17 Μαρ 2015

Η "σύναξη των δημάρχων" στο γκρεμισμένο Γεφύρι της Πλάκας

Το καλοκαίρι ξεκινούν οι κύριες εργασίες αναστήλωσης

   Το γκρεμισμένο, από τις καταστροφικές πλημμύρες της 1ης Φεβρουαρίου 2015, Γεφύρι της Πλάκας επισκέφτηκαν την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015 αρκετοί Δήμαρχοι της Ηπείρου, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Βορείων Τζουμέρκων, Γιάννη Σεντελέ.


   Όλοι τους είχαν εκφράσει πριν καιρό τη στήριξή τους στο Δήμαρχο Βορείων Τζουμέρκων, μετά το άκουσμα της είδησης της πτώσης του Γεφυριού της Πλάκας, και τώρα, όλοι μαζί, το επισκέφτηκαν για να δουν από κοντά την καταστροφή και να συζητήσουν σχετικά με τις ενέργειες για την αναστήλωσή του.
   Το παρών στη συνάντηση έδωσαν ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, ο Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων Μαρίνος Γαρνέλης, ο Δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας, ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης, ο Δήμαρχος Κόνιτσας Ανδρέας Παπασπύρου, ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος, ο Δήμαρχος Μετσόβου Κώστας Τζαφέας, ο Δήμαρχος Ζαγορίου Βασίλης Σπύρου, καθώς και άλλοι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.
   Όλοι τους συμφώνησαν πως είναι κρίσιμο να ξεκινήσουν άμεσα οι προκαταρκτικές εργασίες που περιγράφει η έκθεση του ΕΜΠ, δηλαδή η κατασκευή των οδικών προσβάσεων προς τα βάθρα, το μεταλλικό ικρίωμα και η προστασία των πεσμένων λίθων στο ποτάμι, προκειμένου να ξεκινήσουν το καλοκαίρι οι κυρίως εργασίες.
   Όπως όλα δείχνουν, οι εργασίες ανακατασκευής θα προχωρήσουν γρήγορα, καθώς ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο Τζουμερκιώτης Αλέξης Τσίπρας έχει εκδηλώσει από την πρώτη στιγμή την επιθυμία του να ξανασταθεί σύντομα το ιστορικό Γεφύρι της Πλάκας περήφανα πάνω από τον Άραχθο ποταμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.