17 Ιουν 2017

Χρειάστηκαν 1371 λέξεις, μπας και πείσουν κανέναν

- Η ειδοποιός διαφορά που τους "διέφυγε"
- Οι κύριοι της ΝΔ εκτίθενται από μόνοι τους…

   Την ειδοποιό διαφορά μεταξύ της απόφασης του Νοεμβρίου του 2012, αναφορικά με την έξοδο στις αγορές, για την οποία επιχαίρει η ΝΔ, λέγοντας ότι ήταν εξασφαλισμένη από το 2012 και της προχθεσινής απόφασης του Eurogroup υπογραμμίζουν κυβερνητικές πηγές, απαντώντας σε non paper που κυκλοφόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
   "Η Νέα Δημοκρατία χρειάστηκε 1371 λέξεις μήπως και πείσει κανέναν για την προχθεσινή συμφωνία του Eurogroup.
   Επειδή η κυβέρνηση έχει και πιο σημαντικά πράγματα να ασχοληθεί από το στρατηγικό αδιέξοδο της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη, τους επισημαίνουμε μία ειδοποιό διαφορά που τους «διέφυγε» για να βγάλουν το συμπέρασμα που θέλουν:
   Η απόφαση του Νοεμβρίου του 2012, για την οποία επιχαίρει η ΝΔ ανέφερε «we are committed to providing adequate support to Greece during the life of the programme and beyond until it has regained market access». Το Eurogroup δεσμευόταν, δηλαδή, ότι θα διασφαλίζει νέα δάνεια στο διηνεκές μέχρι κάποια στιγμή η χώρα να αποκτήσει πρόσβαση στις αγορές και χωρίς κανένα χρονικό προσδιορισμό.
   Η προχθεσινή απόφαση αντιθέτως αναφέρει πως «in view of the ending of the current programme in August 2018, the Eurogroup commits to provide support for Greece’s return to the market». Δηλαδή το Eurogroup δεσμεύεται να διασφαλίσει την ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018 και παράλληλα να στηρίξει την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές. Για αυτό το λόγο εξάλλου προβλέπεται στην ίδια απόφαση ένα σημαντικό αποθεματικό ρευστότητας για να στηριχθεί η έξοδος στις αγορές.
   Με λίγα λόγια, η μία απόφαση δεσμευόταν για στήριξη μέχρι την επιστροφή στις αγορές και η προχθεσινή για στήριξη για την επιστροφή στις αγορές.
   Οι κύριοι της ΝΔ εκτίθενται από μόνοι τους…".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.