25 Νοε 2015

Άνοιξε ΞΑΝΑ το θέμα του ΞΕΝΙΑ της Άρτας

Σαν θέμα ανοίγει, σαν κτίριο να δούμε πότε θα ανοίξει, γιατί... ήμουνα νιος και γέρασα!!!


   Το ευαίσθητο θέμα της αξιοποίησης του ΞΕΝΙΑ Άρτας άνοιξε προς διάλογο ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, κατά την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση που έγινε το βράδυ της Δευτέρας 23 Νοεμβρίου, στο Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας.
   Ο Δήμαρχος έφερε στο προσκήνιο ένα θέμα που ενδιαφέρει όλους τους Αρτινούς, υπογραμμίζοντας πως υπάρχουν δυο επιλογές:
   - από τη μια, να γίνουν κινήσεις για τη χρηματοδότηση μέσω κάποιου προγράμματος, ώστε να το ανακαινίσει και αξιοποιήσει ο ίδιος ο Δήμος ως καφετέρια/εστιατόριο στο ισόγειο και πολιτιστικούς χώρους στους ορόφους ή
   - να αξιοποιηθεί με την μέθοδο της Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, ως καφετέρια/εστιατόριο και ξενοδοχείο.
   Ο Χρήστος Τσιρογιάννης ζήτησε την άποψη όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να δρομολογηθούν οι επόμενες κινήσεις.
   Ανοίγει λοιπόν ΞΑΝΑ το θέμα της αξιοποίησης του ΞΕΝΙΑ, ουσιαστικά του ανοίγματος του ΞΕΝΙΑ και της ένταξής του στην καθημερινή ζωή των Αρτινών.
   Οι παλιότεροι θα θυμούνται ότι το ΞΕΝΙΑ ήταν αναπόσπαστο και από τα πλέον όμορφα και ζωντανά κομμάτια της πόλης. Ένας εκπληκτικός χώρος αναψυχής και ποικίλων εκδηλώσεων, περιτριγυρισμένος από κήπους, πεύκα, οπωροφόρα δέντρα, μέσα σε ένα μεσαιωνικό Κάστρο, στο κέντρο της πόλης. Τι καλύτερο;
   Την πρόταση για αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ, ως καφετέρια/εστιατόριο στο ισόγειο και πολιτιστικοί χώροι στους ορόφους, την είχα ακούσει από τον Πάνο Οικονομίδη, ένα μεσημέρι στη ΔΙΩΝΗ, τον χειμώνα του 2010. Γινόταν, αν θυμάμαι καλά, μια ημερίδα για την αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ. Υπήρξε μάλιστα η δέσμευση ότι, μέχρι το καλοκαίρι του 2010, η καφετέρια/εστιατόριο θα λειτουργούσε.
   Έφυγε ο Οικονομίδης -επί των ημερών του είχε υπογραφεί, παραμονές των εθνικών εκλογών του 2004, σύμφωνο παραχώρησης με το Υπουργείο Πολιτισμού που όμως δεν υλοποιήθηκε ποτέ-, ήρθε ο Παπαλέξης -επί των ημερών του έγινε κιόλας η παραχώρηση, από τον ΕΟΤ και την ΕΤΑΔ στο Δήμο, του ΞΕΝΙΑ και της λωρίδας που το ενώνει με την πύλη του Κάστρου στο Δήμο-, πέρασαν τα χρόνια, το ΞΕΝΙΑ παρέμεινε κλειστό, ήρθε ο Τσιρογιάννης.
   Ας ελπίσουμε αυτή τη φορά να υπάρξουν οι προϋποθέσεις, ώστε να ξανανοίξει το ΞΕΝΙΑ για τους Αρτινούς και τους επισκέπτες της πόλης.
   Και να μην το ξαναφέρει το θέμα ο επόμενος Δήμαρχος το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, το 2020.

2 σχόλια:

  1. posa xronia perasan apo tote poy esfyze aoi zwh to kastro me to Xenia tou klp toulaxiston 2 genies prin???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΠΟΥ Ο ΧΩΡΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟΣ...ΤΟΠΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΤΙΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...ΑΣ ΠΟΥΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.