26 Νοε 2014

Απόπειρα τρομοκράτησης των μαθητών σε σχολείο της Άρτας - VIDEO

Σαν πολύ της μόδας έγινε ο Φορτσακισμός, δεν νομίζετε λεβέντες;

   Το ακούσαμε και αυτό: Σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν οι μαθητές, αλλά και πατέρας μαθήτριας (δείτε παρακάτω το video), Λυκειάρχης της Άρτας απείλησε χθες το πρωί μαθητές του ότι, αν κάνουν κατάληψη, θα καλέσει τον εισαγγελέα και επειδή είναι ανήλικοι, οι ενέργειές τους θα βαρύνουν τους κηδεμόνες τους, τους γονείς τους.
   Και, σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, συμπλήρωσε με νόημα, κοιτώντας κατάματα όσα παιδιά γνώριζε ότι οι γονείς τους είναι δημόσιοι υπάλληλοι, ότι αυτό σημαίνει αυτοδίκαιη αργία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται (διαθεσιμότητα, απόλυση κλπ)...
   Και το έκανε αυτό, λέει, ένας δάσκαλος, ένας (θού Κύριε) παιδαγωγός...
   Για μένα, αυτό που έγινε χθες -και, προφανώς, όταν το μαρτυρούν τόσοι πολλοί, μάλλον έγινε- αποτελεί ωμό εκβιασμό και συνιστά ψυχική κακοποίηση ανήλικων παιδιών. Αλήθεια, δεν το σκέφτηκε αυτό ο κύριος Λυκειάρχης -που, κι αυτός δημόσιος υπάλληλος είναι- που απειλούσε τα παιδιά; Δεν του πέρασε από το μυαλό ότι μπορεί να βρεθεί κάποιος γονιός να του δώσει να πάρει μια γεύση από... το δικό του φάρμακο;
   Ανεξάρτητα, πάντως, από το αν στηρίζει κάποιος ή αν αντιτίθεται στις καταλήψεις των σχολείων ως μέσο διεκδίκησης, πρέπει όλοι μας να αντιληφθούμε πως τα παιδιά μας παλεύουν για τα όνειρά τους και τη ζωή τους. Αντιστέκονται σε όσα βλέπουν να συμβαίνουν γύρω τους και αγωνίζονται για το παρόν και το μέλλον το δικό τους και των οικογενειών τους, που πλήττονται από απάνθρωπες πολιτικές, αλλά και συμπεριφορές..
   Τα παιδιά μας ζητούν αλληλεγγύη από γονείς και καθηγητές στον αγώνα τους, στο δικαίωμά τους για μια καλύτερη ζωή, με αξιοπρέπεια και ίσες ευκαιρίες για όλους και όχι μαθήματα καταστολής και υποταγής στις απειλές της όποιας εξουσίας.
   Το παρακάτω video περιέχει επώνυμη καταγγελία γονέα σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό:

8 σχόλια:

  1. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΗΜΑ ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ?ΝΑΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΛΥΚΕΙΑΡΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΗΣ. ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ;
      ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ: ΜΕ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΕ, ΑΔΙΚΗΜΑ ΗΤΑΝ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821, Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, Ο ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ, ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ. ΑΔΙΚΗΜΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ Ο ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ, Ο ΙΣΑΑΚ, Ο ΣΟΛΩΜΟΥ.
      ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟ ΜΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ; ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ;

      Διαγραφή
    2. «Ουδείς μωρότερος των ιατρών αν δεν υπήρχαν οι διδάσκαλοι». Λέει ένα γνωμικό.

      Αυτούς τους καθηγητές-διευθυντές θα έπρεπε να τους αρχίζουν οι μαθητές ένα γερό φατούρο, κούρεμα με την ψιλή και τιμωρία τρέξιμο γύρω απο την μπασκέτα. Οι γονείς απ' έξω να χειροκροτούν και να καμαρώνουν τα παιδιά τους όπως στις σχολικές γιορτές και οι υπόλοιποι καθηγητές να μπουγελώνονται προληπτικά. Έμαθε ο κάθε μπαγλαμάς να το παριστάνει την εξουσία στα μικρά παιδιά και να παίζει με τον ψυχισμό τους. Κατάργηθηκε το ξύλο με τον χάρακα και και έχουν μετατρέψει το σχολείο σε ένα εκτροφείο φοβισμένων πειθήνιων και υποτακτικών ανθρώπων.
      Γιατί ρε νούμερο να υποστούν οι γονεις τις συνέπειες? Και απο πότε σε έπιασε ο πόνος για τον δημόσιο χαρακτήρα του σχολείου? και τι κάνεις για αυτό? και τα άλλα παιδιά θελουν να πάνε σχολείο αλλά αγωνίζονται για μία καλύτερη παιδεία. Φαντάζομαι είσαι απο αυτούς που οταν ήσουνα μικρός σου λέγανε "κάτσε στα αυγά σου δεν θα αλλάξεις εσυ τον κόσμο, είναι άλλοι υπεύθυνοι για αυτό" και το μυαλό σου κόλησε σε εκείνη την ηλικία χωρίς να εξελιχθεί .Και τώρα οι υπεύθυνοι ισοπεδώνουν το μελλον το δικό μας και των παιδιών μας και μας φοβερίζουν με ένα "αδίκημα". Μπροστά στην ΑΔΙΚΙΑ τα αδικήμα είναι πταίσματα. Καλό αγώνα στους μαθητές ! άντε μπας και λευτερωθούν και τα μυαλά των "μεγαλύτερων".



      Διαγραφή
  2. STYLIO MH GRAFEIS PAPARIES. AYTO TO ADIKHMA SE PEIRAXE? TA EGKLHMATA POY GINONTAI KA8E MERA DEN SE PEIRAZOYN?
    POIOS 8A PLHRWSEI POY WS TO NOEMBRH DEN EIXAN XHMIKO TA PAIDIA STO 3o? POIOS 8A PAEI STON EISAGGELEA POY DEN EXOYN EIDIKOTHTES TA SXOLEIA KAI TA PAIDIA DEN MPOROYN NA DIDAXTOYN AYTA POY PREPEI? ANTE XASOY FASISTAKO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εχουμε μεγαλη ευθυνη εμεις οι γονεις που δεν βρεθηκαμε διπλα τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων πού βρίσκεται; Δεν θα πάρει θέση; Αν έστελνα το παιδί μου σε αυτό το σχολείο και το απειλούσαν με αυτό τον τρόπο κι εγώ δεν ξέρω τι θα έκανα. Ποιος είναι αυτός ο κύριος που γεμίζει με ενοχές τα παιδιά και τους λέει ότι θα την πληρώσει ο πατέρας σου ή η μάνα σου; Έχει δίκιο ο Τατσιόπουλος, είναι ψυχική κακοποίηση. Θέλουν ανθρώπους με σκυμμένα κεφάλια και φόβο στις καρδιές τους. Δεν θα τους περάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. kalooooooooooo re oi nomoi pane peripato OXI se OLA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όχι σε όλα φιλαράκο, μόνο σε αυτά που μας καταστρέφουν. Και για δες το περίεργο. Αυτοί που μας τσακίζουν τις ζωές δεν λένε όχι, αλλά ΝΑΙ σε ΟΛΑ. Ευτυχώς τελειώνουν πριν μας τελειώσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.