30 Σεπ 2015

Τρανταχτά ονόματα στο σκαμνί για πολύκροτες υποθέσεις διαφθοράς και διαπλοκής

Τέλος στην ασυλία της διαπλοκής

   Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων παραπέμπονται να δικαστούν 35 συνολικά άτομα, παράγοντες του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και επιχειρηματίες, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση των θαλασσοδανείων, ύψους 350 εκατ., που δόθηκαν από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο την περίοδο 2008 - 2010.
   Ανάμεσα στους κατηγορούμενους, που φέρονται ότι με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους ζημίωσαν το δημόσιο και αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες για απάτη, απιστία εις βάρος του Δημοσίου και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, φιγουράρουν: οι πρώην επικεφαλής του Τ.Τ. Άγγελος Φιλιππίδης και Κλεάνθης Παπαδόπουλος, οι επιχειρηματίες Δημήτρης Κοντομηνάς, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, Βίκτωρας Ρέστης και Δημήτρης Μπακατσέλος, το ζεύγος Κυριάκου Γριβέα και Αναστασίας Βάτσικα, καθώς και η πρώην διευθύνουσα σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Αναστασία Σακελλαρίου.
   Οι κατηγορίες αφορούν τα αδικήματα της απιστίας και της απάτης με τις επιβαρυντικές διατάξεις του ν. 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου, καθώς και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Το συμβούλιο Εφετών υιοθέτησε σχεδόν στο ακέραιο την εισαγγελική πρόταση της κ. Σούκουρα στην οποία καταγράφηκαν επακριβώς τα επισφαλή δάνεια που δόθηκαν σε επιχειρηματίες και τελικά κατέληξαν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς μέσω δαιδαλωδών διαδρομών. Τα ποσά αυτά πιστώθηκαν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, όταν ξέσπασε η οικονομική κρίση και δημιουργήθηκε ο μηχανισμός στήριξης των τραπεζών.
   Ταυτόχρονα, την Παρασκευή απολογείται στην ανακρίτρια ο επιχειρηματίας Θώμάς Λιακουνάκος, που συνελήφθη το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, κατηγορούμενος για μίζες 2 εκατ σε υποθέσεις εξοπλισμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.