19 Απρ 2017

Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός στην Άρτα

- Πρεμιέρα απόψε στο Θέατρο ΑΘΟΑ
- Η ευρηματική κωμωδία των Ρέππα – Παπαθανασίου σε σκηνοθεσία Χρ. Χρήστου


   Την ευρηματική κωμωδία των Ρέππα – Παπαθανασίου με τίτλο «Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός» ανεβάζει η Ανεξάρτητη Θεατρική Ομάδα Άρτας στο Θέατρο ΑΘΟΑ ξεκινώντας από την Τετάρτη, 19 Απριλίου. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Χρήστος Χρήστου. Τα σκηνικά είναι του Σωτήρη Γούσια, τα κοστούμια και η μουσική επιμέλεια της Μίνας Παππά και οι φωτισμοί του Λεωνίδα Σπαή.
   Βασισμένο σε μία ιδέα από νουβέλα του Πιοτρ Γιαρκόφσκι, το έργο μάς μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη, λίγο πριν τελειώσει ο Πόλεμος του 1940. Εκεί, επτά δραματικά πρόσωπα, ο Μίμης- Γιώργος Παπαδόπουλος, η Χριστίνα – Βάγια Αλέξη, ο Βαγγέλης – Λάμπρος Μπαβέτσιας, η Λέλα – Ντίνα Σκανδάλη, ο Ιακώβ- Δημήτρης Σταμούλης, η Βικτωρία- Φωτεινή Τασούλα και ένας πατριώτης - Μίμης Σκορίλας μπλέκουν τις ζωές τους και τις τύχες τους, μέσα από μία σειρά απρόοπτων καταστάσεων, που βγάζουν τελικά πολύ γέλιο!

   ● Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 19 Απριλίου καθημερινά (εκτός Δευτέρας & Τρίτης) στις 21.15 στο Θέατρο ΑΘΟΑ.

 Η υπόθεση
   Θεσσαλονίκη 1943, στη διάρκεια της Γερμανικής Kατοχής. Σ’ ένα επιταγμένο παλιό καφενείο ζαχαροπλαστείο στεγάζονται δύο αντρόγυνα. O Bαγγέλης, μανάβης στο επάγγελμα, είναι χαφιές των Γερμανών που ζει μια άνετη ζωή σε καιρούς πείνας. H Λέλα, κόρη πλούσιου πατέρα, κινδυνεύοντας να μείνει στο ράφι ξέπεσε σ’ αυτόν. Στον αντίποδα, ο Mίμης τραυματίας στην Aλβανία, ανθρωπάκος φοβισμένος που ανέχεται τις ευεργεσίες του φίλου του από ανάγκη και η Xριστίνα γλυκιά, αφελής, καλόκαρδη «έξω καρδιά». Παραδίπλα, στην αυλή ζει η κυρά - Bικτωρία με τα επτά εγγόνια της.
   Τα δύο ζευγάρια έχουν ένα κοινό σημείο. Είναι άτεκνα! Έχουν καημό για ένα παιδί. Μια μέρα στο σπίτι τους τρυπώνει ένα εβραιόπουλο κυνηγημένο, που σώθηκε από θαύμα από το κολαστήριο του Άουσβιτς. O Mίμης και η Xριστίνα το κρύβουν με κίνδυνο της ζωής τους κρυφά από τον Bαγγέλη. Mόνο η Λέλα το ξέρει. Κι όταν έρχεται η απελευθέρωση μαζί με τις χαρμόσυνες καμπάνες ακούγονται και τα κλάματα δύο μωρών. Της Xριστίνας και της Λέλας. Όλοι είναι τρισευτυχισμένοι γιατί ο «Πελαργός» την ίδια μέρα έφερε κρεμασμένα στο ράμφος του τα δύο μωρά…




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.