5 Δεκ 2014

Στην Άρτα παραπέμπουν για νοσηλεία 5000 παιδιά της Λευκάδας

Το κατηγορώ ενός πατέρα, αλλά και η αναγνώριση για τους γιατρούς και το προσωπικό του Νοσοκομείο Άρτας

   Ένα ασθενοφόρο εφημερεύει για όλο το νησί και την μισή Αιτωλοκαρνανία! 
   Διέλυσαν την παιδιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας. Υπολειτουργεί και το Εξωτερικό Παιδιατρικό Ιατρείο αφού είναι στελεχωμένο μόλις με μία παιδίατρο!
   Περισσότερα από 5.000 παιδιά της Λευκάδας δεν έχουν πρόσβαση στο νομό τους σε δημόσια ιατρική περίθαλψη, αλλά παραπέμπονται σε ιδιώτες ή αν χρήζουν νοσοκομειακής περίθαλψης, στην Άρτα, αφού και στο γειτονικό νοσοκομείο της Πρέβεζας η κατάσταση δεν είναι καλύτερη.
   Μάλιστα με την ιδιότητα του γονέα, βίωσα μια απίστευτη εμπειρία του Γολγοθά των Λευκαδιτών-Γονέων που αναζητούν το αυτονόητο: πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας.
   Για καλή μου τύχη είχα στα χέρια μου γνωμάτευση από τον Αγροτικό Ιατρό Μεγανησίου που με παρέπεμπε στο ΓΝΛ, όπου αναζητώντας ιατρό έπεσα θύμα απίστευτης αντιμετώπισης από την γραμματεία. Η υπεύθυνη ήταν τόσο αγενής που αναγκάστηκα να ζητήσω εξηγήσεις για την συμπεριφορά της, κάτι που δεν σας κρύβω μου προξένησε μεγάλη εντύπωση, αφού ουσιαστικά για το γεγονός της μη λειτουργίας παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου η συγκεκριμένη υπάλληλος ουδεμία ευθύνη φέρει.
   “Επειτα από μεγάλη επιμονή κι αφού εμφανίστηκαν κάποιοι ιατροί (άσχετων προς το αντικείμενο της παιδιατρικής), μου επαναδιατύπωσαν τους ισχυρισμούς της Γραμματείας περί της μη εφημερίας, έλλειψης παιδιάτρου κτλ,κτλ. Κάτι φυσικά που όπως τους ενημέρωσα, δεν μου έκανε «ούτε κρύο, ούτε ζέστη», αφού βάσει του παραπεμπτικού θα έπρεπε ν” αναλάβουν το περιστατικό και εφόσον δεν δύναται να επιληφθούν, να το διακομίσουν στο πλησιέστερο νοσοκομείο που μπορεί να το πράξει. Πράγμα που έγινε και το παιδί μου διακομίσθηκε στην Άρτα με συνοδεία Ιατρού.
   Ρωτώντας τους τραυματιοφορείς διαπίστωσα ότι ήταν το μοναδικό ασθενοφόρο που κάλυπτε όλο τον νομό μέχρι σχεδόν την Βόνιτσα. Και αυτές τις δύο ώρες που μετέφερε το παιδί μου στην Άρτα, παρακαλούσαν να μην συμβεί τίποτε, γιατί διαφορετικά θα έπρεπε να καλυφθεί το περιστατικό από ασθενοφόρο (εάν υπήρχε) της Πρέβεζας.
   Και ρωτώ όσους υποψήφιους ράβουν κοστούμια για την Βουλή: Πως θα κοιτάξετε τους Λευκαδίτες και τα παιδιά τους στα μάτια, ζητώντας την ψήφο τους;
   Και ρωτώ τους βουλευτές της Λευκάδας (1+2 με καταγωγή), τον δήμαρχο Λευκάδας, τον δήμαρχο Μεγανησίου και τον Αντιπεριφερειάρχη: Ποια δικαιολογία θα προβάλλεται εάν (ού μη γένοιτο) υπάρξει κατάληξη σε κάποιο ατυχές περιστατικό; Μπορείτε να σχεδιάσετε πολιτική προστασία παραλείποντας το Νοσοκομείο (Το ΑΛΦΑ και το Ωμέγα για την πολιτική προστασία);
   Και ρωτώ τους Ιατρούς και το Νοσηλευτικό προσωπικό: Πως ανέχεστε να δουλεύετε σ΄ένα «κατ΄όνομα» Νοσοκομείο , όπου καθημερινά «βιάζεται» ο όρκος του Ιπποκράτη;
   Και ρωτώ τους παιδαγωγούς: Πως κρατάτε τα παιδιά στα σχολεία, αφού εάν υπάρξει ατύχημα γνωρίζετε ότι δεν θα έχουν γρήγορη δωρεάν δημόσια περίθαλψη;
   Και ρωτώ τους γονείς: γιατί φεύγετε όταν σας συστήνουν να επισκεφθείτε ιδιώτη παιδίατρο και δεν τους αφήνετε τα παιδιά σας να τα κάνουν ό,τι θέλουν και να έχουν την ευθύνη; Φοβάστε μην σας πουν ότι δεν τ΄αγαπάτε; Μα εάν τ΄αγαπάτε αυτό πρέπει να πράξετε!
   Και ρωτώ τους διάφορους «μαϊντανούς» που στολίζουν με δημοσιεύματα τα site προσποιούμενοι τους »πραγματογνώμονες» για τον τουρισμό: Ποιος σοβαρός (γονέας ή μή) ποιοτικός τουρίστας θα επισκεφθεί ένα μέρος που το νοσοκομείο του παραπαίει; Κι αν συμβεί ατύχημα;
  Θα ήταν φυσικά μεγάλη παράλειψη να μην αναφέρω ότι το Νοσοκομείο Άρτας είναι ένα «αστέρι» και οι γιατροί και το προσωπικό εκεί άψογοι. Τόσο νομίζεις ότι έχεις αλλάξει χώρα! Κι αυτό το αναφέρω γιατί κάποιοι πιθανόν ν’ αναζητήσουν ευθύνες μόνο στην οικονομική κρίση,  που δεν απεμπολώ το ρόλο της.
   Τέλος θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη από το παιδί μου και τα δικά σας παιδιά, γιατί αφού τα «ληστέψαμε» και τα «υποθηκεύσαμε», φροντίζουμε σε περίπτωση που γλυτώσει κανένα και επιπλεύσει , να το αφήσουμε και χωρίς περίθαλψη.
πηγή

   σημ. Τηλεβόα: Γιατί ρωτάς τον βουλευτή σου Μεγανήσιε πατέρα; Χρειάζεται να σου απαντήσει για να  μάθεις ότι όχι μόνο επικροτεί αυτό που συμβαίνει, αλλά το στηρίζει κιόλας με την ψήφο του;
   Αναρωτιέσαι ποιο επιχείρημα θα βρει αν πεθάνουν τα παιδιά της Λευκάδας; Μα, διχως αμφιβολία, θα πει ότι το έκανε για το γενικότερο καλό, για την σωτηρία της χώρας!!!
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.