5 Νοε 2014

Κακοποίηση κατ' εξακολούθηση για την δασκάλα της Άρτας

Κουτσομπολιά και βιασμοί...

   Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η επίθεση στην άτυχη γυναίκα που βρέθηκε ημίγυμνη και χτυπημένη τα ξημερώματα του Σαββάτου, μέχρι και σήμερα, η παραφιλολογία για την υπόθεση οργιάζει.
   Ένα αποτρόπαιο γεγονός, που θα έπρεπε να μας θορυβήσει όλους για το επίπεδο της ασφάλειας (ή της ανασφάλειας) σε ένα πολυσύχναστο (ιδίως τις απογευματινές ώρες -και τώρα πια σκοτεινιάζει νωρίς) σημείο της πόλης, γρήγορα μετατράπηκε σε ένα σκανδαλοθηρικό αφήγημα, χωρίς καμιά απόδειξη, μόνο και μόνο από φήμες, "διαρροές", κουτσομπολιά.
   Η μικρή μας πόλη, που βουλιάζει στην μιζέρια της, βρήκε επιτέλους κάτι για να διασκεδάσει την κατάντια της για λίγες ημέρες. Μετατραπήκαμε σε πράκτορες του CSI Arta, μάθαμε τα πάντα για το γεννητικό υλικό και για τις ιατροδικαστικές εξετάσεις. Γίναμε λαγωνικά, ψάχνοντας πίσω από τον Αγγέλη για την χαμένη φόρμα και ανατρέξαμε στα τηλεφωνικά αρχεία. Αναζητήσαμε με τον φακό ενόχους, ηθικούς αυτουργούς, πληρωμένους εκτελεστές.
   Και φυσικά, υπήρξαν και τα ανάλογα δημοσιεύματα, που έβαζαν στο λαίμαργο κοινό ερωτήματα, βασισμένα σε "πληροφορίες". Πώς αλλιώς θα δείξουμε ότι είμαστε μέσα στα πράγματα, ότι έχουμε άκρες, ότι οι "διαρροές" έχουν εμάς ως αποδέκτες. Χωρίς να μας ενδιαφέρει εάν κακοποιούμε υπολήψεις, εάν βιάζουμε προσωπικότητες, εάν σέρνουμε στον βούρκο του παραλίμνιου οικογένειες, που εκτός από την λαχτάρα τους για τον άνθρωπό τους, έχουν τους διάφορους να "κάνουν παιχνίδι" στις πλάτες τους...
   Η ουσία, όμως, είναι μία. Υπήρξε μια εγκληματική ενέργεια, ένας συνάνθρωπός μας κινδύνευσε να πεθάνει και, ακόμη και τώρα, βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση σοκ. Ας αφήσουμε την αστυνομία να κάνει την δουλειά της και να βρει τον ή τους ενόχους, γιατί έχω να σας πω κι εγώ ένα σενάριο: Υπάρχει στην Άρτα ένας μανιακός δολοφόνος, που επιτίθεται σε ανυπεράσπιστες γυναίκες και κυκλοφορεί ελεύθερος...
   Υπάρχει; Τι σημασία έχει; Το έγραψα κι αφού το έγραψα, γιατί να μην υπάρχει;

5 σχόλια:

  1. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΣΥΓΧΑΙΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΩΣ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΒΑΘΥΤΑΤΑ ΘΙΓΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΙΣ "ΑΛΛΕΣ" ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΒΑΝΑΥΣΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ. ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΚΟΠΟΙΕΙ ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΑ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΥΤΕΛΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί ρε πατριώτες πρέπει σε κάθε γεγονός να υπάρχει ρόζ απόχρωση;Που διαφέρουμε απο τα διάφορα κωλοκάναλα και δημοσιογραφίσκους των Αθηνών που σπιλώνουν πρόσωπα και οικογένειες στήνοντας φανταστικές ιστορίες;Όταν χτυπήσει και την δική μας πόρτα οποιοδήποτε γεγονός θα υπάρξει ένας άνθρωπος να φωνάξει για μας; Εντάξει καλά περάσαμε και σήμερα είχαμε θέμα για τον καφέ.Καληνύχτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια μέρα εκεί που ο Σωκράτης έκανε τον περίπατό του γύρω από την Ακρόπολη, συνάντησε κάποιον γνωστό του, ο οποίος του ανακοίνωσε ότι έχει να του πει κάτι πάρα πολύ σημαντικό που άκουσε για κάποιον από τους μαθητές του…

    Ο Σωκράτης τότε του είπε ότι θα ήθελε, πριν του πει εκείνος τι έχει ακούσει, να τον περάσει από την δοκιμασία της «τριπλής διηθήσεως».

    -«Τριπλής διηθήσεως;» ρώτησε με απορία ο άλλος.

    -«Ναι, πριν μου πεις τι άκουσες να λέγεται για τον μαθητή μου θα ήθελα να αφιερώσουμε τρία λεπτά για να φιλτράρουμε αυτό που άκουσες και θέλεις «εμπιστευτικά» να μου πεις.

    Το πρώτο φίλτρο είναι αυτό της αλήθειας.
    Είσαι λοιπόν εντελώς σίγουρος ότι αυτό που πρόκειται να μου πεις είναι αλήθεια;».
    -«Ε… όχι ακριβώς, απλά το άκουσα όμως και…».
    -«Μάλιστα! Άρα δεν έχεις ιδέα αν αυτό που θέλεις να μου πεις είναι αλήθεια ή ψέματα.

    Ας δοκιμάσουμε τώρα, το δεύτερο φίλτρο, αυτό της καλοσύνης.
    Αυτό που πρόκειται να μου πεις για τον μαθητή μου είναι κάτι καλό;»

    -«Καλό; Όχι, το αντίθετο μάλλον…»

    -«Άρα, συνέχισε ο Σωκράτης, θέλεις να πεις κάτι κακό για τον μαθητή μου αν και δεν είσαι καθόλου σίγουρος ότι είναι αλήθεια»!

    Ο τύπος έσκυψε το κεφάλι από ντροπή και αμηχανία.

    -«Παρ’ όλα αυτά», συνέχισε ο Σωκράτης, «μπορείς ακόμα να περάσεις την δοκιμασία διότι υπάρχει και το τρίτο φίλτρο: Το φίλτρο της χρησιμότητας. Είναι αυτό που θέλεις να μου πεις κάτι που μπορεί να μου φανεί χρήσιμο;».

    -«Όχι, δεν νομίζω…»

    -«Άρα, αφού αυτό που θα μου πεις δεν είναι ούτε αληθινό, ούτε καλό, ούτε χρήσιμο, τότε γιατί θα πρέπει να το ακούσω;»
    ΣΩΚΡΑΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ντροπη στον εκπαιδευτικο κοσμο που με κατασπαρακτικη μανια αναμασησε το γεγονος χωρις ιχνος σεβασμου και συναδελφικης αλληλεγγυης στη γυναικα συναδελφο και το Γολγοθα της!
    Αληθεια Αρτινοι μου, δηθεν εκπαιδευτικοι και πλαστες συνειδησεων, πιστευετε στο ρητο εχει ο καιρος γυρισματα? Αν ναι,απλα βουλωστε το και κοιτατε τα σπιτια και τη βρωμερη μιζερια και κακοηθεια της μικρουτσικης κοινωνιασ που ζειτε εσεις και τα παιδια σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Anonumos..SUPER.......GREeeeeeecccccccccceeeeeeeeeesssssssssssss?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.