24 Φεβ 2017

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια, σήμερα, Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου

Αποσιώπηση και παραπληροφόρηση


   Τα δελτία ειδήσεων απασχόλησε και σήμερα η συμφωνία στο Eurogroup και η τοποθέτηση του πρωθυπουργού στη Βουλή...
   Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...
   Ας διαβάσουμε μερικές από αυτές:

Κομισιόν: Παραποίησαν την απάντηση Γιούνκερ για τα κοινοτικά κεκτημένα στα εργασιακά

«Για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήταν πάντοτε σαφές ότι όταν εφαρμόζεται ένα Μνημόνιο υπάρχει πλήρης συμμόρφωση με το πνεύμα και το γράμμα του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ», διευκρινίζει εκπρόσωπος της Επιτροπής μετά την αναστάτωση που προκάλεσε η επιστολή Γιουνκέρ προς τις ευρωβουλευτίνες της Σοσιαλιστικής Ομάδας, Μαρία Χοάο Ροντρίγκιες και Γιούτα Στέινρουκ, σχετικά με το θέμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα. (αναλυτικά)

Έωλη η αδειοδότηση για τη «νέα» εταιρεία των Λιπασμάτων - Σπέκουλα της ΝΔ στις πλάτες των εργαζομένων

Δεν έχουν αρθεί οι ελλείψεις που εντόπισε το υπουργείο Οικονομίας κατά τη διαδικασία αδειοδότησης της νέας εταιρείας «Λιπάσματα Νέας Καρβάλης ΑΕ» και ως εκ τούτου η αδειοδότηση παραμένει εκκρεμής ενώ την ίδια στιγμή η ιδιοκτησία της βιομηχανίας λιπασμάτων συνεχίζει να μην εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της απέναντι στους εργαζομένους και να μην εφαρμόζει την εργατική νομοθεσία. (αναλυτικά)

Στηρίζει την Ελλάδα για τις συλλογικές συμβάσεις η γ.γ. του υπ. Εργασίας της Γερμανίας

Tην υποστήριξη της στην επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας εξέφρασε κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου που συνδιοργάνωσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Γερμανίας, Yasmin Fahimi - Διαβάστε τι τόνισε η Ρ. Αντωνοπούλου. (αναλυτικά)

Έναρξη συνεργασίας του Υπουργείου Παιδείας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

Τα δύο μέρη έχουν ήδη υπογράψει συμφωνία, για την ενίσχυση 9 ελληνικών Πανεπιστημίων με το ποσό των 138 εκατομμυρίων ευρώ, μία από τις τρεις οικονομικές συμφωνίες που υπογράφτηκαν στις 22-02-16 για την στήριξη της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης στην Ελλάδα, συνολικής χρηματοδότησης 203 εκατομμύρια ευρώ. (αναλυτικά)

Πρωτογενές αποτέλεσμα ύψους 1 δισ. ευρώ

Σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για την περίοδο Ιανουαρίου 2017, παρουσιάζεται πλεόνασμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 839 εκατ. ευρώ έναντι πλεονάσματος 888 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2016 και στόχου του Προϋπολογισμού 2017 (που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού) για πλεόνασμα 530 εκατ. ευρώ. Το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 1.019 εκατ. ευρώ, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 1.003 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2016 και στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 670 εκατ. ευρώ. (αναλυτικά)

#GDtrial: «Άφησαν τους χρυσαυγίτες ελεύθερους μετά από παρέμβαση του Παναγιώταρου»

Συνεχίστηκε σήμερα Παρασκευή για 130η ημέρα η δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο Αθηνών, με την υπόθεση του μπαρ «Cointreau». (αναλυτικά)

Aνάπτυξη της οικονομίας 2,5% φέτος υπό προϋποθέσεις προβλέπει η Τράπεζα της Ελλάδος

Aνάπτυξη της οικονομίας κατά 2,5% φέτος υπό προϋποθέσεις, προβλέπει η Ετήσια Έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος που παρουσίασε ο διοικητής της Γιάννης Στουρνάρας. Με βάση τα διαθέσιμα έως τώρα στοιχεία, το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 αναμένεται να κυμανθεί γύρω από το 2% του ΑΕΠ. Αντίστοιχα, ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 1,75% του ΑΕΠ το 2017 θεωρείται επιτεύξιμος. (αναλυτικά)

ΥΠΠΕΘ: Η κατ’ οίκον διδασκαλία και η έκδοση παράτυπων τίτλων σπουδών επέχει ποινικές ευθύνες

Σχετικά με την καταγγελία της ΟΙΕΛΕ για κατ' οίκον μαθήματα, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων τονίζει κατηγορηματικά ότι η κατ’ οίκον διδασκαλία και συνεπώς η έκδοση παράτυπων τίτλων σπουδών επέχει ποινικές ευθύνες τόσο για τους γονείς όσο και για τα εμπλεκόμενα ιδιωτικά σχολεία. (αναλυτικά)

Ξεκίνησε και διεκόπη για τις 6 Μαρτίου η δίκη για την υπόθεση της Siemens - Στο εδώλιο 64 κατηγορούμενοι

Με διαδικαστικά θέματα ξεκίνησε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη για την υπόθεση της Ζίμενς (Siemens). Μέσα σε μία κατάμεστη, από κατηγορούμενους, μάρτυρες, δικηγόρους αλλά και δεκάδες πολίτες που βρέθηκαν στο Εφετείο, αίθουσα, ο πρόεδρος εκφώνησε την υπόθεση, η οποία αφορά τη σύμβαση που υπογράφηκε το 1997 μεταξύ ΟΤΕ και Siemens. (αναλυτικά)

Στον Σκλαβενίτη από 1η Μαρτίου τα καταστήματα της Μαρινόπουλος, διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας

Η επαναλειτουργία των καταστημάτων της Μαρινόπουλος θα γίνει σταδιακά. Έμφαση θα δοθεί πρωτίστως στην επαρχία όπου ο όμιλος Σκλαβενίτη δεν έχει μέχρι σήμερα παρουσία. (αναλυτικά)

«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί»: Το τμ. Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ για την καταστροφολογία Οικονόμου

Ο βουλευτής και τομεάρχης υγείας της Ν.Δ.επανήλθε, «έπειτα από τις τουλάχιστον ατυχείς τοποθετήσεις του στην ακρόαση της επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων της βουλής για τον ΕΟΠΥΥ», με δελτίο τύπου για το ίδιο θέμα - Τι σημειώνει το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ. (αναλυτικά)

Καθολική αποδοχή του Ηλεκτρονικού Μητρώου Αποβλήτων

Λόγω της καθολικής αποδοχής του Ηλεκτρονικού Μητρώου Αποβλήτων και της μεγάλης ανταπόκρισης από τους υπόχρεους για εγγραφή και καταχώριση σε αυτό και σε συνέχεια πολλών αιτημάτων από παραγωγικούς φορείς (ΓΣΕΒΕΕ, Επιμελητήρια, κλπ) με πρόταση του Αναπληρωτή Υπουργού ΠΕΝ, Σωκράτη Φάμελλου, συνεχίζεται η εγγραφή και η καταχώριση και μετά το πέρας της 28ης Φεβρουαρίου 2017. (αναλυτικά)

Αύξηση των ελληνικών εξαγωγών στη Ρωσία το 2016, μετά από τρία έτη συνεχούς πτώσης

Επιστροφή των ελληνικών εξαγωγών σε θετικό έδαφος μετά από τρία έτη συνεχούς πτώσης καταγράφηκε το 2016, σύμφωνα με ενημερωτικό έγγραφο του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας μας στη Μόσχα, για τις διμερείς Εμπορικές Συναλλαγές Ελλάδας - Ρωσίας κατά το 2016. (αναλυτικά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.