12 Ιουλ 2015

Τα τέσσερα ματ του Αλέξη Τσίπρα

Με κοφτερό μυαλό, σθεναρή αποφασιστικότητα και ακατάβλητη ψυχή

   Στο σκάκι, μια ευφυής κίνηση δεν μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερα του ενός ματ. Αντίθετα, στην υψηλού επιπέδου πολιτική, ο αριθμός των ματ δεν υπόκειται σε περιορισμούς. Το απέδειξε στην πράξη ο Αλέξης Τσίπρας, όταν με μια και μοναδική κίνηση τεράστιου ρίσκου -το δημοψήφισμα- κατάφερε να πετύχει με άνεση τέσσερα ιδιοφυή ματ.
   * Το πρώτο είναι αυτό καθαυτό το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, το εθναρχικό ποσοστό του 61,3%, με τις τράπεζες κλειστές και με όλα τα τηλεοπτικά κανάλια της διαπλοκής εναντίον του, όχι με ευπρεπή αντιπολιτευτική διάθεση, αλλά με λυσσαλέα προπαγάνδα υπέρ του Ναι, πέρα από τα όρια της χυδαιότητας και της τρομοκράτησης των Ελλήνων πολιτών.
   * Το δεύτερο ήταν η παραίτηση Σαμαρά. Κανονικά, βέβαια, ο συγκεκριμένος λασπολόγος θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί, με όση αξιοπρέπεια του απέμενε, την επομένη των εκλογών του Ιανουαρίου. Δεν το έκανε όμως, γιατί οι ντόπιοι και ξένοι εκπρόσωποι του παγκοσμιοποιημένου κεφαλαίου τού είχαν υποσχεθεί ότι θα ξαναγινόταν πρωθυπουργός μετά τη σύντομη "αριστερή παρένθεση" που είχαν δει στον ύπνο τους και επιχείρησαν με όλους τους αθέμιτους τρόπους να την απολαύσουν και ξύπνιοι.
   * Το τρίτο ματ ήταν το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, όπου δύο τσικό και ένας μεσόκοπος προεδρεύων πήραν εθελοντικά θέση στο σακί που τους είχε ετοιμάσει, προσφέροντάς του τη στήριξή τους στις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους τοκογλύφους. Και αυτή ήταν η πιο μεγαλοφυής παράμετρος της κίνησης γιατί αν, ο μη γένοιτο, ο Τσίπρας σπάσει τα μούτρα του στο νέο αμαρτωλό τείχος του Βερολίνου, η ευθύνη επιμερίζεται αυτόματα και στους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ στην αντίθετη αναμενόμενη περίπτωση όλη η δόξα είναι δική του.
   * Το τέταρτο ματ έχει να κάνει με το καθοριστικό ρήγμα που προκάλεσε στο συμπαγές μέτωπο των σύγχρονων Σάιλοκ. Γιατί για κάποιους απ' αυτούς δεν είναι και τόσο εύκολο να γράψουν εκεί που δεν πιάνει μελάνη τη βροντερή ετυμηγορία ενός καταταλαιπωρημένου λαού, αλλά και πέντε απ' τους επτά αρχηγούς του πολιτικού συστήματος.
   Δεν ξέρω πόσο επιτυχής θα είναι η έκβαση των διαπραγματεύσεων στον λάκκο των λεόντων - επιτυχής, πάντως, θα είναι σίγουρα. Ξέρω όμως ότι ο μυθικός Ανδροκλής δεν θα είχε κανένα πρόβλημα. Κι ας μη διέθετε το κοφτερό μυαλό, τη σθεναρή αποφασιστικότητα και την ακατάβλητη ψυχή του Αλέξη.
πηγή

4 σχόλια:

  1. Αλλο ενα ματ που δεν εγραψες συντροφε ειναι οτι εναντιοθηκε στα καλυτερα στελεχη του κομματος με πρωτη την ζωη με εμφανη κινδυνο τη διασπαση του κομματος.Ας αφησει τα ματ και να ανοιξει τις τραπεζες γιατι ςρκετα κρατησε το καλαμπουρι και σε λιγο και εμεις τα στελεχη και τα μελη του κομματος θα αρχισουμε το κραξιμο γιατι καταστρεφομαστε.Γκεκε.?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν ειναι να κοψει την δικη μου συνταξη που πληρωνα για 35 χρονια να απολυσει τους χαραμοφαηδες που επανεπροσελαβε.Μην τολμησει να υπογραψει περικοπες γιατι θα τον παρει και θα τον σηκωσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΠΑ[ΑΔΗΜΟΥΛΗ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΕΠΩΔΥΝΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Η ΓΚΡΕΞΙΤ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑΠΕΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ.ΑΜΑ ΤΑ ΕΛΕΓΕΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΑΦΗΝΑΜΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΖΑΜΕ ΕΣΕΝΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Ο ΑΛΕΞΗΣ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΕ ΚΑΚΑΛΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΝΤΗΞΕΙ ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ ΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ. .ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΑΠΟ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΙΩΝΟΥΜΕ ΠΙΚΡΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ.ΠΙΣΤΕΨΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ Υ.Γ .ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ,ΖΩΗ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΔΙΑΦΩΝΗΣΑΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ.ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ?ΞΥΔΑΚΗΣ ,ΣΤΑΘΑΚΗΣ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΜΕ ΤΑ ΛΑΘΡΑΙΑ ΜΥΡΙΑ Ο ΚΟΥΙΚ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΔΩΔΙΜΑ ΑΠΟΙΚΙΑΚΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΑΙΟΥΣ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ ΜΗΝ ΠΩ ΠΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΟΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΑΠΟ ΤΑΣ ΒΡΥΞΕΛΛΑΣ ΝΑ ΛΕΕΙ ΝΑΙ ΣΕ ΕΠΩΔΥΝΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ (ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ).ΤΡΑΒΑΤΕ ΡΕ ΝΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΠΑΣΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΑΣ ΖΑΛΙΖΕΤΕ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΕΛΕΧΗ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΙΜΙΤΑΣΙΟΝ.ΝΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑΓΕΣ ΔΕΝ ΛΕΩ ΝΑΙ ΣΕ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΣΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ,ΛΙΜΑΝΙΑ .ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ.ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΣ ΤΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΑΛΕΞΗΣ.ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΩ ΙΚΑΝΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΔΟΘΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΜΑΣ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ.ΟΨΟΜΕΘΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.