσια τηλεόραση, την πληρώνει ο ελληνικός λαός και οφείλει να μην παίρνει θέση, να είναι ανεξάρτητη, αδέσμευτη, άγευστη και άοσμη.
   Να επαναλάβω, λοιπόν, ότι το σχόλιο δεν έγινε στην εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης, αλλά στον προσωπικό λογαριασμό της Ακριβοπούλου, η οποία εκτός από τη δουλειά της, έχει και προσωπική ζωή, προσωπικές απόψεις και την ελευθερία -ελπίζω να μη διαφωνεί κανείς- να εκφράζει τις απόψεις της.
   Αλλά κι έτσι να μην ήταν, δηλαδή, για να καταλάβω, η δημόσια τηλεόραση οφείλει απλά να εκφωνεί τα Δελτία Τύπου κομμάτων, φορέων, συνδικάτων, οργανισμών, συλλόγων, χωρίς κανένα σχόλιο και ανάλυση και, από την άλλη, η ιδιωτική τηλεόραση μπορεί να είναι όσο εξαρτημένη και δεσμευμένη θέλουν τα αφεντικά της, επειδή, με αυτό το σκεπτικό, αυτήν δεν την πληρώνει ο ελληνικός λαός;!;!;!
   Εδώ γελάμε με λυγμούς, διότι αυτήν κι αν την έχει χιλιοπληρώσει ο ελληνικός λαός. Πάνω από το ένα δισεκατομμύριο ευρώ, που πληρώσαμε για την ανακεφαλαιοποήση των τραπεζών, ήταν για τα θαλασσοδάνεια των ΜΜΕ, που έπαιρναν αέρα από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, για να τους προστατεύουν, για να αποσιωπούν, για να "διαμορφώνουν" την κοινή γνώμη.
   Αλλά, αν δεν σας καλύπτει αυτό το επιχείρημα, εάν επιμένετε στη σοφιστεία "εγώ την πληρώνω, θα λέει -ή δεν θα λέει- κατά πως με βολεύει, ό,τι εγώ θέλω", διαβάστε κάτι που ανάρτησε στο λογαριασμό της στο facebook, μια φίλη, ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Ισπανία (ελπίζω να μην "την δίνω" και ζητήσουν και γι' αυτήν την απόλυσή της):

Dora Makri
Σήμερα συνειδητοποίησα ότι το να δουλεύεις στην ΕΡΤ είναι μπελάς. Για να σε αποδέχονται θα πρέπει να είσαι άχρωμος, άγευστος, άοσμος και κυρίως να μην γράφεις στα κοινωνικά δίκτυα τη γνώμη σου γιατί πάντα, μα πάντα θα βρίσκεται κάποιος, που θα σου πει " εγώ σε πλερώνω, άρα θα κάνεις και θα λες αυτό που γουστάρω!"
Έλα όμως που έχουμε εκατοντάδες πολιτικές τάσεις και είναι αδύνατον να τους ικανοποιήσεις όλους. Στην αρχή είπα να μην ξαναγράψω αλλά μετά μου βγήκε το επαναστατικό μου. Προτείνω λοιπόν : Όλοι εσείς που θεωρείτε ότι με πλερώνετε, διαμαρτύρομαι γιατί με κακοπλερώνετε τόσο, που είστε απαράδεκτοι. Σας προτείνω να έρθετε εσείς να ζήσετε στο εξωτερικό με τα λεφτά που με πλερώνετε, να ξοδεύετε από την τσέπη σας τα πάντα, τηλέφωνα, μετακινήσεις, χωρίς υπερωρίες, κυριακάτικα, επίδομα εξωτερικού, τίποτα. Οποιος είναι μάγκας και με πληρώνει ας έρθει να ζήσει σε χώρα του εξωτερικού με κάτι παραπάνω από χίλια ευρώ. Να δούμε πως θα πει το ψωμί ψωμάκι και θα το βουλώσει την επόμενη φορά που θα πει " εγώ σε πληρώνω".
Στην ΕΡΤ υπάρχουν νεοδημοκράτες, συριζαίοι, πασοκτζήδες, αριστεριστές, αναρχικοί, κουκουέδες ακόμα και χρυσαυγίτες. Βγάζει μάτι σε κάθε πρόγραμμα. Γι αυτό θα σας πρότεινα να αναζητάτε αυτόν που σας αρέσει και να μας αφήνετε να κάνουμε τη δουλειά μας. Α! Και στα κοινωνικά δίκτυα στον τοίχο μας με τους φίλους μας μπορούμε να λέμε ο,τι θέλουμε. Διότι ο Μάρκ δεν δίνει φράγκο για καμία ανάρτηση. Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι όλοι οι συνάδελφοί μου σέβονται τους τηλεθεατές και έχουν ανάγκη τη δουλειά τους.
Μετά από 31 χρόνια στην ΕΡΤ ( και αναγνωρισμένα μισθολογικά μόνο τα 21 για να με κάνουν να αισθάνομαι αιώνια νέα προφανώς) προσφέρω πολύ περισσότερα απ´ όσα αμείβομαι και δεν έχω κανέναν λόγο να το κάνω. Θα υπερασπίζομαι πάντα συναδέλφους που θεωρώ ότι είναι άξιοι, είτε είναι νεοδημοκράτες , είτε Συριζαίοι, κουκουέδες ή Πασόκ. Γιατί έτσι είμαι! Και όταν γράφω εδώ μέσα, είναι όταν δεν προλαβαίνω να τα πω ον κάμερα ή στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ και θεωρώ ότι αξίζει να τα γνωρίζετε.
Σας καταγγέλλω ως απίστευτα κακοπληρωτές να ξέρετε. Χειρότερους εργοδότες δεν έχω ξαναδεί! Και μη μου την κάνετε γυριστή ότι δεν φταίτε εσείς. Αλλά η ΕΡΤ. Εσείς χρησιμοποιείτε τη φράση " Εγώ σε πλερώνω".
Λίγο τσίρκο έχουμε γίνει νομίζω , με το συμπάθειο για κάθε τσίρκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.