26 Οκτ 2016

Τι δεν μας είπαν (ξανά) τα κανάλια την Τρίτη 25 Οκτωβρίου

Μυωπική... ενημέρωση(?)!!!

   Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, η έγκριση της εκταμίευσης της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ, οι τηλεοπτικές άδειες και η αυριανή συνεδρίαση του ΣτΕ, τα σενάρια για τον ανασχηματισμό, η έκρηξη στην Αττάλεια, η δίκη για την υπόθεση Γιακουμάκη...
   Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...
   Ας διαβάσουμε μερικές:

ΣΥΡΙΖΑ: Θα απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης για το στέλεχός του, ή θα συνεχίσει να μιλάει για το «υπερτροφικό Δημόσιο»;
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για το «μεταπτυχιακό» στελέχους της ΝΔ. (αναλυτικά)

Σχέδιο Γιούνκερ: Εγκρίνονται 230 εκατ. ευρώ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα
Την έγκριση 230 εκατομμυρίων ευρώ για την Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤΕ) ανακοίνωσε χθες Δευτέρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Συγκεκριμένα, η χρηματοδότηση θα αφορά την ενίσχυση των Μικρο-Μεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ) και εταιρειών μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ενώ η δανειοδότηση θα γίνεται μέσω της τράπεζας Eurobank. (αναλυτικά)

Μοσκοβισί: Η σημερινή εκταμίευση των 2,8 δισ. αποτελεί αναγνώριση πως η Ελλάδα κάνει πραγματική πρόοδο
Την άποψη ότι με τη σημερινή έγκριση της εκταμίευσης των 2,8 δις. από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας «αναγνωρίζεται» πως η Ελλάδα κάνει «πραγματική» πρόοδο, εξέφρασε μέσω Twitter ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, υπογραμμίζοντας πως τώρα είναι «ζωτικής σημασίας» η «αποτελεσματική εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων». (αναλυτικά)

Λέει ότι διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις του αλλά... επιμένει αντικομμουνιστικά ο Αδ. Γεωργιάδης
Την προβιά του «φιλελεύθερου» ξαναέβαλε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κάνοτας εκ νέου λόγο για διαστρέβλωση των (εμφυλιοπολεμικών) λεγομένων του στη Χίο και κατηγορώντας τον «αντιδημοκρατικό» ΣΥΡΙΖΑ για αυταρχισμό, όμοιο με των «κομμουνιστικών καθεστώτων» - Ο ΣΥΡΙΖΑ θα χρησιμοποιούσε κάθε μέσο για να μείνει στην εξουσία αποφάνθηκε ο όψιμος οπαδός της φιλελεύθερης δημοκρατίας και μας «υπενθύμισε», μεταξύ άλλων, ότι ο «κομμουνισμός είναι ολοκληρωτική ιδεολογία». (αναλυτικά)

Ρέγκλινγκ: Η Αθήνα μπορεί να βγει στις αγορές το 2017
Ολοκληρώθηκαν κρίσιμες μεταρρυθμίσεις, το μήνυμα Ρέγκλινγκ μετά την εκταμίευση της δόσης. Καλή η συνεργασία με την Αθήνα, πιθανή η επιτάχυνση της ανάπτυξης και η επιστροφή στις αγορές ομολόγων εντός του 2017. Να κλείσει έγκαιρα η β' αξιολόγηση. (αναλυτικά)

Ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων δύο έργων αποκατάστασης ζημιών από φυσικές καταστροφές στη Θεσσαλία
Την ένταξη δυο έργων συνολικού προϋπολογισμού 8 εκατ. ευρώ στο εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων ενέκρινε ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αλέξης Χαρίτσης. Τα έργα αφορούν την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου στις Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας και Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. (αναλυτικά)

Γ. Κυρίτσης: Η ΝΔ πίσω από τις ακροδεξιές αντιδράσεις στο προσφυγικό
Πίσω από τις ακροδεξιές συμπεριφορές πολιτών απέναντι στους πρόσφυγες, είτε ευθέως είτε υποδαυλίζοντας συμπαραστεκόμενη, είναι η αξιωματική αντιπολίτευση, είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης Γ. Κυρίτσης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Γ. Τραπεζιώτη. (αναλυτικά)

«Άστοχες» οι χυδαίες δηλώσεις της, παραδέχεται η Ασημακοπούλου, αλλά... «ήθελε να αφυπνίσει»
«Στόχο να αφυπνίσει προ του κινδύνου θεσμικής εκτροπής» είχε η βουλευτής της ΝΔ που έφτασε στο σημείο να κάνει λόγο για πρακτικές της κυβέρνησης που θυμίζουν "παρακράτος" και προσομοιάζουν με την εξόντωση των Εβραίων από τον Χίτλερ! (αναλυτικά)

Απάντηση Σκουρλέτη σε δημοσιεύματα «με ανακρίβειες και κατασκευασμένες διαρροές»
«Το πλήθος των δημοσιευμάτων στις εφημερίδες και το διαδίκτυο με ανακρίβειες και κατασκευασμένες διαρροές με αναγκάζουν να αποσαφηνίσω δημόσια ορισμένα πράγματα» αναφέρει ο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης. (αναλυτικά)


Χρ. Βερναρδάκης: Πανικός στα φασιστοειδή κυκλώματα ορισμένων εργολαβικών εταιρειών καθαρισμού και φύλαξης

«Η γερμανική Αριστερά θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους»
Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής των Ε/Β του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, συναντήθηκε με τον Συμπρόεδρο της Γερμανικής Αριστεράς (Die Linke), Μπερντ Ρίξινγκερ, στο πλαίσιο της επίσκεψης του δεύτερου στο Ευρωκοινοβούλιο. (αναλυτικά)

14 νέες χώρες στη λίστα των εμπορικών εταίρων της χώρας μας
Το Υπουργείο Εξωτερικών, συνεχίζοντας τις δράσεις στήριξης της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων, εμπλουτίζει τη διαθέσιμη ανάλυση του εισαγωγικού εμπορίου σημαντικών εμπορικών εταίρων της χώρας μας, προσθέτοντας 14 νέες χώρες (Αλγερία, Αυστραλία, Βουλγαρία, Γεωργία, Εσθονία, Καναδά, Κροατία, Λετονία, Λίβανος, Λιθουανία, Μαρόκο , Ουκρανία, Φινλανδία και Χιλή). (αναλυτικά)

ΕΛΣΤΑΤ: Eδραιωμένη πλέον η αποδοχή των δημοσιονομικών στατιστικών
Χωρίς επιφυλάξεις, για 13η φορά από τον Νοέμβριο 2010, δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα της Eurostat τα δημοσιονομικά στοιχεία για έλλειμμα και χρέος που κοινοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ στο πλαίσιο της Διαδικασίας Υπερβολικού Ελλείμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (αναλυτικά)

Στο ΦΕΚ τα επενδυτικά σχέδια της πρωτογενούς γεωργικής παραγωγής που μπορούν να υπαχθούν στον αναπτυξιακό νόμο
Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη και Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελου Αποστόλου, με την οποία καθορίζονται τα είδη των επενδυτικών σχεδίων του τομέα πρωτογενούς γεωργικής παραγωγής, των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (MME), που μπορούν να υπαχθούν σε καθεστώτα ενισχύσεων του αναπτυξιακού νόμου, καθώς και οι προδιαγραφές, οι πρόσθετοι όροι, οι περιορισμοί και οι προϋποθέσεις, καθώς και κάθε σχετικό θέμα για την παροχή των ενισχύσεων σε επενδυτικά σχέδια του τομέα αυτού. (αναλυτικά)

Έμπρακτη η ευαισθησία μας για την Ειδική Αγωγή: Ο Ν. Φίλης εγκαινίασε το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ιλίου
Στο σχολείο, προϋπολογισμού 63 εκατ. Ευρώ, το οποίο αποτελεί, από πλευράς υποδομών, ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στη χώρα στο τομέα της Ειδικής Αγωγής, φοιτούν από την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς περίπου πενήντα παιδιά, με το σύνολο των εκπαιδευτικών που απαιτούνται. (αναλυτικά)

Το τμ. Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ για την αήθη δημοσιογραφική επίθεση των «Παραπολιτικών» στον Στ. Κοντονή
«Τη στιγμή λοιπόν που εντείνονται οι προσπάθειες για τον εκδημοκρατισμό και τη διαφάνεια στον ελληνικό αθλητισμό αποκτούν σάρκα και οστά, τη στιγμή που επιχειρείται από την κυβέρνηση η αποτελεσματική αντιμετώπιση της κακοδιαχείρισης και της ασυδοσίας, κάποιοι επιχειρούν αντιπερισπασμούς επί αδίκων». (αναλυτικά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.