22 Φεβ 2017

Ιδιαίτερη μέρα για την Ήπειρο η παράδοση του τμήματος της Ιονίας Οδού "Καμπή-Πέρδικα"

- «Τα έργα δεν ανήκουν στον υπουργό και στην κυβέρνηση, ανήκουν στον ελληνικό λαό, στους Ηπειρώτες και στους επισκέπτες του τόπου»
- Στο μισό χρόνο και με ασφάλεια το ταξίδι

   Παραδόθηκε, σήμερα το μεσημέρι, στην κυκλοφορία το αυτοτελές οδικό τμήμα Φιλιππιάδα (περιοχή Καμπής) – Πέρδικα του αυτοκινητοδρόμου «Ιόνια Οδός». Πρόκειται για 37 χιλιόμετρα νέου οδικού άξονα που ενοποιείται με την παράκαμψη Φιλιππιάδας- Άρτας, δημιουργώντας ένα ενιαίο τμήμα αυτοκινητοδρόμου, συνολικού μήκους 51 χιλιομέτρων.
   Η παράδοση έγινε από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη στη γέφυρα Τσαγκαρόπουλου, που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες που έχουν κατασκευαστεί σε όλο το μήκος της Ιόνιας.
   Ο Χρήστος Σπίρτζης ξεκίνησε τις δηλώσεις του, υπογραμμίζοντας ότι «τα έργα δεν ανήκουν στον υπουργό και στην κυβέρνηση, ανήκουν στον ελληνικό λαό, στους Ηπειρώτες και στους επισκέπτες του τόπου», προσθέτοντας ότι «Εμείς κρινόμαστε για την αποτελεσματικότητα που πρέπει να έχουμε και για το κόστος των έργων που υλοποιούμε και σε θεσμικό επίπεδο, με τους μηχανισμούς αξιόπιστου ελέγχου που πρέπει να έχει η δημόσια διοίκηση».
   Ο Υπουργός τόνισε πως η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερη για την Ήπειρο, καθώς παραδίδεται ένα μεγάλο τμήμα της Ιόνιας Οδού, το οποίο θα συμβάλλει στην άρση της απομόνωσης, στην οποία είχε καταδικαστεί επί δεκαετίες, σημειώνοντας τη δημιουργία αναπτυξιακών προοπτικών για την περιοχή μας. «Ο προγραμματισμός για τις μεγάλες υποδομές ολοκληρώνεται και στη συνέχεια θα προχωρήσουμε το έργο σύνδεσης των Ιωαννίνων με την Κακαβιά, όπως και το εσωτερικό δίκτυο της Ηπείρου. Η Ήπειρος θα ανακτήσει την αίγλη της και οι Ηπειρώτες, όπως παλιά, θα μπορέσουν να ξανακτίσουν την Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σπίρτζης.
   Κλείνοντας, ο Υπουργός  ευχήθηκε ο δρόμος να είναι καλοτάξιδος και να μην συμβεί, εάν είναι δυνατόν, ούτε ένα μικρό ατύχημα, επισημαίνοντας το βαρύ φόρο αίματος που έχουν πληρώσει οι κάτοικοι της Ηπείρου και οι επισκέπτες της, στον παλιό δρόμο.


   Με την παράδοση αυτή, ο χρόνος του ταξιδιού από Φιλιππιάδα σε Γιάννενα μειώνεται στο μισό και έτσι από περίπου 1 ώρα, οι οδηγοί θα χρειάζονται πλέον 20 με 30 λεπτά για να διανύσουν την απόσταση. Επί της ουσίας, κινούμενος κάποιος προς τα Γιάννενα, μέσω της παράκαμψης Άρτας, θα οδηγείται απευθείας στο νέο τμήμα, στο ύψος του οικισμού Καμπής. Η διαδρομή έως την προσωρινή έξοδο (Πέρδικα) θα είναι περίπου 20 λεπτά. Από εκεί, θα οδηγείται, μέσω μιας παράκαμψης 500 μέτρων, στην υφιστάμενη Εθνική Οδό πριν από το Αβγό και σε απόσταση 15 χλμ. από την πόλη των Ιωαννίνων. Η ίδια διαδρομή ακολουθείται και από Ιωάννινα προς Άρτα.
   Το τμήμα Καμπή-Πέρδικα έχει τέσσερις ανισόπεδους κόμβους, στη Φιλιππιάδα, στο Γοργόμυλο, στον Αμμότοπο και στο Τέροβο, ενώ διαθέτει και έναν σταθμό διοδίων, στο Τέροβο. Ο σταθμός δεν θα λειτουργήσει σε αυτή την φάση, αλλά με την επίσημη έναρξη λειτουργίας του αυτοκινητοδρόμου.
    Τον υπουργό καλωσόρισε ο Πρόεδρος της Νέας Οδού, Μιχάλης Γουρζής, ο οποίος έκανε γνωστό ότι, το αμέσως επόμενο διάστημα, σε περίπου 2 μήνες, θα παραδοθεί το τμήμα από το Αντίρριο μέχρι την Αμφιλοχία και στη συνέχεια το τμήμα από την Πέρδικα μέχρι τον κόμβο της Εγνατίας. Τελευταίο αναμένεται να παραδοθεί το τμήμα από την Αμφιλοχία μέχρι το Μενίδι, καθώς υπάρχουν σοβαρές δυσκολίες σε ένα κομμάτι του δρόμου μήκους τεσσάρων χιλιομέτρων στη θέση "Τρίκελο". Το σημείο αυτό κρατά δεσμευμένα 27 χιλιόμετρα αυτοκινητόδρομου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.