24 Φεβ 2017

Πλούσιο σε αποκριάτικες εκδηλώσεις το προσεχές τριήμερο στην Άρτα

Γιατί αποκλείστηκαν, από το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού, οι αδελφές Μπρόγιερ, οι αδελφοί Κατσάμπα, τα τρία γουρουνάκια, οι Τρεις Χάριτες και η Τρόικα;

   Πλούσιες είναι οι εκδηλώσεις του προσεχούς τριημέρου της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας στο Δήμο Αρταίων.
   Αύριο, Σάββατο, το πρωί στο κέντρο της Άρτας θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακό Γαϊτανάκι, ενώ την Κυριακή το πρωί στις 11, στην κεντρική πλατεία, θα διεξαχθεί η μαθητική καρναβαλική παρέλαση και κατόπιν, στον ίδιο χώρο, θα ξεκινήσει το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού, που και φέτος έχει συγκεντρώσει δεκάδες εγγραφές ομάδων.
   Την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου θα εορταστούν τα Κούλουμα από το Δήμο Αρταίων στο Παραποτάμιο Πάρκο Άρτας.
   Πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί το προσεχές τριήμερο σε όλο το Δήμο Αρταίων από τους κατά τόπους Πολιτιστικούς Συλλόγους.
   Όσον αφορά το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού, όπως διαβάζω στην ιστοσελίδα του Δήμου:


Τόσοι και τόσοι πέρασαν από την πόλη μας: Ρωμαίοι, Τούρκοι, Γερμανοί, άσπροι, μαύροι, κόκκινοι, μπλε, μάγισσες, ξωτικά,δράκοι και πειρατές κοκκινοτρίχηδες ..........όλοι τους έψαχναν τον αμύθητο θησαυρό του βασιλιά Πύρρου...........ακόμα και αρχαιολόγοι ήρθαν με σκαπάνες και τσαπιά, με καπέλα και πινέλα............αλίμονο..........και οι δικές τους οι προσπάθειες έπεσαν στο κενό.......λες να είσαι εσύ αυτός που θα πετύχει εκεί όπου απέτυχαν οι άλλοι;;;; Έλα με την παρέα σου την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως όταν ο ήλιος βρίσκεται στο πιο ψηλό σημείο του για να το ανακαλύψουμε!!!!!!!!!!!!!


ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ


  • Κάθε ομάδα μπορεί να έχει από 4 - 12 μέλη (ως εκ τούτου, αποκλείονται οι αδελφές Μπρόγιερ, οι αδελφοί Κατσάμπα, τα τρία γουρουνάκια, οι Τρεις Χάριτες και η Τρόικα)
  • Η ηλικία των μελών μπορεί να είναι: από 10 έως 15 ετών για το εφηβικό κυνήγι θησαυρού και 16 έως .....116 ετών για τις ομάδες των αιώνιων εφήβων!!!!!
  • Τα μέλη κάθε ομάδας θα πρέπει να είναι ντυμένα σύμφωνα με το Αποκριάτικο πνεύμα (μην έρθεις με τζινάκι και σκαρπίνι......)
  • Η ομάδα που θα βρει όλους τους γρίφους και φέρει τον χαμένο θησαυρό, θα κερδίσει. Τι θα κερδίσει;;;; Μην είσαι ανυπόμονος................

  • ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
    (ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤIΣ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΑΤΙΑ)


  • Η έναρξη του Κυνηγιού θα γίνει αμέσως μετά από τη λήξη της μαθητικής καρναβαλικής παρέλασης, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης(ελπίζω να ξέρετε ποια είναι, μην πάτε αλλού γι’ αλλού……….) την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017.
  • Οι ομάδες μπορούν να χρησιμοποιήσουν όποιο μεταφορικό μέσο θέλουν. Απαγορεύεται η χρήση των γραμμών 1 (Σκοπευτήριο - Τρίγωνο) και 2 (Ταμπακιάδες - Βαλαώρα) του Μετρό και του Τραμ (Μονοπλιό– Χαλαχάλα).
  • Επιτρέπεται η χρήση κινητών, ακίνητων, tablets, φορητών υπολογιστών και επιπλέον η επιλογή 50/50, η βοήθεια του κοινού κι ένα τηλεφώνημα στη γιαγιά ή στη μανούλα.
  • Ο πρώτος γρίφος θα ανακοινωθεί σε όλες τις ομάδες κατά την έναρξη του κυνηγιού και θα οδηγεί στο δεύτερο. Αυτός στον τρίτο και ούτω καθεξής………..Σε κάθε checkpoint(ναι, έτσι το λέμε και στα χωριά μας) θα υπάρχει άτομο που θα δίνει τον επόμενο γρίφο (μην περιμένετε δίμετρα μοντέλα, μας τέλειωσαν στο Παραμυθένιο Κάστρο).
  • Κατά τη διάρκεια του κυνηγιού θα ζητείται από τις ομάδες να βρουν και να φέρουν στον τερματισμό κάποια αντικείμενα (π.χ. ένα αυγό δράκου – κανονικού, σαν αυτούς που έχουν στο GameofThrones - ένα τετράφυλλο τριφύλλι, έναν κόκκορα - νάνο, ένα καγκουρό - μποξέρ, ένα φαλακρό σκαντζόχοιρο, μία γάτα με έντεκα ζωές……… απλά, καθημερινά πράγματα που έχουμε όλοι στο σπίτι μας……………. Τα αντικείμενα αυτά είναι υποχρεωτικά να τα φέρει η κάθε ομάδα – χωρίς αυτά, δεν έχει τερματισμό.
  • Κατά τη διάρκεια του κυνηγιού θα σας βοηθήσουν οι παρακάτω πληροφορίες:
       - Το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι
       - Ή στραβά πάει ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε
       - Σπίτι χωρίς Γιάννη, προκοπή δεν κάνει
       - Καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια.
       - Η βιάση ψήνει το ψωμί, μα δεν το καλοψήνει.
       - Ο ύπνος θρέφει τα μωρά κι ο ήλιος τα μοσχάρια.
  • Η νικήτρια ομάδα θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε τέσσερα έπαθλα, τα οποία η οργανωτική επιτροπή κατάφερε να μαζέψει μετά από εξαντλητικές προσπάθειες
       - Αναγνώριση ως η ομάδα που κέρδισε το Κυνήγι Χαμένου Θησαυρού
       - Μία αγκαλιά από την Πρόεδρο της Επιτροπής
       - Το κλειδί της πόλης (χωρίς την κλειδαριά)
       - Ένα φιλί από τον Αντιδήμαρχο μας!!!!!!!!!!!

    (Αν είμαστε στις καλές μας εκείνη τη μέρα, μπορεί να σας δώσουμε και τα τέσσερα έπαθλα………………..)
  • Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
    O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
    Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.