15 Απρ 2015

Απόψε η πρεμιέρα για τον Οίκο Ενοχής στην Άρτα

Το πορνείο και η... τρόικα!!!


   Η θεατρική παράσταση "Οίκος Ενοχής" των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, έχει πρεμιέρα απόψε, Τετάρτη 15 Απρίλη στις 9 το βράδυ, στο θέατρο ΑΘΟΑ, στην Κασσοπίτρα στην Άρτα. Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν έως και την Κυριακή 3 Μάη, εκτός Δευτέρας και Τρίτης.
   Το θεατρικό έργο «Οίκος Ενοχής» είναι μια σύγχρονη κωμωδία με πολιτική διάσταση όπου εννέα χαρακτηριστικοί νεοέλληνες προσπαθούν με διάφορους τρόπους να εξαπατήσουν το δημόσιο για να αποσπάσουν εύκολο χρήμα.


    Το έργο περιγράφει αρχικά την σύγκρουση δυο κόσμων. Από τη μια οι καθωσπρέπει μικροαστοί κι από την άλλη οι εργαζόμενοι σε οίκο ανοχής. Κατόπιν, η συνεργασία των αντιπάλων, αποδεικνύει ότι οι πρώτοι είναι πολύ πιο ευρηματικοί στην απάτη και πολύ πιο έτοιμοι να ξεπουλήσουν τα πάντα αρκεί να υπάρχει οικονομικό όφελος.
   Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια σάτιρα που αποκαλύπτει την απληστία και τη διαφθορά ενός κόσμου που ακολουθεί τον εύκολο και παράνομο δρόμο για το κέρδος, αντί να εργάζεται παραγωγικά.


   Η υπόθεση του έργου ξεκινά από τη στιγμή που ο συμβολαιογράφος ανακοινώνει στους τέσσερις τυπικούς μικροαστούς, ότι κληρονομούν εξ αδιαιρέτου ένα νεοκλασικό υπέροχο κτίριο όπου κάποτε είχε μείνει ο ποιητής Άγγελος Σικελιανός. Η πρώτη έκπληξη που περιμένει τους κληρονόμους είναι ότι στο κτίριο στεγάζεται ένας Οίκος Ανοχής.


   Οι τέσσερις μικροαστοί κληρονόμοι κατ’ αρχήν σοκάρονται από το είδος της επιχείρησης, αλλά γρήγορα ξεπερνούν το σοκ και όχι μόνο συνεργάζονται με τον κόσμο της πληρωμένης ηδονής, αλλά πρωτοστατούν με πολύ πρωτότυπες ιδέες για τη βελτίωση των εισοδημάτων της επιχείρησης. Εκμεταλλευόμενοι το όνομα του Άγγελου Σικελιανού ιδρύουν ένα ψεύτικο πολιτιστικό σύλλογο και παίρνουν επιδότηση από τα ευρωπαϊκά προγράμματα.


  Τα πράγματα όμως περιπλέκονται περισσότερα με την έλευση της Τρόικας στην Ελλάδα, και τον έλεγχο που πρέπει να γίνει σε όλους τους επιδοτούμενους συλλόγους. Τι θα κάνουν οι μικροαπατεώνες όταν έρθει να τους ελέγξει ο αυστηρός Γερμανός επίτροπος; Πώς θα παρουσιάσουν τον οίκο ανοχής σαν πολιτιστικό κέντρο; Εδώ κορυφώνονται τα μπερδέματα και διαπρέπει η πονηριά και η εφευρετικότητα του Έλληνα.
   Μια τραγική πραγματικότητα καταγγέλλεται μέσα από τις πιο κωμικές καταστάσεις.



Παίρνουν μέρος
Φωτεινή Τασούλα, Λάμπρος Μπαβέτσιας, Σωτήρης Σαρλής, Ντίνα Σκανδάλη, Κώστας Κοτσιάνης, Φίλιππος Καματήρας, Βάγια Αλέξη, Μελίνα Κατίου, Κώστας Κίτσος, Γιώργος Παπαδόπουλος, Γεράσιμος Κατσαούνος

Σκηνοθεσία Μελίνα Κατίου
Σκηνικά- κοστούμια Νίκος Κατίου
Φωτισμοί Λεωνίδας Σπαής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.