2 Μαρ 2015

Κατατίθεται το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση

Ηλεκτροδότηση, στέγαση και σίτιση
 
   Κατατίθεται σήμερα, Δευτέρα 2 Μάρτη 2015, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους το νομοσχέδιο για την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης, προκειμένου η κυβέρνηση να λάβει γνωμοδότηση για το πόσο «κοστίζει» το συγκεκριμένο πρόγραμμα.Την ευθύνη για την κατάρτισή του έχει η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, από κοινού με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα.
   Τα μέτρα θα κινούνται σε τρεις κατευθύνσεις: θα αφορούν την ηλεκτροδότηση, τη στέγαση και τη σίτιση των πολιτών και των νοικοκυριών που «διαβιούν σε καθεστώς ακραίας φτώχειας», όπως θα αναφέρεται χαρακτηριστικά στο νομοσχέδιο και θα αφορούν ολόκληρο το 2015.
- Ηλεκτρικό ρεύμα
   Το νομοσχέδιο θα προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, την παροχή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος έως 300 κιλοβατώρες. Θα δοθεί σε νοικοκυριά, είτε αυτά ήταν ενταγμένα στο κοινωνικό τιμολόγιο είτε όχι, καθώς και σε νοικοκυριά με «κομμένο» ρεύμα, λόγω οφειλών. Η κυβέρνηση, διά του Αλέξη Τσίπρα, έχει υπολογίσει τον αριθμό των νοικοκυριών που δικαιούνται το δωρεάν ρεύμα σε περίπου 300.000
- Εξασφάλιση στέγασης
   Το εν λόγω πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο επιδότησης ενοικίου και θα αφορά 30.000 νοικοκυριά σε πρώτη φάση. Θα αφορά νοικοκυριά που δεν διαθέτουν δικό τους ακίνητο στην περιφέρεια που διαβιούν και θα αφορά τόσο νέες μισθώσεις όσο και ανανέωση παλαιότερων, ώστε να εξασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξουν εξώσεις. Η επιδότηση θα ανέρχεται σε 70 ευρώ τον μήνα ανά άτομο και 220 ευρώ ανά πολυμελή οικογένεια συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Προβλέπεται επίσης ότι το ποσόν της επιδότησης θα δίνεται απευθείας στον ιδιοκτήτη του ακινήτου, θα είναι αφορολόγητο, ακατάσχετο και πιθανότατα δεν θα υπόκειται σε κρατήσεις. Στο νομοσχέδιο θα υπάρχει και πρόβλεψη σχετικά με τον συμψηφισμό οφειλών.
- Σίτιση
   Τα μέτρα για την εξασφάλιση επαρκούς σίτισης θα αφορούν 300.000 οικογένειες και θα υλοποιηθούν μέσω εκπτωτικών κουπονιών ή άλλον ηλεκτρονικό τρόπο. Θα λαμβάνεται υπόψη το σύνολο των εισοδημάτων των δικαιούχων από κάθε πηγή, ενώ θα επιλέγονται βάσει των φορολογικών δηλώσεών τους. Αν για κάθε λόγο δεν κατατίθεται δήλωση ή πρόκειται για ανέργους που δεν λαμβάνουν επίδομα, τότε θα απαιτείται υπεύθυνη δήλωσή τους.
πηγή

2 σχόλια:

  1. ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ Η ΑΥΓΗ ΤΟΥΣ ΚΡΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΗ .ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΜΕΝΑ ΝΑ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ 6 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΥΞΗΣΗ. Η ΣΤΡΑΒΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΑΛΟΣ Η ΣΤΡΑΒΑ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΜΕ.ΑΛΕΞΗ ΤΡΑΒΑ ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΒΛΕΠΩ ΠΑΛΙ ΣΤΟ 4% ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΛΙΟ.ΗΤΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΦΑΟΥΛ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΞΑΓΓΕΛΕΙΣ ΣΥΣΙΤΙΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε, μήπως δεν ξέρεις ότι αυτό που λες ήταν αποτέλεσμα συλλογικής διαπραγμάτευσης μεταξύ εργαζομένων και της Διοίκησης της ΔΕΗ; Μήπως δεν ξέρεις ότι αντίστοιχες συλλογικές διαπραγματεύσεις γίνονται και σε άλλους κλάδους; Πιστεύεις ότι δεν πρέπει σε αυτές τις διαπραγματεύσεις να κερδίζουν κάποια από τα αιτήματά τους οι εργαζόμενοι;
      Σε αφορά καθόλου ότι ετοιμάζονται μειώσεις στην τιμή του ρεύματος;
      Τελικά, τι μας λες, "σύντροφε";
      ΥΓ: Μεταξύ μας: Την μοναδική φορά που φώναξες στο Μονοπλιό,, ήταν όταν παράγγειλες καφέ...

      Διαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.