24 Φεβ 2017

Χειμερινό αντάμωμα με αποκριάτικες εκδηλώσεις σε Βουργαρέλι και Πηγές Άρτας

Καρναβάλι και Κούλουμα με γλέντι


   Δυο ενδιαφέρουσες προτάσεις για αποκριάτικες εκδηλώσεις και Κούλουμα υπάρχουν για το διήμερο Κυριακή-Καθαρή Δευτέρα στα ορεινά της Άρτας, στο Βουργαρέλι και στις Πηγές. Και οι δυο εστιάζουν στο ότι είναι μια καλή ευκαιρία για "χειμερινό αντάμωμα" και δίνουν ιδιαίτερο βάρος στον παραδοσιακό εορτασμό των ημερών.
   Από το Βουργαρέλι μας προσκαλούν ως εξής:
   "Φορέστε την αποκριάτικη στολή σας και ελάτε να περάσουμε μια αξέχαστη μέρα αποκριάς με πολύ γέλιο και χορό.
   Καλούμε όλους τους Βουργαρελιώτες και φίλους από κάθε γωνιά της Ελλάδος να δώσουν το παρόν στη εκδήλωση η οποία αποτελεί και ευκαιρία για ένα ¨ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ¨ με τους μόνιμους κατοίκους του χωριού μας. Θα είναι η καλύτερη απόδειξη ότι δεν τους ξεχνούμε στις δύσκολες συνθήκες του χειμώνα που ζούνε.
   Την Καθαρά Δευτέρα θα εορταστούν τα Κούλουμα με τον πατροπαράδοτο τρόπο, καθώς όσοι βρεθούν στο Βουργαρέλι το πρωί της Καθαράς Δευτέρας, θα γευτούν την καθιερωμένη φασολάδα και τα παραδοσιακά εδέσματα !!!
   Ελπίζουμε ότι θα ανταποκριθείτε !!!

   Όσο για τις Πηγές:
   Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΠΗΓΙΩΤΩΝ ΑΡΤΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΕΤΗΣΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ στον Αποκριάτικο χορό των Πηγιωτών που θα πραγματοποιηθεί την 26η Φεβρουαρίου 2017 ημέρα Κυριακή και ώρα 20.30 στο καφέ-ψητοπωλείο στον ''ΠΛΑΤΑΝΟ'' του Χρύσανθου Καπερώνη στις Πηγές Άρτας. Τις εκδηλώσεις πλαισιώνει δημοτικό συγκρότημα με ελεύθερο χορό και δωρεάν φαγητό πρόσφορα της Αδελφότητας.
   Το πρωί της Καθαράς Δευτέρας 27 Φεβρουαρίου 2017 θα γίνει το παραδοσιακό βράσιμο της φασολάδας στο καζάνι και θα προσφερθεί στους συγχωριανούς με σαρακοστιανά εδέσματα και λαγάνες.
   Καλούμε όλους τους Πηγιώτες από κάθε γωνία της Ελλάδος να δώσουν το παρόν στην εκδήλωση η όποια αποτελεί και ευκαιρία για ένα Χειμερινό αντάμωμα με τους μόνιμους κάτοικους του χωρίου μας. Θα είναι η καλύτερη απόδειξη ότι δεν τους ξεχνούμε στις δύσκολες συνθήκες του χειμώνα που βιώνουν.
   ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΜΑΣ
   ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.