4 Δεκ 2016

Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ με την προκήρυξη των 4.000 θέσεων εργασίας στον χώρο της Υγείας

Για πρώτη φορά ένα πρόγραμμα που αφορά ανέργους θα έχει μισθούς στη λογική του ενιαίου μισθολογίου, υπερωριακή απασχόληση, ανθυγιεινό επίδομα

   Δημοσιεύθηκε στις 2 Δεκεμβρίου 2016 το ΦΕΚ της ΚΥΑ που περιγράφει τις λεπτομέρειες για το ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης 4.000 μακροχρόνια ανέργων σε φορείς (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Μονάδες ΠΕΔΥ, Περιφερειακά Ιατρεία, ΕΟΦ, ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ, ΕΚΕΑ, ΕΚΑΒ, ΕΟΠΥΥ) του Υπουργείου Υγείας.
   Η πρόσκληση ενδιαφέροντος αναμένεται, όπως έχει προαναγγείλει και ο Παύλος Πολάκης, να βγει στον αέρα στις 12 Δεκέμβρη, ώστε οι εργαζόμενοι να είναι στις θέσεις τους ως το τέλος Γενάρη. Πρόκειται για μια δέσμευση της κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία οι προσληφθέντες θα έχουν πλήρεις αμοιβές και εργασιακά δικαιώματα, αφού θα είναι δωδεκάμηνης διάρκειας.
   Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά ένα πρόγραμμα που αφορά ανέργους θα έχει μισθούς στη λογική του ενιαίου μισθολογίου, υπερωριακή απασχόληση, ανθυγιεινό επίδομα. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχόλησης σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ με διασφαλισμένα τα εργασιακά δικαιώματα και τις αμοιβές των ατόμων που θα προσληφθούν. Τα χρήματα για το πρόγραμμα αυτό, που ήταν να βρεθούν από το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, τελικά βρέθηκαν από ανακατανομή δημοσίων πόρων, τα αποθεματικά του ΟΑΕΔ και τον κρατικό προϋπολογισμό.
   Δείτε το ΦΕΚ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.