1 Δεκ 2014

Φωτορεπορτάζ και Video από την Περιφερειακή Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στα Γιάννενα

- Οι αίθουσες του Du Lac αποδείχθηκαν πολύ μικρές
- ΣΥΡΙΖΑ-PODEMOS-VENCEREMOS

   Ολοκληρώθηκαν με πολύ μεγάλη επιτυχία οι εργασίες της Περιφερειακή Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ, χθες, Κυριακή 30 Νοέμβρη, στο ξενοδοχείο Du Lac στα Γιάννενα.
   Και όταν λέω μεγάλη επιτυχία, δεν αναφέρομαι μόνο στην προσέλευση του κόσμου, που έκανε τις αίθουσες του Du Lac να φαντάζουν πολύ μικρές (χαρακτηριστικό είναι ότι το απόγευμα, στην ομιλία του Τσίπρα, αναγκάστηκαν να ανοίξουν τον συρόμενο τοίχο στο τέλος της αίθουσας και ο χώρος γέμισε με όρθιους)...
   Περισσότερο αναφέρομαι στην ποιότητα της Ανοιχτής Προγραμματικής Διαβούλευσης, που πραγματοποιήθηκε το πρωί, σε δύο αίθουσες. Στην μία για το Αγροτο-διατροφικό ζήτημα στην Ήπειρο και στην άλλη για την Διαχειριση των Υδάτινων πόρων (ποτάμια, λίμνες, θάλασσες, ακτές) στην περιοχή μας.
   Ειδικά στην πρώτη αίθουσα, όπου έμεινα την περισσότερη ώρα και γι' αυτό έχω καλύτερη εικόνα, ο Γιάννης Καραγιάννης έκανε μια πολύ μεστή, εμπεριστατωμένη εισήγηση και πάνω από 230 άτομα απ' όλη την Ήπειρο, εκπρόσωποι κτηνοτρόφων, πτηνοτρόφων, αλιέων, ιχθυοκαλλιεργητών, αγροτών, ομάδων παραγωγών, αγροτικών συνεταιρισμών, εμπορικών και οικονομικών επιμελητηρίων, εμπορικών συλλόγων, επαγγελματοβιοτεχνών, του Πανεπιστημίου, του ΤΕΙ, συνέβαλλαν ουσιαστικά με τις παρεμβάσεις τους και τις εισηγήσεις τους στην συνδιαμόρφωση του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για την Ήπειρο.
   Αλλά και στην άλλη αίθουσα, η εκπληκτική εισήγηση του Γιάννη Παπαδημητρίου στο θέμα της διαχείρισης των νερών στην Ήπειρο υπήρξε η βάση, πάνω στην οποία έγινε πολύ μεγάλη συζήτηση με φορείς και συλλογικότητες. Εκεί αναπτύχθηκε και η πολύ μεγάλη σημασία που έχει για τον κάμπο της Άρτας τα φράγματα Πουρνάρι Ι και ΙΙ.
   Σην απογευματινή ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, τόνισε πως:
"...το δράμα που ζει η χώρα, το δράμα που ζει η κοινωνία, το δράμα που ζουν εκατομμύρια άνθρωποι, ήρθε η ώρα να τελειώσει.
Πρέπει να τελειώσει. Είναι αίτημα εθνικό, κοινωνικό, καθολικό.
Απαίτηση που αναβλύζει από κάθε πόρο αυτής της ταπεινωμένης πατρίδας.
Η τρόικα και η κυβέρνηση, σε μια παρατεταμένη επίδειξη απάνθρωπης αδιαφορίας, κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν την ανθρωπιστική, την κοινωνική, την εθνική καταστροφή που προκαλούν. 
Κυκλωμένοι από τη φτώχεια, την ανεργία και την απόγνωση συζητούν τώρα, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, νέα μέτρα φτώχειας, νέα μέτρα ανεργίας, νέα μέτρα απόγνωσης.
Αλλά δεν πάει άλλο. Δεν μπορούμε να το ανεχτούμε άλλο. Δεν μπορούμε να τους ανεχτούμε άλλο. 
Ήρθε η ώρα της αυλαίας και για την πολιτική τους και για τους ίδιους...".
   Ολόκληρη την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα μπορείτε να την διαβάσετε εδώ ή να την δείτε στο video που ακολουθεί.
   Κάποια στιγμή ο Πρόεδρος αναφέρεται στην Ισπανία και στους Podemos, που προηγούνται στις δημοσκοπήσεις και όπως όλα δείχνουν θα είναι η δεύτερη (χρονικά) κυβέρνηση μετά την Ελλάδα, που θα στηρίζεται στις ριζοσπαστικές δυνάμεις και θα αντισταθεί στις πολιτικές λιτότητας των Μερκελιστών. Τότε στην αίθουσα ακούγεται βροντερά το σύνθημα ΣΥΡΙΖΑ-PODEMOS-VENCEREMOS, που έκανε τον Τσίπρα να σταματήσει και να σηκώσει το βλέμμα του προς την άκρη της αίθουσας. Ήταν ο "δικός" μας Μάρκος Μπασιούκας, που έδινε τον τόνο, όπως μόνο αυτός γνωρίζει...



























Στο διάλειμμα των εργασιών η Όλγα Γεροβασίλη με την Γ.Γ. Ισότητας Βάσω Κόλλια


































Φωτίστηκε το πρόσωπο του Προέδρου όταν ήρθε να τον χαιρετίσει ο Πίπης














  Και, κάπου εδώ, σταμάτησα να φωτογραφίζω κι έτσι δεν έβγαλα τον πρόεδρο της ΠΕΔ Ηπείρου, τον πρόεδρο του ΤΕΕ Ηπείρου, την πρόεδρο του ΓΕΩΤΕΕ Ηπείρου, εκπροσώπους κομμάτων κινημάτων κλπ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.