25 Φεβ 2017

Οι ξεδιάντροποι υπάλληλοι των ΚΕΠ Άρτας

Σχόλιο επί δημοσίευσης σε τοπική εφημερίδα

   Πριν από λίγες μέρες ο κοινωνικά ευαίσθητος Δήμαρχός μας διαπίστωσε με θλίψη και κατέθεσε μέσω τοπικής εφημερίδας με πόνο ψυχής ότι δεκάδες συμπολίτες μας ταλαιπωρούνται νυχθημερόν στα γραφεία της Πρόνοιας για το πολυπόθητο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. Και για να τους ανακουφίσει ζήτησε την ΄πλάτη – βοήθεια΄ των ‘ανάλγητων΄ υπαλλήλων των ΚΕΠ οι οποίοι έσπευσαν να αρνηθούν τις υπηρεσίες τους επικαλούμενοι αναρρωτικές άδειες.
   Από την άλλη, οι ‘ανάλγητοι - ανήθικοι΄ υπάλληλοι των ΚΕΠ, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες που λαμβάνουν καθημερινά από το Υπουργείο στα πλαίσια της δουλειάς τους, ασχολούνται με το συγκεκριμένο πρόγραμμα και όχι μόνο……!!! Πολλές φορές μάλιστα κάνουν πολύ περισσότερα από αυτά που τους αναθέτουν να κάνουν για να εξυπηρετήσουν και να βοηθήσουν όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες και ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους, άπορους, ανήμπορους, ταλαιπωρημένους και σίγουρα χωρίς να υπάρχουν πολιτικά ή άλλου είδους κίνητρα.
   Ωστόσο, η ουσία είναι πως ουδέποτε ο Δήμαρχος ζήτησε από τους υπαλλήλους των ΚΕΠ να βοηθήσουν στην Πρόνοια, έστω εθελοντικά. Έφτιαξε κατά το δοκούν δικές του αποφάσεις – εντολές για την μετακίνηση νόμιμα διορισμένων υπαλλήλων προς πάσα κατεύθυνση (και όχι μόνο προς την Πρόνοια) και απλώς διέταξε μέσω των γραμματέων του γραμματέα (ω γραμματέα) που περιφέρονται αέναα στο Δημαρχείο την άμεση εκτέλεση της εντολής του, (επειδή είναι Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ και ο λόγος του είναι ΝΟΜΟΣ και θα εφαρμόζεται ακόμη και το ‘ΚΟΜΜΑ’) χωρίς να υπολογίζει Νόμους, Υπουργεία, ανώτερες από αυτών αρχές καθώς και τις λοιπές συνέπειες των ενεργειών του για όλους τους εμπλεκόμενους (υπαλλήλους, προϊσταμένους, διευθυντές, αντιδημάρχους κλπ) σε αυτήν την ιστορία που με τόση επιπολαιότητα ξεκίνησε. Και η απάντηση που έλαβε ο Δήμαρχος, που όπως φαίνεται, ξέρει πολύ καλά ο ίδιος τι σημαίνει ‘να κινείσαι δια της πλαγίας προς τις ανώτερες αρχές’, από όλους τους υπαλλήλους των ΚΕΠ, που ήθελαν απλώς να υπερασπιστούν τις δουλειές τους δεν ήταν φυσικά οι ΄αναρρωτικές΄ αλλά πρωτίστως η άρνησή τους να συμμετέχουν σε κάτι που δεν προβλέπεται πουθενά από τους Νόμους του Κράτους..
   Και η αλήθεια είναι ότι ποτέ ο Δήμαρχος δεν ζήτησε από τους υπαλλήλους των ΚΕΠ να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Πρόνοια, έστω εθελοντικά, γιατί τότε είναι σίγουρο πως θα ήταν τόσοι οι υπάλληλοι που θα προσέφεραν τη βοήθειά τους, που δεν θα υπήρχε ούτε ο εξοπλισμός ούτε η υποδομή στις εγκαταστάσεις της Πρόνοιας για να τους τοποθετήσουν και να αναλάβουν έργο.
   Και εν τέλει δεν είναι κρίμα και άδικο η Δημοτική Αρχή του τόπου και οι παρατρεχάμενοι της να χρησιμοποιούν από τη μια την ανάγκη των άπορων συμπολιτών μας και από την άλλη τους υπαλλήλους μιας καλά οργανωμένης υπηρεσίας για να δημιουργήσουν ‘’εντυπώσεις΄΄ στην κοινωνία της Άρτας και να ξεσηκώσουν ‘ιστορίες’ και ‘περίεργες καταστάσεις’ με πολλές προεκτάσεις …… ; 

Ένας συνάδερφος εκ του ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΥ Σωματείου Εργαζομένων στα ΚΕΠ Ηπείρου και των νησιών γύρω γύρω!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.