18 Απρ 2017

Βγήκαν τα μαχαίρια στη Ν.Δ. - Καρατόμηση Παπακώστα μετά τις αιχμές κατά Γεωργιάδη

- Τον Άδωνη δεν θα τον ξαναπιάσεις στο στόμα σου. Τον Άδωνη
- Στη θέση της ο "Ποταμίσιος" Ιάσωνας Φωτήλας
- Στα κάγκελα οι "καραμανλικοί", στηρίζουν Παπακώστα απέναντι στον Μητσοτάκη

   Μη μου τον Άδωνη τάραττε, είναι η κατάσταση στη Νέα Δημοκρατία, αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης με μία κίνηση «άδειασε» την Κατερίνα Παπακώστα, η οποία τόλμησε να εκφραστεί κατά του αντιπροέδρου της ΝΔ.
   Για όσους δεν το αντιλήφθηκαν, μιας και συνέβη μέσα στο Πάσχα -και πώς θα το αντιλαμβανόμασταν άλλωστε; από τις ειδήσεις των καναλιών;- η Κατερίνα Παπακώστα, με ανάρτησή της στο fb, κάλεσε τον Άδωνι Γεωργιάδη να παραιτηθεί από την αντιπροεδρία της Ν.Δ., υπογραμμίζοντας, με νόημα, ότι δεν πρέπει να εκθέτουν κάποιοι την παράταξη με τον βίο και τα έργα τους. Εξέφρασε έτσι τις διαφορετικές οπτικές που αναδεικνύονται στην ΝΔ, αναφορικά με την εξεταστική επιτροπή για την Υγεία.
   Στην ουσία απάντησε στα όσα δήλωνε ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ότι, δηλαδή, η επιτροπή συγκροτήθηκε με σκοπό την προσωπική σπίλωση του ιδίου, του Μάκη Βορίδη και του Ανδρέα Λοβέρδου. Ούτε η Παπακώστα δεν άντεξε το παραλήρημα Γεωργιάδη και έγραψε:


   Ο κ. Μητσοτάκης, λοιπόν, υπό το βάρος και των "προσωπικών" του ανοιχτών θεμάτων, έχοντας αποφασίσει με ποιους ( Άδωνι-Βορίδη-Σαμαρικούς-καναλάρχες-μεγαλοεπιχειρηματίες-ΣΕΒ) θα πάει και ποιους (Παραδοσιακή δεξιά) θ' αφήσει, καρατόμησε τη βουλευτή Β’ Αθηνών, από αναπληρωτή τομεάρχη Υγείας, για να τοποθετήσει τον πρώην «ποταμίσιο» Ιάσωνα Φωτήλα.
   Δεν γνωρίζουμε ακόμα εάν είναι η αρχή της αποκαραμανλοποίησης του κόμματος ή η αρχή της διχοτόμησής του, αλλά, πρόκειται σαφώς για μία επίδειξη εσωκομματικής ισχύος, αλλά και παραδειγματισμού, όσων διαφωνούν με τη γραμμή του κόμματος, η οποία. όπως συμπεραίνεται από την κίνηση αυτή, περιορίζεται στις ύβρεις, τις φωνασκίες και την καταστροφολογία, τα οποία ο κ. Γεωργιάδης πρεσβεύει με μεγάλη επιτυχία.
   Η λιτή ανακοίνωση του κόμματος:
   «Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, αντικαθίσταται η αναπληρώτρια Τομεάρχης Υγείας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κυρία Κατερίνα Παπακώστα, από τον βουλευτή Αχαΐας, κ. Ιάσωνα Φωτήλα».
   Πάντως, στην Κατερίνα Παπακώστα την εέχαν "φυλαγμένη", από τότε που πήρε το μέρος του Μειμαράκη, όταν εκείνος είχε πει ότι 'δεν μπορεί η ΝΔ να κάνει τους τζάμπα μάγκες" στο ζήτημα των μέτρων που πρέπει να ψηφιστούν!
   Τότε, η Κ. Παπακώστα είχε βγει αμέσως μετά και είχε δηλώσει ότι η Ν.Δ. θα πρέπει να εξετάσει την ψήφιση τουλάχιστον των θετικών αντιμέτρων για την κυβέρνηση. Και κάτι ακόμα: Είχε εκφράσει ανοιχτά τη διαφοροποίησή της απέναντι στην εμμονή Μητσοτάκη να ζητάει, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, εκλογές και το είχε κάνει με πολύ γλαφυρό τρόπο. «Σε λίγο θα καταντήσουμε γραφικοί» είχε πει στην εφημερίδα «Ειδήσεις» του Νίκου Χατζηνικολάου, αν και στη συνέχεια έσπευσε να το «μαζέψει», χωρίς όμως να τα καταφέρει.
   Το ζητούμενο τώρα είναι πώς θα αντιδράσει η άλλη πλευρά εντός της Ν.Δ. Θα μείνει άπραγη, απέναντι στα όσα δρομολογεί η "Επιτροπεία", που διοικεί τη ΝΔ και εποπτεύει τον Μητσοτάκη, αναφορικά με την μετεξέλιξή της σε ένα καθαρά νεοφιλελεύθερο κόμμα, μακριά από τις ριζοσπαστικές και φιλολαϊκές πολιτικές, που ασπάζεται η παραδοσιακή της (καραμανλική) πτέρυγα.
   Πάντως, μια πρώτη ιδέα, έδωσε κατευθείαν ο Ευάγγελος Αντώναρος, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος επί κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή. Και όλοι γνωρίζουμε, όταν μιλάει ο Αντώναρος, ποιανού  τις απόψεις εκφράζει...
   Ο κ. Αντώναρος, λοιπόν, με ανάρτησή του στο fb, όχι μόνο στηρίζει, αλλά και ψηφίζει Παπακώστα, μη αφήνοντας περιθώριο για παρερμηνείες.


   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.