28 Νοε 2014

Ξεφύτρωσαν... φράχτες στο παραλίμνιο της Άρτας!!! - ΦΩΤΟ

Ζητείται άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου και συγχρόνως κήρυξη αναγκαστικών απαλλοτριώσεων υπέρ του Δημοσίου (και του Δήμου, στον οποίο έχει παραχωρηθεί η χρήση) όλων εκείνων των εκτάσεων που ήδη έχουν κερδηθεί νομικά και θεωρούνται ιδιωτικές

   Όποιος περνούσε χθες από τον δρόμο που περνάει πίσω από τον ΟΡΦΕΑ, το parking των απορριμματοφόρων του Δήμου και κατευθύνεται προς το παραλίμνιο πάρκο, θα συνάντησε εργάτες να φράζουν την έκταση και τον δρόμο.
   Χθες το πρωί, λοιπόν, περαστικοί ειδοποίησαν το Δημαρχείο και πήγε κάποιος (σύμφωνα με πληροφορίες, πήγε αυτοπροσώπως ο δήμαρχος) να δει τι συμβαίνει. Εκεί, όμως, συνάντησε μία εκ των ιδιοκτητών, η οποία του ξεκαθάρισε ότι η έκταση τους ανήκει, με τελεσίδικη δικαστική απόφαση και ότι η περίφραξη γίνεται κατόπιν άδειας που πήρε από τις αρμόδιες υπηρεσίες..
   Δημιουργήθηκε, λοιπόν, όπως καταλαβαίνετε, μία αναμπουμπούλα, καθώς, όπως αποδείχτηκε, το Δημαρχείο πιάστηκε για άλλη μια φορά αδιάβαστο. Τώρα τι σόι "αδιάβαστοι" είναι κάποιοι όταν έχουν υπάρξει δικαστήρια, αποφάσεις, άδειες εργασίας μικρής κλίμακας κλπ, αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Δεν ήξεραν τίποτε δηλαδή; Και δεν αναφέρομαι μόνο στον σημερινό δήμαρχο. Διαχρονική είναι η ιστορία με τους δημάρχους, το Δημόσιο και τα παρόχθια. Και το "αδιάβαστοι" είναι ο sic όρος. Μου 'ρχονται και κάνα δυο άλλοι στο μυαλό...
   "Αδιάβαστοι" πιάστηκαν και στην ανατολική πλευρά του παραλίμνιου, "αδιάβαστοι" πιάστηκαν δίπλα στα ΤΕΙ (αυτή κι αν είναι "αδιάβαστη" δημαρχιακή ιστορία), "αδιάβιαστοι" και στο Διοικητήριο του ΙΚΑ, παντού μία από τα ίδια...
   Εκτός κι αν δεν είναι αδιάβαστοι, αλλά... ξεσκολισμένοι!!!
   Το θέμα πάντως, θα έχει σίγουρα συνέχεια καθώς η Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή ζητάει άμεση σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου και αναγκαστικές απαλλοτριώσεις όλων αυτών των εκτάσεων στα παρόχθια, που υπάρχουν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις υπέρ ιδιωτών.
   Διαβάστε το Δελτίο Τύπου:
   Τον τελευταίο καιρό, στο παραποτάμιο πάρκο και πλησίον αυτού, - εκτός των άλλων περιέργων που συντελούνται-, βλέπουμε να ξεπηδούν ξαφνικά σε διάφορα σημεία φράχτες, συρματοπλέγματα και προσφάτως φυτεμένα δενδρύλια, από κάποιους επίδοξους, αλλά και «φερόμενους νόμιμους ιδιοκτήτες» διαφόρων τμημάτων της εκτάσεως αυτής. Κάποιοι μάλιστα από τους «ιδιοκτήτες» αυτούς επικαλούνται αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις, αναγνωριστικές της κυριότητάς τους, σε χώρο, που δεν μπορεί παρά να είναι δημόσιος, καθώς όλοι ξέρουμε ότι ήταν στο παρελθόν - και εξακολουθεί να είναι- γιαλός (παρόχθια ζώνη) του ποταμού Αράχθου.
   Αυτή η κατάσταση πρέπει να σταματήσει! Με πρωτοβουλία του Δήμου, πρέπει να μπει επιτέλους ένας φραγμός σ΄αυτές τις προκλητικές ενέργειες των διαφόρων καταπατητών που φτιάχνουν φράχτες και οριοθετούν περιβόλια στο παραποτάμιο!
   Ζητούμε άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα αυτό, προκειμένου όλοι μαζί και με μπροστάρη τον Δήμο Αρταίων, να κινήσουμε όλες οι νόμιμες διαδικασίες που απαιτούνται για την διεκδίκηση όλων των τμημάτων ιδιωτών που βρίσκονται στο παραποτάμιο και συγχρόνως να πάρουμε απόφαση για κήρυξη αναγκαστικών απαλλοτριώσεων υπέρ του Δημοσίου (και του Δήμου, στον οποίο έχει παραχωρηθεί η χρήση) όλων εκείνων των εκτάσεων που ήδη έχουν κερδηθεί νομικά και θεωρούνται ιδιωτικές.
   Παράλληλα, θα πρέπει ο Δήμος να εκπονήσει ένα σχέδιο για την ανάπλαση του παραποτάμιου πάρκου και να εκπονήσει τις αντίστοιχες μελέτες για την υλοποίησή του. Το παραποτάμιο μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί, προς όφελος όλων των δημοτών και της πόλης μας, η οποία μπορεί πράγματι να γίνει πιο όμορφη και πιο ανθρώπινη!

Άρτα, 27-11-2014
«ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ»




 ΥΓ: Γι΄αυτό έγραφα χθες, σε φαινομενικά άσχετη ανάρτηση (εκδήλωση για τον σακχαρώδη διαβήτη, με βάδισμα/τρέξιμο που περιλαμβάνει το παραποτάμιο πάρκο και το γύρο της λίμνης): Ας ελπίσουμε ότι οι δρομείς δεν θα βρουν τον δρόμο τους... φραγμένο από ιδιώτες με δικαστικές αποφάσεις!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.