7 Αυγ 2015

Ενισχύεται το Νοσοκομείο Άρτας με 5 μόνιμους και 3 επικουρικούς γιατρούς

- Από τους μόνιμους, οι 3 έπιασαν ήδη δουλειά, για τους 2 εκκρεμεί η ολοκλήρωση του διορισμού τους
- Ξανανοίγει και η Ψυχιατρική Κλινική τον Σεπτέμβριο 
- Νίκος Κατσακιώρης: «Ασκώ τα καθήκοντά μου ευσυνείδητα και δεν διεκδικώ καμία αποζημίωση. Θεωρώ πρόκληση απέναντι σε όλους τους πολίτες, στην σημερινή οικονομική κατάσταση, να διεκδικήσει κανείς αποζημιώσεις» 

   Με τρεις μόνιμους γιατρούς ενισχύθηκε το νοσοκομείο της Άρτας, καθότι προσελήφθησαν ήδη τρεις μόνιμοι γιατροί που θα ενισχύσουν συγκεκριμένες κλινικές και ειδικότητες.
   Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τον Διοικητή του ΓΝΑ (Γενικού Νοσοκομείου Άρτας), Νίκο Κατσακιώρη, πρόκειται για μόνιμο προσωπικό που, ενώ είχε προγραμματιστεί η πρόσληψή του, είχε «παγώσει», ελέω μνημονίου το 2011 και συγκεκριμένα έπιασαν ήδη δουλειά δυο μόνιμοι ουρολόγοι και ένας νευροχειρουργός.
   «Πλέον αναβαθμίζονται τόσο το Ουρολογικό Τμήμα, το οποίο θα έχει στη δύναμή του τρεις μόνιμους ιατρούς, όσο και το Νευροχειρουργικό Τμήμα, το οποίο θα έχει στη δύναμή του δύο μόνιμους ιατρούς», αναφέρει ο κ. Κατσακιώρης, ο οποίος πρόσθεσε ότι «εκκρεμεί ακόμη η ολοκλήρωση της διαδικασίας διορισμού και δυο μόνιμων Νευρολόγων, καθότι το νοσοκομεία Άρτας δεν διαθέτει αυτή τη στιγμή νευρολόγο καθόλου».
   Επιπροσθέτως ο κ. Κατσακιώρης εκ μέρους της διοίκησης του γενικού νοσοκομείου Άρτας, μετέφερε τις ευχαριστίες του προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τη Διοίκηση της 6η Διοικητικής Υγειονομικής Περιφέρειας, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά: «Ευχαριστούμε θερμά την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και τη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και συνεχίζουμε καθημερινά την προσπάθεια για παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους συμπολίτες μας».

Επαναλειτουργία της Ψυχιατρικής Κλινικής
   Στο μεταξύ, μετά και το πρόσφατο ταξίδι του στην Αθήνα όπου υπήρξε συνάντηση στο υπουργείο Υγείας, ο κ. Κατσακιώρης ενημέρωσε για το γεγονός ότι από 14 Σεπτεμβρίου θα τεθεί εκ νέου σε λειτουργία η Ψυχιατρική Κλινική του νοσοκομείου Άρτα, η οποία λόγω έλλειψης προσωπικού είχε διακόψει τη νοσηλεία ασθενών, από το Σεπτέμβριο του 2013.
   Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ψυχιατρική Κλινική θα λειτουργήσει με τρεις μόνιμους ψυχιάτρους και με την πρόσληψη ενός επικουρικού που αναμένουμε, κάτι για το οποίο ο διοικητής είναι σε συνεργασία με τον ΔΥΠεάρχη και το γραφείο του υπουργού κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή. Η Κλινική θα λειτουργήσει με τις οχτώ κλίνες νοσηλείας της, συν εκείνη της απομόνωσης βαρέων περιστατικών, ενώ από τη Διοίκηση σε συνεργασία με το υπουργείο έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μετατροπής θέσης ειδικευομένου από νεφρολογίας σε ψυχιατρικής και αναμένεται η πρόσληψη και δεύτερου ειδικευομένου ψυχιάτρου.
   Εξάλλου, όπως τονίστηκε, η επαναλειτουργία της Ψυχιατρικής Κλινικής στο νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού μας αξιολογείται ως απολύτως σημαντική αφού στην γεωγραφική έκταση από Αντίρριο έως την Καστοριά, δεν υπάρχει πουθενά αλλού, παρά μόνο στην Άρτα και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Και επικουρικοί γιατροί
   Επίσης ένα σημαντικό ζήτημα της Διοίκησης του νοσοκομείου Άρτας που μεταφέρθηκε στην συνάντηση αυτή από τον διοικητή του ΓΝΑ, είναι η άμεση πρόσληψη στο νοσοκομείο Άρτας τριών επικουρικών γιατρών, ήτοι ψυχιάτρου (όπως προαναφέρθηκε), ακτινοδιαγνώστη και καρδιολόγου. Ειδικά ως προς την τελευταία ειδικότητα, δηλαδή καρδιολόγου, η ανάγκη προβάλει αδήριτη καθόσον ο διευθυντής της Καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου τον προσεχή Δεκέμβριο θα συνταξιοδοτηθεί.
   «Εμείς σχεδιάζουμε και προσπαθούμε να προλαμβάνουμε στον τομέα της επάρκειας προσωπικού για το νοσοκομείο Άρτας και την εύρυθμη λειτουργία των κλινικών. Έτσι, ζητούμε εκ των προτέρων την πρόσληψη επικουρικού καρδιολόγου ώστε να μην μειωθεί το ιατρικό προσωπικό στην καρδιολογική από την συνταξιοδότηση του διευθυντή της σε λίγους μήνες», μας επισήμανε.
   - Πιο συγκεκριμένα σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
   «Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας μέσα στα πλαίσια της γενικότερης προσπάθειάς της για ενίσχυση του Νοσοκομείου με ανθρώπινο δυναμικό και μέσα από συντονισμένες προσπάθειες με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και την Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ ενημερώνει ότι το Γ.Ν. Άρτας ενισχύθηκε με τρεις (3) μόνιμους Ιατρούς, δύο (2) Ουρολόγους και ένα (1) Νευροχειρουργό. Πλέον αναβαθμίζονται τόσο το Ουρολογικό Τμήμα, το οποίο θα έχει στη δύναμή του τρεις (3) μόνιμους Ιατρούς, όσο και το Νευροχειρουργικό Τμήμα, το οποίο θα έχει στη δύναμή του δύο (2) μόνιμους Ιατρούς. Εκκρεμεί η ολοκλήρωση του διορισμού δύο (2) μόνιμων Νευρολόγων. Ευχαριστούμε θερμά την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και τη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και συνεχίζουμε καθημερινά την προσπάθεια για παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους συμπολίτες μας».

Αίτημα για το υπόλοιπο 10%
   Στο μεταξύ, έχει κατατεθεί προς το υπουργείο και το αίτημα της καταβολής του υπολοίπου 10% του προϋπολογισμού λειτουργίας του νοσοκομείου, για την ολοκλήρωση του έτους. Ως προς αυτό διευκρινίζεται ότι κάθε χρόνο αρχικά καταβάλλεται το 90% του ετήσιου προϋπολογισμού και μετέπειτα κατατίθεται το αίτημα για το υπόλοιπο 10%.
   Αξίζει να σημειωθεί ότι ο φετινός προϋπολογισμός του νοσοκομείου Άρτας ήταν ακόμη χαμηλότερος από τον περυσινό ήτοι 8.800.000 ευρώ, οπότε κατατέθηκε ήδη το αίτημα για το υπόλοιπο 10%.
   Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Κατσακιώρη στο νοσοκομείο Άρτας δεν υπάρχουν ελλείψεις υλικών και φαρμάκων και η υγειονομική μονάδα λειτουργεί κανονικά.

Μέχρι την τελευταία μέρα...
   Στο μεταξύ, αναφορικά με την παραίτηση την οποία έχει υποβάλει προ μηνών από τη θέση διοικητή και την παράλληλη πολύμηνη συνέχιση άσκησης των καθηκόντων του, κ. Κατσακιώρης, πρόλαβε το ερώτημά μας, λέγοντας «Κοιτάξτε, πράγματι μού ζητήθηκε κι έχω υποβάλει την παραίτησή μου από τον Απρίλιο, χωρίς να διεκδικώ καμία αποζημίωση. Αυτό είναι γεγονός. Όμως από την πρώτη στιγμή γνώριζα ότι έρχομαι στην Άρτα να υπηρετήσω τον ευαίσθητο τομέα της υγείας. Αυτό σημαίνει ότι όπως από την πρώτη μέρα που ήρθα, έτσι και μέχρι την τελευταία, θα ασκώ τα καθήκοντά μου με ευσυνειδησία και μοναδικό προσανατολισμό την καλύτερη δυνατή παροχή υπηρεσιών υγείας τους συμπολίτες μας. Και δεν διεκδικώ καμία αποζημίωση. Θεωρώ πρόκληση απέναντι σε όλους τους πολίτες, στην σημερινή οικονομική κατάσταση, να διεκδικήσει κανείς αποζημιώσεις».

πηγή: ΗΧΩ της Άρτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.