19 Ιουλ 2016

Λύνονται ένα-ένα τα προβλήματα στο Νοσοκομείο της Άρτας, ύστερα από τη δρομολόγηση των διαδικασιών από το νέο Διοικητή

- Λειτουργεί κανονικά ο αξονικός τομογράφος
- Προκηρύχθηκαν θέσεις εργασίας στην καθαριότητα
- Πληρώνονται γιατροί-προσωπικό

   Σε κανονική λειτουργία έχει τεθεί από την Τρίτη 12 Ιουλίου και πάλι ο αξονικός τομογράφος στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο της Άρτας, ενώ μια σειρά από λύσεις σε μείζονα ζητήματα που απασχόλησαν το τελευταίο διάστημα την τοπική κοινωνία σε σχέση με το νοσηλευτικό ίδρυμα πήραν ήδη το δρόμο τους.
   Σύμφωνα με τον Διοικητή, Βασίλη Μπαλάσκα, ο αξονικός τομογράφος λειτουργεί πλέον κανονικά, καλύπτοντας τις ανάγκες του νοσοκομείου και γενικότερα της παροχής υπηρεσιών υγείας όλων των πολιτών.
   Ο αξονικός τέθηκε σε λειτουργία μετά την αντικατάσταση της λυχνίας του μηχανήματος που είχε καεί προ διμήνου, θέτοντάς τον εκτός. Από την περασμένη Παρασκευή όταν και η προμήθεια του ανταλλακτικού έγινε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Ηπείρου, προχώρησε η τοποθέτηση και ακολούθησαν οι δοκιμές, με αποτέλεσμα να ανοίξει και πάλι η μονάδα του Αξονικού, λειτουργώντας κανονικά από την περασμένη Τρίτη.
   Ωστόσο, ο Διοικητής του ΓΝΑ Βασίλης Μπαλάσκας, υπογράμμισε ότι όλες οι διαδικασίες σε κεντρικό επίπεδο από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας τρέχουν κανονικά και σύντομα θα «βγει στον αέρα» ο διαγωνισμός για την αγορά νέου αξονικού για το Νομαρχιακό Νοσοκομείο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κόστος αγοράς της νέας λυχνίας ανήλθε σε 45.000 ευρώ και της τοποθέτησης αυτής σε 12.000 ευρώ και καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Προκήρυξη των θέσεων
   Στο μεταξύ σύμφωνα με τον κ. Μπαλάσκα από το πρωί της Παρασκευής 15 Ιουλίου, βγήκε «στον αέρα» και η προκήρυξη των θέσεων εργασίας με συμβάσεις έργου απευθείας με το νοσοκομείο για τον τομέα της καθαριότητας. «Η διαδικασία θα γίνει με απόλυτη διαφάνεια και τα περισσότερα μόρια θα δοθούν στην προηγούμενη εργασιακή εμπειρία», ανέφερε ο κ. Μπαλάσκας υπογραμμίζοντας ότι όλα τα στοιχεία περιλαμβάνονται στην προκήρυξη. Μετά και την σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΓΝΑ, όσο και την πολιτική βούληση του υπουργείου να τεθούν εκτός δημόσιου συστήματος υγείας οι εργολάβοι, δεν υπεγράφη νέα σύμβαση με τον ανάδοχο διαγωνισμού για την καθαριότητα του νοσοκομείου, και άνοιξε η διαδικασία για κατάθεση αιτήσεων ώστε να προχωρήσει η Διοίκηση σε απευθείας ατομικές συμβάσεις εργασίας με εργαζόμενους στον τομέα της καθαριότητας. Συγκεκριμένα η προκήρυξη αφορά σε 37 θέσεις τετράωρης απασχόλησης και αιτήσεις μπορούν να γίνουν απ’ όσους έχουν πρότερη εργασιακή εμπειρία στην καθαριότητα του νοσοκομείου.

Πληρώνονται γιατροί-προσωπικό
   «Έχει λυθεί το ζήτημα», δήλωσε ο Διοικητής του ΓΝΑ, Βασίλης Μπαλάσκας αναφορικά με τις πληρωμές εφημεριών των γιατρών και υπερωριακής απασχόλησης του λοιπού προσωπικού. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι έχει ήδη υπογραφεί από την Επίτροπο το ένταλμα πληρωμών και στις 27 του μήνα θα μπορούν κανονικά να πάρουν τα χρήματά τους οι γιατροί. Το ίδιο θα συμβεί και για το υπόλοιπο προσωπικό που θα μπορεί να εκταμιεύσει στις επόμενες 10 ημέρες. Ο κ. Μπαλάσκας επισήμανε ότι πρόκειται για χρήματα τα οποία υπήρχαν στον προϋπολογισμό του νοσοκομείου και -όπως είναι ήδη γνωστό- λόγω λάθους στην διαδικασία που ακολουθήθηκε δεν μπορούσαν να δοθούν.
   Η εμπλοκή αυτή αφορά από τις αρχές του έτους μέχρι και τον μήνα Απρίλιο. Μετά την λύση που δόθηκε σε κεντρικό επίπεδο, πληρώνονται Ιανουάριος και Φεβρουάριος και με τον ίδιο τρόπο θα ακολουθήσουν -ύστερα από υπογραφή σχετικού εντάλματος- οι άλλοι δυο μήνες, για να αποπληρωθούν όλοι για το διάστημα εκείνο που με λάθος στην τηρούμενη διαδικασία υπήρξε εμπλοκή και καθυστέρηση. Το λάθος στην διαδικασία διαπιστώθηκε για το επόμενο διάστημα οπότε οι πληρωμές από τότε και μετά γίνονται κανονικά.

πηγή: ΗΧΩ της Άρτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.