23 Φεβ 2017

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου

Ακούσατε πουθενά ότι η Ήπειρος διαθέτει πλέον ασφαλή αυτοκινητόδρομο;


   Τα δελτία ειδήσεων απασχόλησαν και σήμερα δηλώσεις και αντιδράσει για τη συμφωνία στο Eurogroup, αλλά και ο θάνατος του Νίκου Κούνδουρου...
   Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...
   Ας δούμε μερικές από αυτές:

Ασπίδα σε 400.000 οφειλέτες που δεν εντάσσονται στο νόμο Κατσέλη

Αλλάζει η «κοσμοθεωρία της αποπληρωμής χρεών» από επιχειρήσεις προς πολλούς πιστωτές με το νομοσχέδιο για ρύθμιση οφειλών επιχειρήσεων, που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των 60 δισ. ιδιωτικού χρέους και 400.000 επιχειρήσεις, είπε ο ειδικός γραμματέας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους Φ. Κουρμούσης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Στ. Σχινά. Πρώτα θα καθορίζεται το ύψος της συνολικής δόσης που μπορεί να πληρωθεί, στη συνέχεια θα κατανέμεται στους πιστωτές, με ρόλο κλειδί για τους δικηγόρους που έχουν πιστοποίηση μεσολαβητή. (αναλυτικά)

Ξεκινούν δυο νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ για 15.000 ανέργους άνω των 50 ετών

Ξεκινά αύριο Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου και ώρα 10.00 το πρωί, η υποβολή αιτήσεων στο πλαίσιο δύο νέων προγραμμάτων απασχόλησης, για την πρόσληψη σε θέσεις πλήρους απασχόλησης συνολικά 15.000 ανέργων, ηλικίας άνω των 50 ετών, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμούς, Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς Περιορισμένης Ευθύνης (ΚΟΙ.Σ.Π.Ε.) και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα. (αναλυτικά)

Στην κυκλοφορία σήμερα ένα ακόμα τμήμα της Ιονίας Οδού

Τμήμα μήκους 40 χλμ της Ιόνιας Οδού παρέδωσε στην κυκλοφορία ο Χρ. Σπίρτζης. «Οφείλουμε να δώσουμε στην περιοχή τις απαραίτητες δημόσιες υποδομές, ώστε να μπορεί να συνεισφέρει στην ανασυγκρότηση της χώρας». (αναλυτικά)

Μια αγκαλιά άνοιξε για τα προσφυγόπουλα στα σχολεία του Αιγάλεω

Τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017, το Αιγάλεω υποδέχτηκε στο 3ο και 10ο Δημοτικά Σχολεία τα προσφυγόπουλα από το κέντρο φιλοξενίας του Σκαραμαγκά, τα οποία θα φοιτήσουν στο πρόγραμμα εκπαίδευσης που πραγματοποιείται με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας. (αναλυτικά)

Η ΝΔ επιμένει σταθερά στην επιλεκτική και αποσπασματική ανάγνωση των μεγεθών της εργασίας

Το υπουργείο Εργασίας, με αφορμή δηλώσεις του Τομεάρχη Εργασίας της ΝΔ, Γ. Βρούτση, υπενθυμίζει ότι η μεγάλη ανατροπή στο είδος των συμβάσεων εργασίας έγινε την περίοδο 2011-2014, επί κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η μερική απασχόληση στο σύνολο των εργαζομένων από το 2011 έως τα τέλη του 2014 αυξήθηκε κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες, από 6,9% εκτοξεύθηκε στο 9,9%. Αντιθέτως, τα τελευταία 2 χρόνια το ποσοστό της μερικής απασχόλησης από 9,9 μειώθηκε το τρίτο τρίμηνο του 2016 στο 9,7%. (αναλυτικά)

Πρωτοφανής συμπεριφορά της διοίκησης του ΔΟΛ απέναντι σε εργαζόμενους που προέβησαν σε επίσχεση

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ επισημαίνει στη διοίκηση του ΔΟΛ, ότι δεν αποδέχεται σε καμία περίπτωση να υπάρξει διαχωρισμός μεταξύ των εργαζομένων του ΔΟΛ. (αναλυτικά)

Ν.Τόσκας για Ωραιόκαστρο: Καμία ανοχή σε αυτούς που ντροπιάζουν την ιστορία μας

«Η κατάσταση στο Ωραιόκαστρο εξομαλύνεται» δήλωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm», για τα επεισόδια, που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες έξω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου, με αφορμή την αντίδραση μελών ακροδεξιάς ομάδας στη φοίτηση εννέα παιδιών προσφύγων. (αναλυτικά)

Λύση με τροπολογία για την αποζημίωση των μελών του ΕΣΡ

Η ρύθμιση που υπογράφεται από τους Ν. Παππά, Ευκλ. Τσακαλώτο, Ο. Γεροβασίλη και Γ. Χουλιαράκη δίνει λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την λειτουργία του ΕΣΡ. (αναλυτικά)

Αποζημιώσεις στους κατοίκους της Μόριας που υπέστησαν ζημιές λόγω προσφυγικού

Με τη συγκεκριμένη τροπολογία, η οποία συνυπογράφεται από όλους τους συναρμόδιους υπουργούς, δίνεται η δυνατότητα στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής να επιχορηγήσει, από τις πιστώσεις του, τον δήμο Λέσβου από τον οποίο θα γίνει και η τελική καταβολή στους δικαιούχους. (αναλυτικά)

Θ. Γαλιατσάτος: «Καθήκον η υπεράσπιση των πολιτών από το μίσος της Χρυσής Αυγής»

«Είναι καθήκον μας να υπερασπίσουμε το συμφέρον των συμπολιτών μας από τα κηρύγματα και τις πράξεις βίας και μίσους τα οποία προσπαθεί να εισάγει στη δημόσια ζωή η Χρυσή Αυγή και όσοι την ακολουθούν», δήλωσε ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος, εξερχόμενος από το γραφείο της πταισματοδίκη Κέρκυρας. (αναλυτικά)

Άνοιξε σήμερα τις πύλες της η ακαδημία ποδοσφαίρου για τα προσφυγόπουλα στο Κουτσόχερο της Λάρισας

Άνοιξε σήμερα τις πύλες της η πρώτη ακαδημία ποδοσφαίρου για τα παιδιά των προσφύγων που ζουν με τις οικογένειες τους στο Κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Κουτσόχερο της Λάρισας. Η ακαδημία διοργανώνεται από το θεραπευτικό κέντρο «ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ» σε συνεργασία με τον Δήμο Λάρισας, σε ένα υπερσύγχρονο γήπεδο 5x5 στις εγκαταστάσεις του ΚΕΘΕΑ. Τα μαθήματα ποδοσφαίρου θα γίνονται δύο φορές την εβδομάδα, ενώ το συνολικό πρόγραμμα της ακαδημίας θα διαρκέσει δύο χρόνια. (αναλυτικά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.