30 Αυγ 2016

Όλγα Γεροβασίλη: "Στόχος η αλλαγή του ΕΝΦΙΑ το επόμενο διάστημα"

- Η καταστροφή που είχε προαναγγελθεί με τον ΕΝΦΙΑ δεν ήρθε
- Στόχος να αντικατασταθεί ο ΕΝΦΙΑ από φόρο ακίνητης περιουσίας, ο οποίος θα ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα και θα είναι δίκαιος
- Όποιο κανάλι δεν έχει άδεια, μετά από 90 ημέρες δεν θα μπορεί να εκπέμπει

   Για την διαπραγμάτευση και την μείωση των πλεονασμάτων, την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, τον ΕΝΦΙΑ αλλά και τις τηλεοπτικές άδειες μίλησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη στον Realfm 97,8 και τους δημοσιογράφους Νίκο Στραβελάκη και Βασίλη Σκουρή.
   Μιλώντας για τον ΕΝΦΙΑ, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε πως στο επόμενο διάστημα γίνεται επεξεργασία να αντικατασταθεί ο ΕΝΦΙΑ με φόρο ακίνητης περιουσίας. Όπως τόνισε, «ξεχνάμε τις εκλογές που έγιναν πέρυσι με ψηφισμένη συμφωνία με 221 βουλευτές, ψήφισαν την παραμονή του ΕΝΦΙΑ. Ο ελληνικός λαός επέλεξε να διαχειριστούμε την Ελλάδα μέσα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Η ΝΔ έλεγε ότι ήταν ένας δίκαιος φόρος. Το 92% θα πληρώσουν - κάποιοι μέσα σ’ αυτούς έχουν αύξηση μέχρι 10 ευρώ - μέχρι και 300 ευρώ λιγότερο. Αυξημένος είναι σε κάποιες μονοκατοικίες, στο Κολωνάκι, το Ψυχικό και την Γλυφάδα».
   Για τις τηλεοπτικές άδειες, η Όλγα Γεροβασίλη ρωτήθηκε πότε θα σταματήσουν να εκπέμπουν όσα κανάλια δεν πάρουν άδεια. «Προβλέπεται ότι θα υπάρχει ένας χρόνος προσαρμογής, ανάλογα με το ποιοι θα πάρουν και άδειες. Θα είναι μέχρι 90 μέρες μάξιμουμ και όποιος δεν έχει άδεια δεν θα μπορεί να εκπέμψει», τόνισε.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη της κυβερνητικής εκπροσώπου στον Realfm 97,8 και τους δημοσιογράφους Νίκο Στραβελάκη και Βασίλη Σκουρή:

ΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΒΕΛΑΚΗΣ: Καλωσορίζουμε την κυβερνητική Εκπρόσωπο κυρία Όλγα Γεροβασίλη.
OΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Καλό σας απόγευμα.
Ν. ΣΤΡΑΒΕΛΑΚΗΣ: Θέλω να ξεκινήσω από τη συνάντηση που είναι τώρα σε εξέλιξη , Μοσκοβισί-Τσακαλώτου-Σταθάκη στις Βρυξέλλες. Και να πω ότι είδα στη συνέντευξη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Realnews και στον Βασίλη Σκουρή, ότι ο Πρωθυπουργός λέει «απαιτούμε και αναμένουμε μέτρα για το χρέος. Αυτό θα έχει ως συνακόλουθο και τη μείωση των πλεονασμάτων μετά το ’18». Ωστόσο, όπως μεταδίδει ο Θάνος Αθανασίου από τις Βρυξέλλες, ο κύριος Τσακαλώτος και ο κύριος Σταθάκης θα εισπράξουν ένα όχι από τον Πιερ Μοσκοβισί στο θέμα της μείωσης των πλεονασμάτων. Και θέλω τη δική σας απάντηση.
Ο. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Απάντηση σε ό τι δημοσιεύει κάθε δημοσιογράφος, θα μου επιτρέψετε…
Ν. ΣΤΡΑΒΕΛΑΚΗΣ: Είναι πληροφορία από πηγή των Βρυξελλών ότι ο κύριος Μοσκοβισί θα απορρίψει το ελληνικό αίτημα.
Ο. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Εκτιμάτε δηλαδή ότι ο κύριος Μοσκοβισί έχει μιλήσει με δημοσιογράφο και έχει του πει τι θα κάνει.
Ν. ΣΤΡΑΒΕΛΑΚΗΣ: Αυτό είπα.
Ο. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Εν πάση περιπτώσει, εγώ δεν εκτιμώ ότι μπορεί να είναι έτσι τα πράγματα. Δεν εκτιμώ καν ότι μπορεί να προαναγγέλλονται αποφάσεις πριν από μια συζήτηση με τον κύριο Μοσκοβισί και τρεις Έλληνες υπουργούς. Όμως, τα πράγματα κατά τη δική μας εκτίμηση είναι εντελώς διαφορετικά. Από τον Μάιο φάνηκε αυτό – και φάνηκε όταν  μπήκε ένα χρονοδιάγραμμα και η πορεία, η οποία θα ακολουθηθεί για την απομείωση,  για τη ρύθμιση του χρέους προκειμένου αυτό να καταστεί βιώσιμο. Αυτή η συζήτηση που γίνεται τώρα με τον κύριο Μοσκοβισί, εκτός του ότι θα συζητηθεί  προφανώς το περίγραμμα μιας πορείας, αλλά είναι σημαντικό ότι έχουν συμφωνήσει και θα συζητήσουν για τη δημιουργία ενός συστήματος γρήγορης διαχείρισης κρίσης σε  οτιδήποτε προκύψει στη διαπραγμάτευση. Δηλαδή ένα σύστημα, ένα κόκκινο τηλέφωνο ας το πούμε, στο οποίο θα οριστούν κάποιοι εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και εκ μέρους των εταίρων, που θα μιλούν απευθείας…
Ν. ΣΤΡΑΒΕΛΑΚΗΣ: Είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό.
Ο. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Ακριβώς και αυτό δείχνει την αποφασιστικότητα με την οποία δρουν και οι εταίροι αλλά και εμείς. Και βεβαίως, ο στόχος αυτού του συστήματος επικοινωνίας σε κρίσιμα ζητήματα ή κρίσης, είναι για ταχύτερες και αποτελεσματικότερες…
Ν. ΣΤΡΑΒΕΛΑΚΗΣ: Αυτό είναι καλό, ωστόσο…
Ο. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Είναι καλό και δείχνει ακριβώς το διαφορετικό κλίμα, δηλαδή ότι πρέπει να είμαστε και αποτελεσματικοί και γρήγοροι.
Ν. ΣΤΡΑΒΕΛΑΚΗΣ: Να επανέλθω στο θέμα του πλεονάσματος και να σας ρωτήσω: Εάν είναι αρνητική η απάντηση των δανειστών -και δεν εννοώ το ΔΝΤ, εννοώ τους Ευρωπαίους- υπάρχει περίπτωση να καταρτιστεί μεσοπρόθεσμο και μονομερώς η ελληνική πλευρά να συμπεριλάβει σε αυτό μειωμένα πλεονάσματα μετά  το 2018;
Ο. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ:  Έχουμε συζητήσει και τα έχουμε πει σε όλους τους τόνους, ότι υλοποιούμε όλα όσα έχουμε συμφωνήσει με τους εταίρους μας. Και είμαστε βέβαιοι ότι και οι εταίροι μας θα κάνουν το ίδιο.
Ν. ΣΤΡΑΒΕΛΑΚΗΣ: Δεν είναι συμφωνημένα χαμηλότερα πλεονάσματα, αυτό λέω.
Ο. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Είναι συμφωνημένο ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο - αυτό είναι μια σημαντική επιτυχία των προηγούμενων συζητήσεων. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα μέρη θα μπουν με υπεύθυνη θέση απέναντι σε αυτό. Με  στόχο, βεβαίως, την ανακούφιση της ελληνικής οικονομίας.
Ν. ΣΤΡΑΒΕΛΑΚΗΣ: Και αν δεν το ερμηνεύσουν έτσι οι Ευρωπαίοι; Θα τα μειώσετε, η κυβέρνηση, μονομερώς;
Ο. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Αντιλαμβάνεστε ότι είμαστε στην υλοποίηση της συμφωνίας του περασμένου καλοκαιριού. Οι μονομερείς ενέργειες και από τις δυο πλευρές, δεν νομίζω ότι είναι στόχος και δεν πιστεύω ότι θα απαιτηθούν. Δεν απαιτούνται δηλαδή και από τις δυο πλευρές.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΚΟΥΡΗΣ: Αρχές Νοεμβρίου, μέσα Νοεμβρίου θα κατατεθεί το Μεσοπρόθεσμο. Εκεί θα γράφει 3,5% για το 2019 και το 2020 ή θα γράφει μικρότερο;
Ο. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Αυτό ακριβώς είναι η συζήτηση η οποία ξεκινάει και δεν είναι δυνατόν να το προαναγγείλουμε σήμερα. Δεν το θέλουμε δηλαδή. Αυτό  που είναι σίγουρο και αποδεδειγμένο είναι ότι η μάχη  της κυβέρνησής μας να μειώσει τα πρωτογενή πλεονάσματα, στην πρώτη φάση που  ήταν η περσινή, δηλαδή η συμφωνία του περσινού καλοκαιριού, μετατρέψαμε πρωτογενή πλεονάσματα, που ήταν συμφωνημένα από την κυβέρνηση της ΝΔ και του κυρίου Σαμαρά πριν, από 4,5% και τα κάναμε 0,5%, 1,5% και 3,5% για την τριετία. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο… Και προχωράει.
Β. ΣΚΟΥΡΗΣ: Πάντως ο κύριος Μητσοτάκης όσο και η κυρία Γεννηματά, αλλά και ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος κύριος Στουρνάρας τάσσονται υπέρ πλεονασμάτων 2%  και ζητούν να ανακοινωθούν από τώρα.
Ο. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Σας εξηγώ λοιπόν, ότι η ελληνική κυβέρνηση με αποδείξεις έχει παλέψει και έχει μειώσει τα προηγούμενα συμφωνημένα πλεονάσματα. Στον ίδιο δρόμο θα συνεχίσουμε εκτιμώντας ότι το πρωτογενές πλεόνασμα του 3,5% του 2018 είναι ένα εφικτό πλεόνασμα, που όμως δεν είναι δυνατόν να διατηρηθεί μακροπρόθεσμα. Επομένως η μάχη -είναι βέβαιο και δεν χρειάζεται να μας υποδείξει ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε φυσικά η ΝΔ- η μάχη που δώσαμε και κερδίσαμε πέρυσι, αλλά και αυτή που συνεχίζουμε να δίνουμε σήμερα, θα πάει…
Ν. ΣΤΡΑΒΕΛΑΚΗΣ: Άρα και αν πει όχι σήμερα ο Μοσκοβισί θεωρείτε ότι η μάχη συνεχίζεται.
Ο. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Συνεχίζεται, ακριβώς. Και θα πρέπει να ακούσουμε και από τον κύριο Μητσοτάκη, τι θα μας πει για τα πρωτογενή πλεονάσματα που είχε συμφωνήσει ο κύριος Σαμαράς.
Ν. ΣΤΡΑΒΕΛΑΚΗΣ: Πάμε στο θέμα της ΕΛΣΤΑΤ. Γιατί οι πηγές των Βρυξελλών λένε ότι η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, η εκ νέου παραπομπή σε δίκη του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, δεν την βλέπουν με καλό μάτι οι Βρυξέλλες, δεν έχουν ικανοποιηθεί από την απαντητική επιστολή της ελληνικής κυβέρνησης και αυτό το γεγονός παγώνει τη συζήτηση και για το χρέος και για το πλεόνασμα και για την αξιολόγηση.
Ο. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Δεν πάγωσε καμία συζήτηση. Αυτό νομίζω είναι εικασίες οι οποίες δεν στέκουν. Αν παγώσει, να το συζητήσουμε, προς το παρόν η συζήτηση ξεκίνησε για να είμαστε αντικειμενικοί. Επομένως, πραγματικά είδαμε κάποιες νευρικές αντιδράσεις και από το εξωτερικό και από το εσωτερικό καθώς και κάποιες υπερβολές. Είδαμε βεβαίως μια συμπόρευση και μια ένταση και στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ. Μας κάνουν εντύπωση όλα αυτά. Έχουμε όμως όλοι εμείς που κάνουμε αυτή τη συζήτηση εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και στις αποφάσεις της.
Ν. ΣΤΡΑΒΕΛΑΚΗΣ: Ωστόσο, κυρία Υπουργέ, φαίνεται ότι η απάντηση της κυβέρνησης δεν ικανοποιεί τις Βρυξέλλες. Αυτό προκύπτει και από τις δηλώσεις που έκανε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, ο Μαργαρίτης Σχοινάς, που επιμένει, λέει ότι η επιστολή της Επιτροπής ήταν πολύ σαφής και αφήνει αιχμή για παρέμβαση της κυβέρνησης στο έργο της Δικαιοσύνης, λέγοντας ότι είναι συμφωνία η αποπολιτικοποίηση της ελληνικής διοίκησης. Αυτό ψιθυρίζουν στις Βρυξέλλες: ότι έχει παρέμβει η κυβέρνηση στη Δικαιοσύνη. Το ερώτημα είναι: Θα στείλετε νέα απάντηση στις Βρυξέλλες;
Ο. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Η απάντηση που έστειλε  ο υπουργός Οικονομικών, κύριος Τσακαλώτος είναι σαφής, όσο σαφής ήταν και η επιστολή που έστειλε η Κομισιόν στον υπουργό. Δηλαδή, η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται σταθερά για την αποπολιτικοποίηση και Δικαιοσύνης και Ανεξάρτητων Αρχών  ακόμη και στον δημόσιο τομέα, εργαζόμαστε σταθερά. Δεν υπάρχουν στοιχεία δηλαδή για να γίνει μια τέτοια συζήτηση. Επομένως, όσο σαφώς τεθούν οι ερωτήσεις τόσο σαφώς θα γίνουν και οι απαντήσεις , αν υπάρχουν στη συνέχεια και από τους υπουργούς…
Β. ΣΚΟΥΡΗΣ: Δυο ερωτήσεις: Η πρώτη είναι αν η κυβέρνηση αμφισβητεί, αν η παραπομπή του κυρίου Γεωργίου στη Δικαιοσύνη, ακόμα και τυχόν καταδίκη του θα σημαίνει αμφισβήτηση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ με τα οποία μπήκε η Ελλάδα στο πρόγραμμα.
Ο. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Δεν θα απαντήσω με παρέμβαση προς στη Δικαιοσύνη. Δεν θα το κάνω όπως καταλαβαίνετε. Θα θεωρηθεί παρέμβαση αν απαντήσω. Και θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε και το εξής: Εμείς από πλευράς μας  αφήνουμε τη Δικαιοσύνη να λειτουργήσει ανεξάρτητα. Δεν παρεμβαίνουμε ούτε υπέρ ούτε κατά ούτε του κυρίου Γεωργίου ούτε κανενός.
Β. ΣΚΟΥΡΗΣ: Λέω αν αμφισβητείτε τα στοιχεία  πάνω στα οποία  μπήκαμε στο πρόγραμμα.
Ο. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Αυτό  ακριβώς σας απαντώ: Η απάντηση δόθηκε, όσο χρειαζόταν, από τον υπουργό Οικονομικών της χώρας.
Ν. ΣΤΡΑΒΕΛΑΚΗΣ: Και είναι ποια; Ότι δεν αμφισβητεί η ελληνική κυβέρνηση τα στοιχεία;
Ο. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Είναι σαφής η επιστολή.
Ν. ΣΤΡΑΒΕΛΑΚΗΣ: Το ρωτώ αυτό γιατί αυτό ζητούν οι Βρυξέλλες. Και επίσης ο κύριος Γεωργίου δεν θα εκδικαστεί από τη Δικαιοσύνη , αν η κυβέρνηση υιοθετεί τα στοιχεία. Οι χειρισμοί Γεωργίου θα τεθούν υπό κρίση.
Ο. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Η οποιαδήποτε παρέμβαση υπέρ του κυρίου Γεωργίου, υπέρ του να μιλήσουμε για αυτή  την υπόθεση σήμερα είναι παρέμβαση στην ελληνική Δικαιοσύνη. Και θα ήθελα να συζητήσουμε ότι εμείς σήμερα αφήνουμε την ελληνική Δικαιοσύνη να λειτουργήσει ανεξάρτητα. Δεν μπορεί ούτε να αντιστρέφεται ως διατύπωση ότι παρεμβαίνουμε, αλλά ούτε και ουδείς θα μας προτρέψει.
Β. ΣΚΟΥΡΗΣ: Άρα δηλαδή δεν προτίθεστε, όπως λένε οι Βρυξέλλες να σταματήσει η δίωξη του κυρίου Γεωργίου…
Ο. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ:  Υπάρχει και μια αντίφαση στην επιστολή της Κομισιόν στον υπουργό Οικονομικών που ζητάει εμείς να μιλήσουμε για το θέμα αυτό και να τοποθετηθούμε και παρακάτω η επιστολή λέει ότι δεν πρέπει κανείς να παρεμβαίνει σε Ανεξάρτητες Αρχές, στη Δικαιοσύνη,  κλπ.
Ελπίζω λοιπόν ότι όλοι εμείς -και εμείς που κάνουμε αυτή τη συζήτηση και αυτοί που έστειλαν την επιστολή- να εκτιμούμε πραγματικά ότι η Δικαιοσύνη είναι και πρέπει να παραμείνει ανεξάρτητη.
Ν. ΣΤΡΑΒΕΛΑΚΗΣ:  Πάντως χθες τη νύχτα πηγές έλεγαν στον Θάνο Αθανασίου -και υπάρχει το ρεπορτάζ στο REAL.gr- ότι αμφισβητείται ακόμα και αυτό καθαυτό το δικαίωμα παρέμβασης της ελληνικής Δικαιοσύνης, από τις Βρυξέλλες, στην υπόθεση των στατιστικών στοιχείων, λένε δηλαδή ότι αυτό  εγγίζει  τη EUROSTAT,  άρα έπρεπε να υπάρξει προδικαστικό ερώτημα από την Αθήνα στο Ευρωδικαστήριο.
Ο. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ:  Το παρακολούθησα το ρεπορτάζ, είναι ενδιαφέρον πραγματικά. Νομίζω ότι η ελληνική Δικαιοσύνη, τα ελληνικά δικαστήρια ξέρουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν. Αν χρειάζεται να έχουν προδικαστικό ερώτημα προς τα ευρωπαϊκά δικαστήρια, φαντάζομαι ότι θα το κάνουν. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται συστάσεις η ελληνική Δικαιοσύνη από πολιτικούς, από μας δηλαδή.
Β. ΣΚΟΥΡΗΣ: Πάντως να ζητήσετε  δίωξη κατά του κυρίου Γεωργίου, λέτε δεν θα το κάνετε.
Ο. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Αυτό δεν θα ήταν ωμή παρέμβαση;
Ν. ΣΤΡΑΒΕΛΑΚΗΣ: Μα περίπου αυτό ζητάνε οι Βρυξέλλες.
Ο. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Αυτό δεν θα το κάνουμε.
Ν. ΣΤΡΑΒΕΛΑΚΗΣ: Αφού σας λένε να μην παρεμβαίνετε στη Δικαιοσύνη, σας ζητούν να παρέμβετε. Γιατί αυτό εγώ διαβάζω πίσω από…
Ο. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Ακριβώς για αυτή την αντίφαση σας μίλησα πριν και αυτή η αντίφαση εμπεριέχεται  σαφώς  στο σχόλιο, στην απάντηση του κυρίου Τσακαλώτου προς την Κομισιόν. Εδώ όμως θα ήθελα να σχολιάσω κάτι ενδιαφέρον και πολιτικά και δημοσιογραφικά νομίζω. Άκουσα τον κύριο Κύρτσο να λέει ότι η ΝΔ παρέμβαινε πάντα στη  Δικαιοσύνη. Θα ήθελα να το σχολιάσουμε αυτό, ή  θα περίμενα μια απάντηση από τη ΝΔ ή από όλους αυτούς που ισχυρίζονται ότι δεν πρέπει να παρεμβαίνουμε. Εμείς παραμένουμε σταθερά: η επιστολή ήταν σαφής, η απάντηση ήταν σαφής, από δω και πέρα ότι άλλο προκύψει και αν πραγματικά προκύψει, είμαστε εδώ για να το ψάξουμε.
Ν. ΣΤΡΑΒΕΛΑΚΗΣ: Καταλαβαίνω ότι δίνετε προσεκτικές απαντήσεις γιατί το θέμα είναι σε εξέλιξη….
Β. ΣΚΟΥΡΗΣ: Αν η Δικαιοσύνη πάρει μια απόφαση που πει ότι τα στοιχεία  τα μαγείρεψε ο κύριος Γεωργίου. Αυτό σημαίνει ότι θα μπει θέμα για τα στοιχεία του προγράμματος εξαρχής από την κυβέρνηση; Αυτό ρωτάω.
Ο. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Εάν υποθέσουμε ότι συμβούν αυτά που περιγράφετε, τότε ενδεχομένως θα πρέπει να το αναλύσουμε και πολιτικά περαιτέρω. Αλλά αφήστε τον χρόνο, να εξελιχθεί όλο αυτό για να είμαστε αντικειμενικοί.
Β. ΣΚΟΥΡΗΣ: Πολιτικά λέτε, όχι και οικονομικά.
Ο. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Ως προς το «πολιτικά», η χώρα μας βρίσκεται σε μνημόνιο, σε πρόγραμμα, εξαιτίας στατιστικών στοιχείων και βεβαίως του χρέους. Αν πραγματικά υποθέσουμε ότι κάτι δεν έχει πάει καλά, τότε θα έχει ένα ενδιαφέρον. Γιατί ξέρετε, εδώ έχουμε δει το ΔΝΤ να κάνει την αυτοκριτική του για τα αποτυχημένα προγράμματα που επιβλήθηκαν στη χώρα μας. Είναι σημαντικό βεβαίως ότι γίνεται αυτοκριτική έστω και σήμερα. Ωστόσο έχει μια σημασία να δούμε τι θα γίνει και μετά την αυτοκριτική.
Β. ΣΚΟΥΡΗΣ: Εσείς τι προτείνετε να γίνει; Μπορείτε να διεκδικήσετε κάτι; Η χώρα, δηλαδή, αν μπορεί.
Ο. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Δεν έχουμε μπει σε τέτοια συζήτηση. Εμείς αυτή τη στιγμή υλοποιούμε ένα πρόγραμμα, όπως το έχουμε συμφωνήσει και προχωράμε στη ρύθμιση των μεγάλων θεμάτων: του ελληνικού χρέους, των πρωτογενών πλεονασμάτων…
Ν. ΣΤΡΑΒΕΛΑΚΗΣ: Για να κλείσουμε τον κύκλο των Βρυξελλών, κυρία υπουργέ. Μεταδίδεται επίσης από τις Βρυξέλλες δυσαρέσκεια, διότι, από τα δέκα πέντε προαπαιτούμενα που πρέπει να υλοποιηθούν για την εκταμίευση της τελευταίας δόσης των 2,8 δισ. του τελευταίου τμήματος, μόνο το ένα έχει υλοποιήσει η ελληνική πλευρά. Θέλω να ρωτήσω τι γίνεται με αυτό, γιατί καλά για την ΕΛΣΤΑΤ, τα προαπαιτούμενα;
Ο. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Η συμφωνία μας είναι μέχρι τέλος Σεπτέμβρη, αρχές Οκτώβρη…
Ν. ΣΤΡΑΒΕΛΑΚΗΣ: Είχατε πει ότι θα τα τρέξετε το καλοκαίρι, Ιούλιο, Αύγουστο.
Ο. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Τρέξιμο είναι αυτό. Μέχρι τέλος Σεπτέμβρη τα προαπαιτούμενα, όπως έχουμε συμφωνήσει, θα έχουν ολοκληρωθεί, προκειμένου να εκταμιευτεί η δεύτερη δόση. Σας θυμίζω ότι εκκρεμεί η δεύτερη δόση των 2,8 δισ. εκ των οποίων τα 1,7 δισ. θα πάνε για πληρωμές ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του δημοσίου. Η συμφωνία τηρείται, και (η αξιολόγηση) είναι μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου. Ενδεχομένως στην αρχή του Οκτωβρίου θα υλοποιηθούν όλα.
Ν. ΣΤΡΑΒΕΛΑΚΗΣ: Μέσα στα αγκάθια αξιολογώ ως πολύ σοβαρό το θέμα των αποκρατικοποιήσεων και τις συνεχείς βολές υπουργών, του κυρίου Σπίρτζη, του κυρίου Σκουρλέτη, του κυρίου Δρίτσα, κατά του ΤΑΙΠΕΔ. Ο κύριος Σκουρλέτης λέει «όχι» στην πώληση του 17% της ΔΕΗ, βάλλει κατά του κυρίου Πιτσιόρλα , ο κύριος Πιτσιόρλας λέει ότι αυτό φθείρει την κυβέρνηση. Είναι ένα σκηνικό το οποίο θεωρείτε ότι βοηθά τις επενδύσεις; Δεύτερον: Το Μέγαρο Μαξίμου θα παρέμβει σε αυτή τη σύγκρουση ή θα την αφήσει για μήνες ή και χρόνια;
Ο. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Οι ιδιωτικοποιήσεις του ΤΑΙΠΕΔ, οι οποίες έχουν συμφωνηθεί και για τις οποίες έχουμε δεσμευτεί, θα γίνουν. Διαρκώς, όμως…
Ν. ΣΤΡΑΒΕΛΑΚΗΣ: Το 17% της ΔΕΗ θα πωληθεί; Γιατί ο κύριος Σκουρλέτης λέει «όχι».
Ο. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: …διαρκώς όμως, θα σας πω, προσπαθούμε και πολλές το καταφέρνουμε, σε κάποιες το έχουμε ήδη καταφέρει, όπως το Ελληνικό, τα αεροδρόμια, κλπ, να βελτιώσουμε αυτές τις συμφωνίες με γνώμονα, βεβαίως, το δημόσιο συμφέρον. Μέχρι στιγμής, έχουμε πάει και καλά με βελτίωση των συμφωνιών των ιδιωτικοποιήσεων τις οποίες είχαμε δεσμευτεί ότι θα κάνουμε.
Ν. ΣΤΡΑΒΕΛΑΚΗΣ: Ο κύριος Σκουρλέτης καταστρώνει νέο πλάνο, διαβάζω σήμερα.
Ο. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Αυτά λοιπόν τα οποία συζητάμε τώρα, ως «αντίφαση» μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ, του κυρίου Σκουρλέτη, του κυρίου Σπίρτζη κλπ, όλα όσα μου αναφέρατε, θα πρέπει να τα εκλάβουμε ως μεγάλη αγωνία προκειμένου οι ιδιωτικοποιήσεις να γίνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο…
Ν. ΣΤΡΑΒΕΛΑΚΗΣ: Θα πωληθεί το 17% της ΔΕΗ ή όχι;
Ο. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Νομίζω ότι σας έχω πει πως όλες οι ιδιωτικοποιήσεις οι οποίες έχουν συμφωνηθεί θα υλοποιηθούν.
Ν. ΣΤΡΑΒΕΛΑΚΗΣ: Θα παρέμβει το Μέγαρο Μαξίμου σε αυτή τη σύγκρουση;
Ο. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Δεν χρειάζεται να παρέμβει. Σας εξηγώ την αγωνία των υπουργών να βελτιώσουν συμβάσεις…
Ν. ΣΤΡΑΒΕΛΑΚΗΣ: Να πάμε στα θέματα της πραγματικής οικονομίας. Σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε βαθύτερη ύφεση το πρώτο εξάμηνο του 2016. Το δεύτερο τρίμηνο 0,9  και 1% το πρώτο τρίμηνο. Αυτό το στοιχείο έρχεται να προστεθεί σε άλλα πολλά, όπως, για παράδειγμα, μειωμένα έσοδα τον Ιούλιο 375 εκατομμύρια, έκρηξη των ακάλυπτων επιταγών, στα 90 δις οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών. Θεωρείτε ότι βγαίνει ο λογαριασμός; Με αυτά τα στοιχεία μπορεί να έρθει η ανάπτυξη;
Ο. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Όσον αφορά τα έσοδα έχει απαντηθεί ότι είμαστε εντός των στόχων και μάλιστα πιο μπροστά από τους στόχους. Εμφανίστηκαν κάποιες διακυμάνσεις ανά μήνα, οι οποίες οφείλονται σε κάποια επί μέρους ζητήματα. Για παράδειγμα, ο φόρος για τα καπνικά είχε μία αύξηση από τα τελωνεία τον Μάιο. Κατά συνέπεια, ήταν αναμενόμενο τον Ιούνιο και τον Ιούλιο να είναι μειωμένα. Ωστόσο, στο συνολικό, που αυτό μας αφορά ανεξάρτητα από τη διακύμανση ανά μήνα, τα έσοδα πήγαν περισσότερο καλά από όσο περιμέναμε…
Ν. ΣΤΡΑΒΕΛΑΚΗΣ: Ναι, αλλά τον Ιούλιο δεν πληρώθηκε το ένα τέταρτο του φόρου εισοδήματος και μειώθηκαν οι καταθέσεις στο χαμηλότερο σημείο. Δεν φοβάστε κόπωση των πολιτών;
Ο. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Υπήρχαν επιστροφές φόρων που χρωστούσε το κράτος προς πολίτες. Μην το ξεχνάμε αυτό… Τα έσοδα στη συνολική τους αποτίμηση -και έχουν δοθεί στοιχεία αναλυτικά από το υπουργείο- είναι εντός των στόχων και καλύτερα.
Ν. ΣΤΡΑΒΕΛΑΚΗΣ: Θεωρείτε ότι βγαίνει ο φορολογικός λογαριασμός για τους πολίτες;
Ο. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Ναι, βεβαίως. Θα σας πω. Τώρα, όσον αφορά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το δεύτερο σκέλος της ερώτησής σας, πραγματικά η οικονομία βρίσκεται σε σταδιακή ανάκαμψη και αυτό έχει αποτυπωθεί και από εμάς και από τους ξένους, σας θυμίζω… Με τα πρώτα στοιχεία που είχαν δοθεί τον Αύγουστο, η αύξηση του ΑΕΠ είχε υπολογιστεί 0,3%. Τελικά, με τα αναθεωρημένα είναι 0,2%. Η ανάκαμψη στο ΑΕΠ θα συνεχιστεί και θα βελτιωθεί τους επόμενους μήνες. Τελικά η πρόβλεψη του προϋπολογισμού για μια μικρή ύφεση 0,3% στο τέλος του χρόνου, εκτιμώ ότι παραμένει ρεαλιστική.
Ν. ΣΤΡΑΒΕΛΑΚΗΣ: Ο στόχος, λέτε, ότι παραμένει ρεαλιστικός, αλλά οι πολίτες δεν πληρώνουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Έχουν φτάσει τα 90 δισ., σας είπα, τα ληξιπρόθεσμα, 1,2 δις τον Ιούνιο και σήμερα έρχεται και ο ΕΝΦΙΑ.
Ο. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Σας εξηγώ, λοιπόν, ότι έχουμε πλήρη γνώση των στοιχείων. Πάρα πολλοί συμπολίτες μας έχουν εξοντωθεί φορολογικά τα τελευταία χρόνια και το αναγνωρίζουμε. Γι’ αυτό προσπαθούμε και δίνουμε μεγάλη μάχη προκειμένου η κατανομή της φορολογίας να γίνεται διαρκώς δικαιότερη, πράγμα το οποίο καταφέρνουμε. Θα μιλήσουμε και για τον ΕΝΦΙΑ, μιας και το αναφέρατε, για να πούμε ότι όλη αυτή την προμηνυόμενη καταστροφή δεν την είδαμε. Αυτή η καταστροφή που είχε προαναγγελθεί και από τη ΝΔ και από κάποιο ΜΜΕ, βεβαίως. Τι είδαμε, λοιπόν, σήμερα;
Ν. ΣΤΡΑΒΕΛΑΚΗΣ: Κατ’ αρχήν είδαμε τον ΕΝΦΙΑ, που θα τον καταργούσατε το 2015.
Β. ΣΚΟΥΡΗΣ: Σωστό.
Ο. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Ξεχνάμε συνεχώς τις εκλογές που έγιναν πέρυσι, δεν ξέρω γιατί το κάνουμε. Οι εκλογές που έγιναν πέρυσι, λοιπόν, με ψηφισμένη συμφωνία που ψηφίστηκε από 221 βουλευτές. ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι, ΑΝΕΛ, ψήφισαν την παραμονή του ΕΝΦΙΑ….
Ν. ΣΤΡΑΒΕΛΑΚΗΣ: Με μία μικρή διαφορά, κυρία Γεροβασίλη. Λένε οι πολίτες -και είναι από τα πιο έξυπνα που έχω ακούσει- ότι αντί να καταργήσετε τον ΕΝΦΙΑ καταργήσατε τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015.
Ο. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Μετά από αυτό λοιπόν κάναμε εκλογές. Κάναμε εκλογές και ο ελληνικός λαός επέλεξε να διαχειριστούμε την Ελλάδα μέσα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία και το κάνουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μου κάνει εντύπωση να εκπλήσσονται κάποιοι. Εκπλήσσονται οι δημοσιογράφοι, εκπλήσσονται τα κόμματα που ψήφισαν. Μου κάνει εντύπωση αυτό -και νομίζω ότι αξίζει σχολιασμού- γιατί όλοι κάνουν ότι το ξεχνούν. Δεύτερον: Να φτάσουμε στον ΕΝΦΙΑ, λοιπόν, όπως διαμορφώθηκε. Όπως σας είπα, η ΝΔ έλεγε ότι ήταν δίκαιος φόρος ο ΕΝΦΙΑ, σας το θυμίζω. Εμείς, λοιπόν, σήμερα κάναμε μια ανακατανομή του ΕΝΦΙΑ και φτάσαμε σε ένα σημείο να έχουμε τα εξής αποτελέσματα: Περίπου το 92% των φορολογουμένων θα πληρώσει λιγότερο, ίδιο, καθόλου φόρο ή αυξημένο το πολύ έως δέκα ευρώ…
Ν. ΣΤΡΑΒΕΛΑΚΗΣ: Το 30% θα πληρώσει παραπάνω φόρο.
Ο. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Θα σας εξηγήσω. Οι περισσότεροί τους έχουν μια αύξηση μέχρι 10 ευρώ, για να ξέρουμε τι λέμε…
Ν. ΣΤΡΑΒΕΛΑΚΗΣ: Ενάμισι εκατομμύριο.
Ο. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Μέχρι 10 ευρώ. Αντιθέτως, έχουμε μειωμένο ή πολύ μειωμένο ΕΝΦΙΑ σε διαμερίσματα, μονοκατοικίες σε λαϊκές γειτονιές, Παγκράτι, Περιστέρι, Νέα Σμύρνη, Νίκαια, μέχρι και 300 ευρώ λιγότερα. Αυξημένος που είναι; Σε μονοκατοικίες, σε μεσαία- μεγάλα οικόπεδα, μεγάλα διαμερίσματα, Κολωνάκι, Παλαιό Ψυχικό, Εκάλη και Γλυφάδα.
Ν. ΣΤΡΑΒΕΛΑΚΗΣ: Αυτό είναι πώς βλέπεις το ποτήρι. Μισογεμάτο ή μισοάδειο. Εγώ θα σταθώ σε κάτι για το οποίο έχω πολλά ερωτήματα από ακροατές.
Ο. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Θα διαφωνήσω μαζί σας. Δεν είναι μισοάδειο…
Ν. ΣΤΡΑΒΕΛΑΚΗΣ: Αφήστε με να κάνω το ερώτημα και θα απαντήσετε συνολικά…
Ο. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Και ο προηγούμενος, κύριε Στραβελάκη. Είναι αυξημένος εκεί που σας περιέγραψα και μειωμένος εκεί που σας περιέγραψα.
Ν. ΣΤΡΑΒΕΛΑΚΗΣ: Οι πολίτες ρωτούν: «Θα έρθει ο κόφτης;», «θα έρθουν νωρίτερα κάποια μέτρα, αυξήσεις φόρων του Ιανουαρίου, εάν δεν πιάσουμε τους στόχους;». «θα επιβληθεί φόρος στις τραπεζικές συναλλαγές;». Είναι τρία θέματα που απασχόλησαν το σαββατοκύριακο.
Ο. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Θα απαντήσω βεβαίως και σε αυτό, όπου λογικά υπάρχει αγωνία. Ωστόσο, να τελειώσουμε το θέμα του ΕΝΦΙΑ για να μην μένουν εκκρεμότητες. Σε ένα μικρό ποσοστό φυσικών προσώπων και σε ένα μεγαλύτερο ποσοστό νομικών προσώπων ο ΕΝΦΙΑ αυξάνεται, αλλά εδώ μιλάμε για περίπου στο 8% των φορολογουμένων. Θα αυξηθεί πάνω από 10 ευρώ για το 8% των φορολογουμένων. Αυτό τι σημαίνει; Ότι μαζί με τη μείωση των αντικειμενικών αξιών -κάτι που κάναμε γιατί έτσι οφείλαμε ώστε να είναι δικαιότερος φόρος- απαλλάσσεται, δεν αυξάνεται ή και ελαττώνεται το βάρος για το μεγαλύτερο μέρος των ελλήνων φορολογουμένων. Αυτή είναι η πραγματικότητα και θα αποτυπωθεί…
Β. ΣΚΟΥΡΗΣ: Για τον ΕΝΦΙΑ ο Πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη θα εξαγγείλει αλλαγές; Σε ποια κατεύθυνση;
Ο. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Το έχουμε ήδη πει ότι το επόμενο διάστημα -δεν είμαι σε θέση να σας πω πότε- γίνεται επεξεργασία και προσπάθεια να αντικατασταθεί ο ΕΝΦΙΑ από φόρο ακίνητης περιουσίας, ο οποίος θα ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα και θα είναι δίκαιος. Αυτός είναι ο στόχος.
Ν. ΣΤΡΑΒΕΛΑΚΗΣ: Πείτε μου. Κίνδυνος για τον «κόφτη» υπάρχει; Να έρθουν νωρίτερα μέτρα φορολογικά του Ιανουαρίου;
Ο. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος.
Ν. ΣΤΡΑΒΕΛΑΚΗΣ: Ούτε να έρθουν νωρίτερα κάποια φορολογικά μέτρα, όπως οι αυξήσεις στους φόρους;
Ο. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Δεν θα έρθει τίποτα καινούργιο πλην των ήδη γνωστών.
Ν. ΣΤΡΑΒΕΛΑΚΗΣ: Αύξηση ή επιβολή φόρου στις τραπεζικές συναλλαγές;
Ο. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Η οικονομία πάει εντός των προβλέψεων και έτσι δεν υπάρχει λόγος να γίνεται τέτοια συζήτηση.
Ν. ΣΤΡΑΒΕΛΑΚΗΣ: Ούτε επιβολή φόρου στις τραπεζικές συναλλαγές.
Ο. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Υπενθυμίζω και το πολύ μικρό πρωτογενές πλεόνασμα από το οποίο θα εξαρτηθεί αν ενεργοποιείται ο «κόφτης». Εξηγώ ότι έχουμε κάνει 0,5% για το 2016 σε αντίθεση με το 4,5% πρωτογενές πλεόνασμα που ήταν ψηφισμένο από τη ΝΔ. Και αυτό το 0,5% με τα στοιχεία που έχουμε σήμερα, όχι μόνο είναι εφικτό, είναι και βέβαιο…
Ν. ΣΤΡΑΒΕΛΑΚΗΣ: Δεν μου απαντάτε. Ούτε επιβολή φόρου στις τραπεζικές συναλλαγές;
Ο. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Απαντώ, στα περί επιβολής φόρου στις τραπεζικές συναλλαγές. Δεν υπάρχει τέτοιο νομοσχέδιο καθόλου αυτή τη στιγμή.
Ν. ΣΤΡΑΒΕΛΑΚΗΣ: Πάμε στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Θέλω να ρωτήσω εάν η κυβέρνηση μετά την ολοκλήρωση αυτού του κύκλου των αδειών γενικού περιεχομένου θα προκηρύξει τις θεματικές άδειες. Ερωτώ, διότι οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό λένε ότι εμείς θα δώσουμε χρήματα για τέσσερις άδειες, που είχε πει ο Πρωθυπουργός,  η πίτα είναι 200 εκατομμύρια διά τέσσερα 50 εκατομμύρια, αλλά εάν αύριο δοθούν και 3-4 θεματικές άδειες και άλλες δύο περιφερειακές, όλοι αυτοί θα είναι απέναντι στη Digea και η πίτα θα είναι κατά πολύ μικρότερη. Τι θα κάνετε με τις θεματικές άδειες;
Ο. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Θυμίζω ότι η αποτίμηση έχει γίνει με αντικειμενικά στοιχεία όσον αφορά και τη διαφημιστική πίτα, την κατανομή της και πόσο μπορεί να είναι βιώσιμο ένα τηλεοπτικό μέσο. Το θέμα των θεματικών αδειών ή των περιφερειακών κ.λπ. θα ανοίξει αργότερα…
Ν. ΣΤΡΑΒΕΛΑΚΗΣ: Θα ανοίξει αργότερα, αλλά όσοι δίνουν χρήματα αύριο δεν ξέρουν πόσους αντιπάλους θα έχουν.
Ο. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Είναι άλλο θέμα…
Ν. ΣΤΡΑΒΕΛΑΚΗΣ: Είναι το ίδιο θέμα.
Ο. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Όχι, δεν είναι το ίδιο θέμα.
Ν. ΣΤΡΑΒΕΛΑΚΗΣ: Εάν βρεθεί ένας επιχειρηματίας απέναντι στην ίδια πίτα των 200 εκατομμυρίων με τέσσερα ψυχαγωγικά κανάλια θα πέσει έξω.
Ο. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Οι δημόσιες συχνότητες έχουν αποτιμηθεί με αντικειμενικά κριτήρια. Πού περίπου θα πρέπει να κινείται και πόσο πρέπει δηλαδή να πληρώνει κάποιος το ελληνικό κράτος προκειμένου να τις πάρει, με δεδομένο ότι είναι πανελλήνιες με πλήρες πρόγραμμα…
Ν. ΣΤΡΑΒΕΛΑΚΗΣ: Όλο αυτό δεν το κάνατε για να είναι βιώσιμα τα κανάλια; Εάν τα κανάλια έχουν απέναντί τους άλλα τέσσερα θεματικά, δεν θα είναι βιώσιμα.
Ο. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Στη συζήτηση για τα θεματικά κανάλια εγώ δεν είπα ότι θα υπάρχουν ή δεν θα υπάρχουν. Δεν σας έχω απαντήσει καν σε αυτό το ερώτημα, γιατί ακριβώς δεν έχει ανοίξει τέτοια συζήτηση…
Ν. ΣΤΡΑΒΕΛΑΚΗΣ: Δεν ισχύει η δήλωση του Νίκου Παππά ότι θα προκηρυχθούν και θεματικές άδειες;
Ο. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Ακριβώς δεν είπε αυτό. Είπε ότι αργότερα θα δούμε. Εάν θα υπάρχουν θεματικές άδειες θα το συζητήσουμε.
Ν. ΣΤΡΑΒΕΛΑΚΗΣ: Πόσο αργότερα; Σε ένα μήνα, σε ένα χρόνο; Πότε;
Ο. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Δεν μπορώ να σας απαντήσω, δεν το ξέρω.
Β. ΣΚΟΥΡΗΣ: Τα κανάλια που δεν θα πάρουν άδεια πότε θα κλείσουν, κυρία Εκπρόσωπε; Θα κλείσουν κατ’ αρχήν;
Ο. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Προβλέπεται ότι θα υπάρχει ένας χρόνος προσαρμογής, γιατί δεν ξέρουμε εάν αυτοί οι οποίοι θα πάρουν άδεια στον διαγωνισμό θα είναι κάποιοι από τους παλιούς ή καινούργιοι. Επομένως, θα υπάρχει χρόνος προσαρμογής ανάλογα με το ποιοι θα πάρουν και άδειες. Προβλέπεται να είναι μέχρι 90 ημέρες μάξιμουμ, και μετά όποιος δεν έχει άδεια δεν θα μπορεί να εκπέμπει.
Ν. ΣΤΡΑΒΕΛΑΚΗΣ: Κυρία Γεροβασίλη σας ευχαριστούμε θερμά για τη συνομιλία. Καλό απόγευμα.
Ο. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Ευχαριστώ, καλό απόγευμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.