24 Οκτ 2016

Τηλεοπτικές άδειες, διάκριση εξουσιών και ΝΔ

Η πραγματική Συμφωνία Αλήθειας, αυτή που τους εκφράζει ιδεολογικά και τους χαρακτηρίζει διαχρονικά, έχει συναφθεί μ' αυτούς που είναι δεμένοι, χρόνια τώρα, με ισχυρά προσύμφωνα αλληλοστήριξης, διαμορφώνοντας την κάστα, την ελίτ, το σύστημα εξουσίας

   «Έστι δε τρία μόρια των πολιτειών πασών … έν μεν τι το βουλευόμενον περί των κοινών, δεύτερον δε το περί τας αρχάς … τρίτον δε τι το δικάζον...», Αριστοτέλης. 
   «Κάθε κοινωνία, στην οποία δεν είναι εξασφαλισμένη η προστασία των δικαιωμάτων ούτε καθορισμένη η διάκριση των εξουσιών, δεν έχει διόλου Σύνταγμα», άρθρο 16 «Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη». 
   Η διάκριση των εξουσιών σε εκτελεστική, νομοθετική και δικαστική είναι κατοχυρωμένη στο άρθρο 26 του Συντάγματός μας.
   Αυτές τις μέρες η δικαστική εξουσία (δια του ΣτΕ) ελέγχει τη νομοθετική (τον ψηφισμένο απ' το κοινοβούλιο "Νόμο Παππά") για ζητήματα που αφορούν τη συνταγματική συμμόρφωση της λειτουργίας τμήματος της "τέταρτης εξουσίας" (τηλεοπτικά ΜΜΕ).
   Αυτό το τοπίο θεωρεί η ηγεσία της Ν.Δ. -και μια σειρά αντιπολιτευόμενων, ταυτισμένων μαζί της εν τοις πράγμασι - πως είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία να τρώσει, να κατηγορήσει και εν τέλει να κατακτήσει την εκτελεστική εξουσία (κυβέρνηση).
   Με κάθε τρόπο...

η συνέχεια του άρθρου του Γιώργου Παππά στο aRTInews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.