20 Ιαν 2015

Η Οδύσσεια ενός δράκου της Άρτας

Σα βγεις στον πηγαιμό για την... κάλπη, τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας, τον θυμωμένο δράκο μη φοβάσαι!!!

   "Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη", έγραφε ο Καβάφης, στην αριστουργηματική "Ιθάκη" του, περιγράφοντας τις λαχτάρες του Οδυσσέα, για να επιστρέψει στο βασίλειό του, αλλά όπως φαίνεται ο σύγχρονος Οδυσσέας έχει τις δικές του λαχτάρες...
   Ο παλιός Οδυσσέας είχε διατάξει τους ναύτες του να τον δέσουν στο κατάρτι, ενώ ο σύγχρονος Οδυσσέας "έδεσε" τους εργάτες του στο εργοτάξιο, για να μην έρθουν στην Άρτα.
   Και δεν είναι ένας και δυο, όσοι Αρτινοί δουλεύουν στο εργοτάξιο. 40 νοματαίοι είναι. Και τους "έδεσαν" να δουλεύουν ΠαρασκευοΣαββατοΚύριακο σε διπλανό νομό, ώστε να σιγουρευτεί ο σύγχρονος Οδυσσέας ότι δεν θα φτάσουν ως την κάλπη, την δική τους Ιθάκη.
   Γιατί; Μα, επειδή δεν επιθυμεί να πειραχτούν οι μνηστήρες που, επί δεκαετίες, έτρωγαν κι έπιναν και ανέχονταν το εργολαβικό παρακράτος. Επειδή ξέρει τι τον περιμένει από τις 26 Γενάρη...
   Από την ιστορία μας, όμως, δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι Σειρήνες. Μόνο που, στην στρεβλή μας εποχή, τον ρόλο των Σειρήνων παίζει ο ίδιος ο Οδυσσέας, που, μιλώντας την γνωστή γλώσσα της παραπλάνησης, όπως όλες οι Σειρήνες, τραγουδάει το παραμύθι του, απευθυνόμενος στους "δεμένους" εργάτες: "Άμα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα σταματήσουν τα έργα και θα μείνετε άνεργοι"!!!
   Αυτό που δεν ξέρει όμως ο καημένος, είναι ότι πλέον, οι Έλληνες, σαν βγουν την Κυριακή στην κάλπη, δεν θα φοβηθούν ούτε Λαιστρυγόνες, ούτε Κύκλωπες, ούτε τους κάθε λογής δράκους.
   Επειδή, η ελπίδα έχει ήδη νικήσει τον φόβο και το παραμύθι δεν έχει πλέον... Δράκο!!!

5 σχόλια:

  1. Οι ίδιες απειλές ήταν και το 2012 από πολλούς εργοδότες. Τώρα όμως ο λαός θα νικήσει. Απαλλαγή από το μνημόνιο. Αλέξη προχώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο έτσι ανυπόγραφες βρωμιές αντρικά αριστερά όπως κάνατε πάντα!
    Ένας εκ των αλυσοδεμένων της Σκλίβανης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είπε και ελάλησε ο υπογράφων ως... Ανώνυμος!!!

      Διαγραφή
    2. Κύριέ μου υπέγραψε το κείμενο που φιλοξενείς στη σελίδα σου και ανέλαβε τις ευθύνες της λάσπης που εξαπολύει. Εδώ υποστηρίζετε οτι δουλεύαμε στις εκλογές πράγμα αστείο! ! Όταν θα υπογραφετε αυτα που λέτε θα ειστε άξιοι επώνυμης απαντησης! Το μόνο που σας τιμάει ειναι οτι δεν λογοκρινατε το μήνυμα και το αφησατε να βγει!

      Διαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.